CCL

Összesen 8 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM056021
Első szerző:Hegedűs Attila
Cím:A review of nutritional value and putative health-effects of quince (Cydonia oblonga Mill.) fruit / Hegedűs Attila, Papp Nóra, Stefanovits-Bányai Éva
Dátum:2013
ISBN:1585-0404
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
Megjelenés:International Journal of Horticultural Science. - 19 : 3-4 (2013), p. 29-32. -
További szerzők:Papp Nóra (1985-) (élelmiszermérnök) Stefanovits-Bányai Éva (1951-) (növényvédelmi szakmérnök)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

2.

001-es BibID:BIBFORM087877
Első szerző:Papp Nóra (élelmiszermérnök)
Cím:Large variations in antioxidant capacity and contents of Hungarian sour and sweet cherry cultivars / Papp Nóra, Nyéki József, Szabó Zoltán, Stefanovits-Bányai Éva, Szabó Tibor, Hegedűs Attila
Dátum:2010
ISSN:1585-0404
Megjegyzések:Sour cherry (Prunus cerasus L.) cultivars grown in Hungary are of local origin while most sweet cherry cultivars in Hungary are introduced from other countries.A great phenotypic variability is displayed by both species. In the present study, we analyzed 10 sour and 9 sweet cherry cultivars for their antioxidant capacity, total polyphenolics (TPC) and total anthocyanin (TMAC) contents. In general, sour cherries showed higher levels of antioxidant capacity, TPC and TMAC. The anthocyanin contents varied from 0.16 to 6.85 and 1.41 to 127.56 mg/100 g for sweet and sour cherries, respectively. However, TMAC generally seems to have a limited influence on the antioxidant capacity of cherries. An amarelletype sour cherry, ♭Pipacs 1' showed the highest antioxidant capacity (21.21 mmol AA/l) and TPC (44.07 mg GA/l) in contrast to its low anthocyanin content. The detected diversity presents a choice that can satisfy different consumer preferences, and meet specific nutritional requirements.
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
FRAP
polyphenols
anthocyanin
sweet cherry
sour cherry
Megjelenés:International Journal of Horticultural Science. - 16 : 3 (2010), p. 25-28. -
További szerzők:Nyéki József (1944-2022) (kertészmérnök) Szabó Zoltán Stefanovits-Bányai Éva (1951-) (növényvédelmi szakmérnök) Szabó Tibor Hegedűs Attila
Pályázati támogatás:NKTH-OTKA K68921
Egyéb
OM-00042/2008
Egyéb
OM-00270/2008
Egyéb
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

3.

001-es BibID:BIBFORM056011
Első szerző:Papp Nóra (élelmiszermérnök)
Cím:Preliminary evaluation of selected Prunus spinosa and P. insititia genotypes for their nutraceutical properties / N. Papp, F. Szőke, Z. Szabó, J. Nyéki, É. Stefanovits-Bányai, A. Hegedűs
Dátum:2011
ISSN:1585-0404
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
Megjelenés:International Journal of Horticultural Science. - 17 : 4-5 (2011), p. 19-22. -
További szerzők:Szőke Ferenc (agrár) Szabó Zoltán Nyéki József (1944-2022) (kertészmérnök) Stefanovits-Bányai Éva (1951-) (növényvédelmi szakmérnök) Hegedűs Attila
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

4.

001-es BibID:BIBFORM056005
Első szerző:Papp Nóra (élelmiszermérnök)
Cím:Antioxidant capacity, total phenolics and mineral element contents in fruits of Hungarian sour cherry cultivars / Papp N., Szilvássy B., Szabó Z., Nyéki J., Stefanovits-Bányai É., Hegedűs A.
Dátum:2008
ISSN:1585-0404
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
Megjelenés:International Journal of Horticultural Science. - 14 : 1-2 (2008), p. 59-64. -
További szerzők:Szilvássy Blanka Szabó Zoltán (1960-) (kertészmérnök) Nyéki József (1944-2022) (kertészmérnök) Stefanovits-Bányai Éva (1951-) (növényvédelmi szakmérnök) Hegedűs Attila
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

5.

001-es BibID:BIBFORM056020
Első szerző:Papp Nóra (élelmiszermérnök)
Cím:Antioxidant capacity and total polyphenolic content in quince (Cydonia oblonga Mill.) fruit / Papp Nóra, Szabó Tibor, Szabó Zoltán, Nyéki József, Stefanovits-Bányai Éva, Hegedűs Attila
Dátum:2013
ISSN:1585-0404
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
Megjelenés:International Journal of Horticultural Science. - 19 : 3-4 (2013), p. 33-35. -
További szerzők:Szabó Tibor Szabó Zoltán Nyéki József (1944-2022) (kertészmérnök) Stefanovits-Bányai Éva (1951-) (növényvédelmi szakmérnök) Hegedűs Attila
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

6.

001-es BibID:BIBFORM056016
Első szerző:Rácz Gábor
Cím:Concentration of 'Oblachinska' sour cherry juice using osmotic distillation / Rácz Gábor, Papp Nóra, Hegedűs Attila, Szabó Zoltán, Nyéki József, Szabó Tibor, Stefanovits-Bányai Éva, Vatai Gyula
Dátum:2012
ISSN:1585-0404
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
Megjelenés:International Journal of Horticultural Science. - 18 : 1 (2012), p. 31-34. -
További szerzők:Papp Nóra (1985-) (élelmiszermérnök) Hegedűs Attila Szabó Zoltán Nyéki József (1944-2022) (kertészmérnök) Szabó Tibor Stefanovits-Bányai Éva (1951-) (növényvédelmi szakmérnök) Vatai Gyula
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

7.

001-es BibID:BIBFORM056010
Első szerző:Szikriszt Bernadett
Cím:Preliminary evaluation of breeding perspectives of Ukrainian sweet cherry cultivars: nutraceutical properties and self-incompatibility / B. Szikriszt, N. Papp, D. Taller, J. Halász, J. Nyéki, Z. Szabó, É. Stefanovits-Bányai, A. Hegedűs
Dátum:2011
ISSN:1585-0404
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
Megjelenés:International Journal of Horticultural Science. - 17 : 1-2 (2011), p. 7-11. -
További szerzők:Papp Nóra (1985-) (élelmiszermérnök) Taller Dénes Halász Júlia Nyéki József (1944-2022) (kertészmérnök) Szabó Zoltán Stefanovits-Bányai Éva (1951-) (növényvédelmi szakmérnök) Hegedűs Attila
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

8.

001-es BibID:BIBFORM056007
Első szerző:Tordai Emese
Cím:Factors affecting apricot fruit antioxidant capacity and mineral element content / E. Tordai, N. Papp, B. Szilvássy, A. Pedryc, É. Stefanovits-Bányai, A. Hegedűs
Dátum:2009
ISSN:1585-0404
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
Megjelenés:International Journal of Horticultural Science. - 15 : 1-2 (2009), p. 95-99. -
További szerzők:Papp Nóra (1985-) (élelmiszermérnök) Szilvássy Blanka Pedryc, Andrzej Stefanovits-Bányai Éva (1951-) (növényvédelmi szakmérnök) Hegedűs Attila
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1