CCL

Összesen 4 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM094471
Első szerző:Kesjár Szilvia (közgazdász)
Cím:Kolbászfogyasztási szokások vizsgálata Magyarországon / Kesjár Szilvia, Balsa-Budai Nikolett, Soós Mihály
Dátum:2019
ISSN:1786-3422 2560-2551
Megjegyzések:Appropriate nutrition and qualitative food have played an ever bigger role in the recent years. At the same time, pork meat stands in the middle of many discussions on account of medical judgement. Pork meat and the products of pork meat are popular in Hungarian nutrition. In our country the tradition of pig breeding and pig slaughter - especially in villages and smaller settlements - has been present decidedly. We all know that many of us like it, but do we know what kind of sausage Hungarian people like the most, on what basis they choose, how much money they spend, how often they eat and where they pick the information up about the Hungarian sausages? The goal of the study is to get a wider perspective about the consumption patterns of Hungarian people, helping the work of the market players who deal with sausage making and sale, and they would like to know the demand, opinion and criterion of decisions of the potential customer. regarding the methodology, we have choosen the online questionnaire, in which 690 members took part. The questionnaire is representative with regard to sex, in addition several answers have come from all regions of our country.
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Közgazdaságtudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:Élelmiszer, Táplálkozás és Marketing. - 13 : 2 (2019), p. 25-32. -
További szerzők:Balsa-Budai Nikolett (1993-) (PhD hallgató) Soós Mihály (1985-) (közgazdász)
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

2.

001-es BibID:BIBFORM107722
Első szerző:Szakály Márk (közgazdász)
Cím:Fogyasztói motivációk a döntően növényi étrendet folytatók körében - szakirodalmi áttekintés = Consumer motivations among those following mainly a plant-based diet - literature review / Szakály Márk, Soós Mihály
Dátum:2019
ISSN:1786-3422 2560-2551
Megjegyzések:In the last decades, the so-called civilization diseases have become widespread worldwide and they have been responsible for the largest number of deaths for quite a long time. According to researches, the quality of food has a great impact on the state of health. The popularity of plant-based diet continues to grow today and the number one driver of this trend is due to growing health concerns. Consequently, beliefs about plant-based diets show that consumers strongly believe in the health-promoting effects of this diet, which in some cases is one of the primary dietary considerations rather than the sensory appeal (taste). Consumers of plant-based diets also have an extremely diverse motivational base, which has been approached by researchers from a number of different aspects. Vegetarian individuals also have their own identification and psychological aspects, which are systematized by the Unified Model of Vegetarian Identity (UMVI). Undoubtedly the most interesting area of plant-based nutrition is the psychology of vegetarian consumers, which we have thoroughly explored in the present research.
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Közgazdaságtudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
vegetáriánus
alternatív étrendek
UMVI
identitás
ideológia
fogyasztói észlelések
Megjelenés:Élelmiszer, Táplálkozás és Marketing. - 15 : 1 (2019), p. 11-18. -
További szerzők:Soós Mihály (1985-) (közgazdász)
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

3.

001-es BibID:BIBFORM092846
Első szerző:Szakály Zoltán (agrár-közgazdász)
Cím:A minőségre és származásra utaló jelölések szerepe a fogyasztói döntéshozatalban / Szakály Zoltán, Horvát, Adelina, Soós Mihály, Pető Károly, Szente Viktória
Dátum:2014
ISSN:1786-3422 2560-2551
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:Élelmiszer, Táplálkozás és Marketing. - 10 : 1 (2014), p. 3-10. -
További szerzők:Horvát Adelina Soós Mihály (1985-) (közgazdász) Pető Károly (1958-) (agrármérnök) Szente Viktória (1975-) (agrár)
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

4.

001-es BibID:BIBFORM051811
Első szerző:Szakály Zoltán (agrár-közgazdász)
Cím:Az életstílus hatása az egészségmagatartásra és a funkcionális élelmiszerek fogyasztására / Szakály Zoltán, Pető Károly, Soós Mihály, Szente Viktória
Dátum:2013
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
Megjelenés:Élelmiszer, táplálkozás és marketing. - 9 : 1 (2013), p. 3-11. -
További szerzők:Pető Károly (1958-) (agrármérnök) Soós Mihály (1985-) (közgazdász) Szente Viktória (1975-) (agrár)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1