CCL

Összesen 14 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM056022
Első szerző:Gergely Anita
Cím:Assessment and examination of mineral elements in apricot (Prunus armeniaca L.) cultivars : a special attention to selenium and other essential elements / Gergely Anita, Papp Nóra, Stefanovits-Bányai Éva, Hegedűs Attila, Rábai Mária, Szentmihályi Klára
Dátum:2014
ISBN:2063-5346
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
Megjelenés:European Chemical Bulletin. - 3 : 8 (2014), p. 760-762. -
További szerzők:Papp Nóra (1985-) (élelmiszermérnök) Stefanovits-Bányai Éva (1951-) (növényvédelmi szakmérnök) Hegedűs Attila Rábai Mária Szentmihályi Klára
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

2.

001-es BibID:BIBFORM056012
Első szerző:Hegedűs Attila
Cím:Accumulation of antioxidants in apricot fruit through ripening: characterization of a genotype with enhanced functional properties / Attila Hegedűs, Péter Pfeiffer, Nóra Papp, László Abrankó, Andrzej Pedryc, Éva Stefanovits-Bányai
Dátum:2011
ISSN:0716-9760
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
Megjelenés:Biological Research. - 44 (2011), p. 339-344. -
További szerzők:Pfeiffer Péter Papp Nóra (1985-) (élelmiszermérnök) Abrankó László Pedryc, Andrzej Stefanovits-Bányai Éva (1951-) (növényvédelmi szakmérnök)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

3.

001-es BibID:BIBFORM056019
Első szerző:Hegedűs Attila
Cím:Fruit antioxidant capacity and self-incompatibility genotype of Ukrainian Sweet cherry (Prunus avium L.) cultivars highlight their breeding prospects / Hegedűs Attila, Taller Dénes, Papp Nóra, Szikriszt Bernadett, Ercisli Sezai, Halász Júlia, Stefanovits-Bányai Éva
Dátum:2013
ISSN:0014-2336
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
Megjelenés:Euphytica. - 191 : 1 (2013), p. 153-164. -
További szerzők:Taller Dénes Papp Nóra (1985-) (élelmiszermérnök) Szikriszt Bernadett Ercisli, Sezai Halász Júlia Stefanovits-Bányai Éva (1951-) (növényvédelmi szakmérnök)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
http://dx.doi.org/10.1007/s10681-013-0919-x
Borító:

4.

001-es BibID:BIBFORM056021
Első szerző:Hegedűs Attila
Cím:A review of nutritional value and putative health-effects of quince (Cydonia oblonga Mill.) fruit / Hegedűs Attila, Papp Nóra, Stefanovits-Bányai Éva
Dátum:2013
ISBN:1585-0404
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
Megjelenés:International Journal of Horticultural Science. - 19 : 3-4 (2013), p. 29-32. -
További szerzők:Papp Nóra (1985-) (élelmiszermérnök) Stefanovits-Bányai Éva (1951-) (növényvédelmi szakmérnök)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

5.

001-es BibID:BIBFORM087877
Első szerző:Papp Nóra (élelmiszermérnök)
Cím:Large variations in antioxidant capacity and contents of Hungarian sour and sweet cherry cultivars / Papp Nóra, Nyéki József, Szabó Zoltán, Stefanovits-Bányai Éva, Szabó Tibor, Hegedűs Attila
Dátum:2010
ISSN:1585-0404
Megjegyzések:Sour cherry (Prunus cerasus L.) cultivars grown in Hungary are of local origin while most sweet cherry cultivars in Hungary are introduced from other countries.A great phenotypic variability is displayed by both species. In the present study, we analyzed 10 sour and 9 sweet cherry cultivars for their antioxidant capacity, total polyphenolics (TPC) and total anthocyanin (TMAC) contents. In general, sour cherries showed higher levels of antioxidant capacity, TPC and TMAC. The anthocyanin contents varied from 0.16 to 6.85 and 1.41 to 127.56 mg/100 g for sweet and sour cherries, respectively. However, TMAC generally seems to have a limited influence on the antioxidant capacity of cherries. An amarelletype sour cherry, ♭Pipacs 1' showed the highest antioxidant capacity (21.21 mmol AA/l) and TPC (44.07 mg GA/l) in contrast to its low anthocyanin content. The detected diversity presents a choice that can satisfy different consumer preferences, and meet specific nutritional requirements.
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
FRAP
polyphenols
anthocyanin
sweet cherry
sour cherry
Megjelenés:International Journal of Horticultural Science. - 16 : 3 (2010), p. 25-28. -
További szerzők:Nyéki József (1944-2022) (kertészmérnök) Szabó Zoltán Stefanovits-Bányai Éva (1951-) (növényvédelmi szakmérnök) Szabó Tibor Hegedűs Attila
Pályázati támogatás:NKTH-OTKA K68921
Egyéb
OM-00042/2008
Egyéb
OM-00270/2008
Egyéb
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

6.

001-es BibID:BIBFORM056011
Első szerző:Papp Nóra (élelmiszermérnök)
Cím:Preliminary evaluation of selected Prunus spinosa and P. insititia genotypes for their nutraceutical properties / N. Papp, F. Szőke, Z. Szabó, J. Nyéki, É. Stefanovits-Bányai, A. Hegedűs
Dátum:2011
ISSN:1585-0404
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
Megjelenés:International Journal of Horticultural Science. - 17 : 4-5 (2011), p. 19-22. -
További szerzők:Szőke Ferenc (agrár) Szabó Zoltán Nyéki József (1944-2022) (kertészmérnök) Stefanovits-Bányai Éva (1951-) (növényvédelmi szakmérnök) Hegedűs Attila
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

7.

001-es BibID:BIBFORM056009
Első szerző:Papp Nóra (élelmiszermérnök)
Cím:Variabilità nella capacità antiossidante di alcune varietà dolci e acide coltivate in Ungheria / N. Papp, J. Nyéki, Z. Szabó, E. Stefanovits-Bányai, T. Szabó, A. Hegedűs
Dátum:2010
ISSN:0392-954X
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
Megjelenés:Rivista di Frutticoltura e di Ortofloricoltura. - 72 : 5 (2010), p. 62-65. -
További szerzők:Nyéki József (1944-2022) (kertészmérnök) Szabó Zoltán Stefanovits-Bányai Éva (1951-) (növényvédelmi szakmérnök) Szabó Tibor Hegedűs Attila
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

8.

001-es BibID:BIBFORM056008
Első szerző:Papp Nóra (élelmiszermérnök)
Cím:Main quality attributes and antioxidants in Hungarian sour cherries: identification of genotypes with enhanced functional properties / Nóra Papp, Blanka Szilvássy, László Abrankó, Tibor Szabó, Péter Pfeiffer, Zoltán Szabó, József Nyéki, Sezai Ercisli, Éva Stefanovits-Bányai, Attila Hegedűs
Dátum:2010
ISSN:0950-5423
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
Megjelenés:International Journal of Food Science and Technology. - 45 (2010), p. 395-402. -
További szerzők:Szilvássy Blanka Abrankó László Szabó Tibor Pfeiffer Péter Szabó Zoltán (1960-) (kertészmérnök) Nyéki József (1944-2022) (kertészmérnök) Ercisli, Sezai Stefanovits-Bányai Éva (1951-) (növényvédelmi szakmérnök) Hegedűs Attila
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

9.

001-es BibID:BIBFORM056005
Első szerző:Papp Nóra (élelmiszermérnök)
Cím:Antioxidant capacity, total phenolics and mineral element contents in fruits of Hungarian sour cherry cultivars / Papp N., Szilvássy B., Szabó Z., Nyéki J., Stefanovits-Bányai É., Hegedűs A.
Dátum:2008
ISSN:1585-0404
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
Megjelenés:International Journal of Horticultural Science. - 14 : 1-2 (2008), p. 59-64. -
További szerzők:Szilvássy Blanka Szabó Zoltán (1960-) (kertészmérnök) Nyéki József (1944-2022) (kertészmérnök) Stefanovits-Bányai Éva (1951-) (növényvédelmi szakmérnök) Hegedűs Attila
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

10.

001-es BibID:BIBFORM056020
Első szerző:Papp Nóra (élelmiszermérnök)
Cím:Antioxidant capacity and total polyphenolic content in quince (Cydonia oblonga Mill.) fruit / Papp Nóra, Szabó Tibor, Szabó Zoltán, Nyéki József, Stefanovits-Bányai Éva, Hegedűs Attila
Dátum:2013
ISSN:1585-0404
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
Megjelenés:International Journal of Horticultural Science. - 19 : 3-4 (2013), p. 33-35. -
További szerzők:Szabó Tibor Szabó Zoltán Nyéki József (1944-2022) (kertészmérnök) Stefanovits-Bányai Éva (1951-) (növényvédelmi szakmérnök) Hegedűs Attila
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

11.

001-es BibID:BIBFORM056014
Első szerző:Pfeiffer Péter
Cím:Molecular genetics of the flavonoid biosynthesis in two apricot genotypes / P. Pfeiffer, A. Pedryc, N. Papp, L. Abrankó, É. Stefanovits-Bányai, A. Hegedűs
Dátum:2012
ISSN:0567-7572
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
Megjelenés:Acta Horticulturae. - 966 (2012), p. 107-111. -
További szerzők:Pedryc, Andrzej Papp Nóra (1985-) (élelmiszermérnök) Abrankó László Stefanovits-Bányai Éva (1951-) (növényvédelmi szakmérnök) Hegedűs Attila
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

12.

001-es BibID:BIBFORM056016
Első szerző:Rácz Gábor
Cím:Concentration of 'Oblachinska' sour cherry juice using osmotic distillation / Rácz Gábor, Papp Nóra, Hegedűs Attila, Szabó Zoltán, Nyéki József, Szabó Tibor, Stefanovits-Bányai Éva, Vatai Gyula
Dátum:2012
ISSN:1585-0404
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
Megjelenés:International Journal of Horticultural Science. - 18 : 1 (2012), p. 31-34. -
További szerzők:Papp Nóra (1985-) (élelmiszermérnök) Hegedűs Attila Szabó Zoltán Nyéki József (1944-2022) (kertészmérnök) Szabó Tibor Stefanovits-Bányai Éva (1951-) (növényvédelmi szakmérnök) Vatai Gyula
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1 2