CCL

Összesen 8 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM120369
Első szerző:Sőrés Anett (gazdasági agrármérnök)
Cím:A gazdasági változások hatásai a vidéki területek népességére, különös tekintettel az elvándorlásra / Godáné Sőrés Anett, Horváth Péter, Vargáné Csobán Katalin
Dátum:2024
ISBN:978-617-8276-91-1
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok előadáskivonat
könyvrészlet
Megjelenés:Digitális gazdaság és fenntartható fejlődés: a pénzügy, számvitel, menedzsment, valamint társadalom-és viselkedéstudomány legújabb trendjei / Csernicskó István, Orosz Ildikó, Bacsó Róbert, Pojda-Noszik Nina, Makarovics Viktória, Loszkorih Gabriella, Sztojka Natália, Pataki Gábor. - p. 398-399. -
További szerzők:Horváth Péter (1983-) (vidékfejlesztési agrármérnök) Vargáné Csobán Katalin (1975-) (angol nyelv és irodalom szakos tanár, közgazdász)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

2.

001-es BibID:BIBFORM108540
Első szerző:Sőrés Anett (gazdasági agrármérnök)
Cím:A közfoglalkoztatás területi különbségei, jelentősége Hajdú-Bihar megyében / Godáné Sőrés Anett, Fekete-Major Márta, Vargáné Csobán Katalin
Dátum:2022
ISBN:978-963-490-436-6
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok előadáskivonat
könyvrészlet
Megjelenés:Interdiszciplinaritás a régiókutatásban X. : Nemzetközi tudományos konferencia : Rezümékötet / szerk. Dajnoki Krisztina, Filep Roland, Pierog Anita. - p. 17-18. -
További szerzők:Fekete-Major Márta Vargáné Csobán Katalin (1975-) (angol nyelv és irodalom szakos tanár, közgazdász)
Pályázati támogatás:EFOP-3.6.3-VEKOP-16-2017-00007
EFOP
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

3.

001-es BibID:BIBFORM087420
Első szerző:Sőrés Anett (gazdasági agrármérnök)
Cím:Evaluation of Rural Tourism in Berettyóújfalu District : Review on Agriculture and Rural Development / Godáné Sőrés Anett, Kovács Éva Katalin, Szabó Bernadett, Vargáné Csobán Katalin
Dátum:2017
ISSN:2063-4803
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:Review on Agriculture and Rural Development. - 6 : 1-2 (2017), p. 168-175. -
További szerzők:Kovács Éva Katalin (1991-) Szabó Bernadett (1975-) (agrárökonómus) Vargáné Csobán Katalin (1975-) (angol nyelv és irodalom szakos tanár, közgazdász)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Szerző által megadott URL 856 41
DOI
Borító:

4.

001-es BibID:BIBFORM114064
Első szerző:Vargáné Csobán Katalin (angol nyelv és irodalom szakos tanár, közgazdász)
Cím:Sustainable gastronomy as a key driver in agritourism development in Eastern Hungary / Katalin Vargáné Csobán, Péter Horváth, Anett Godáné Sőrés, Károly Pető
Dátum:2023
Megjegyzések:The Eastern part of Hungary still has a strong traditional food culture based on using local and seasonal ingredients. For the last few years we have seen an increasing demand for authentic culinary experiences, which contributed to the emergence of international and domestic gastronomic exhibitions, thematic routes, and food festivals in the region. The majority of these events are initiated and organized by local governmental agencies. There are also some initiatives at the national level to encourage small-scale producers to sell their agricultural produce locally, although the legislation on food safety hinders agritourism businesses from providing catering on farms. This study aims to explore the linkages between gastronomy and sustainable tourism development, as well as to investigate how tradition and innovation in gastronomy may contribute to agritourism development. Through an analysis of the present-day situation of the various aspects of the local gastronomy at the agritourism market in Eastern Hungary, examples of good practice are highlighted and the most important challenges are identified. The research is based on qualitative methods: participant observation on-site and focus-group interviews of the stakeholders of agritourism. Findings reveal the importance of governmental intervention and the need for long-term planning in agritourism development.
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok tanulmány, értekezés
könyvrészlet
gastronomy
agritourism
sustainable tourism
thematic route
Megjelenés:International Workshop on Agritourism : 2022 Conference Proceedings / szerk. Lisa Chase, Chadley Hollas, Xinyi Qian, Claire Whitehouse. - p. 112-116
További szerzők:Horváth Péter (1983-) (vidékfejlesztési agrármérnök) Sőrés Anett (1984-) (gazdasági agrármérnök) Pető Károly (1958-) (agrármérnök)
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

5.

001-es BibID:BIBFORM108278
Első szerző:Vargáné Csobán Katalin (angol nyelv és irodalom szakos tanár, közgazdász)
Cím:A fenntarthatóság követelményeinek értékelése a turizmusfejlesztésben a Tokaj, Felső-Tisza és Nyírség kiemelt turisztikai fejlesztési térség példáján / Vargáné Csobán Katalin, Horváth Péter, Godáné Sőrés Anett, Deák Attila
Dátum:2020
ISBN:978-963-429-505-1 (pdf)
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok előadáskivonat
könyvrészlet
Megjelenés:Kreativitás, változás, reziliencia: III. Nemzetközi Turizmusmarketing Konferencia. Absztraktkötet / szerk.: Csapó János, Csóka László, Mátyás Judit, Raffay Zoltán. - p. 83-84. -
További szerzők:Horváth Péter (1983-) (vidékfejlesztési agrármérnök) Sőrés Anett (1984-) (gazdasági agrármérnök) Deák Attila (1983-)
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

6.

001-es BibID:BIBFORM108275
Első szerző:Vargáné Csobán Katalin (angol nyelv és irodalom szakos tanár, közgazdász)
Cím:Challenges of the Development of Culinary Tourism in the Balaton tourism region / Katalin Vargáné Csobán, Anett Godáné Sőrés
Dátum:2021
ISBN:978 973 53 2752 1
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok könyvfejezet
könyvrészlet
Megjelenés:15th International Conference on Economics and Business : Challenges in the Carpathian Basin : Global Challenges - Local Answers. Interdependencies or Slobalisation? / Executive ed. Nagy Benedek; Ed. Bíró Bíborka Eszter, Csata Andrea, György Ottilia, Kassay János, Koroseczné Pavlin Rita, Madaras Szilárd, Pál László, Péter Katalin, Szőcs Attila, Tánczos Levente József, Telegdy Balázs. - p. 1322-1337. -
További szerzők:Sőrés Anett (1984-) (gazdasági agrármérnök)
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

7.

001-es BibID:BIBFORM108205
Első szerző:Vargáné Csobán Katalin (angol nyelv és irodalom szakos tanár, közgazdász)
Cím:The impacts of the COVID-19 pandemic on residents' attitudes to tourism development - case study of a Hungarian spatown / Katalin Csobán, Andrea Szőllős-Tóth, Károly Pető, Anett Godáné Sőrés
Dátum:2022
ISBN:978-9963-697-42-7
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok előadáskivonat
könyvrészlet
Megjelenés:THE INC 2022: Tourism, Hospitality & Events Innovation and Resilience during Uncertainty / (szerk.) Anna Farmaki. - p. 43-44. -
További szerzők:Tóth Andrea (1996-) (közgazdász) Pető Károly (1958-) (agrármérnök) Sőrés Anett (1984-) (gazdasági agrármérnök)
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

8.

001-es BibID:BIBFORM062041
Első szerző:Vargáné Csobán Katalin (angol nyelv és irodalom szakos tanár, közgazdász)
Cím:Gasztronómiai turizmus : nemzetközi kitekintés / Vargáné Csobán Katalin, Szabó Bernadett, Godáné Sőrés Anett
Dátum:2015
Megjegyzések:A gasztronómiai turizmus népszerűsége világszerte növekszik; folyamatosan jelennek meg új, innovatív turisztikai termékek a nemzetközi turisztikai piacokon, melyek például szolgálhatnak a hazai szolgáltatókszámára. Magyarországon is fontos keresleti tényezőként jelennek meg a gasztroturisták, akik kiemelt figyelmet fordítanak a minőségre, a helyi gasztronómiai értékekre, valamint a gasztronómia révén elérhető autentikusélményekre.Tanulmányunkban áttekintjük a gasztronómiai turizmust érintő főbbnemzetközi trendeket, bemutatva a leginkább keresett gasztroturisztikaitermékeket. A nemzetközi példák elemzésével célunk, hogy feltárjuk aturisztikai termékfejlesztés lehetőségeit a gasztronómiai turizmus területénKisvárda és térsége számára.
ISBN:978-96312-4125-9
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok könyvfejezet
Megjelenés:"Tudásgazdaságra építő, kreatív város-, és térségfejlesztés megalapozása a Debreceni Egyetem képzési és tudományos kapacitására építve felsőoktatási szolgáltatások kiterjesztése Kisvárda társégére" című projektben elért eredmények / szerk. Lővei Attila. - p. 12-18. -
További szerzők:Szabó Bernadett (1975-) (agrárökonómus) Sőrés Anett (1984-) (gazdasági agrármérnök)
Pályázati támogatás:TÁMOP-4.2.1.D-15/1/KONV-2015-0004
TÁMOP
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1