Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
CCL parancs
CCL
Összesen 3 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM065042
035-os BibID:
(WoS)000365931100006 (Scopus)84948451094
Első szerző:
Guttman András (vegyészmérnök)
Cím:
Effect of Separation Temperature on Structure Specific Glycan Migration in Capillary Electrophoresis / Andras Guttman, Marta Kerekgyarto, Gabor Jarvas
Dátum:
2015
ISSN:
0003-2700
Megjegyzések:
Temperature dependent differential migration shifts were studied in capillary electrophoresis between linear (maltooligosaccharides) and branched (sialylated, neutral and core fucosylated biantennary IgG glycans) carbohydrates. Background electrolytes without as well as with low and high molecular weight additives (ethylene glycol, linear polyacrylamide and poly(ethylene oxide)) were investigated for this phenomena in the temperature range of 20-50 ?C. Glucose unit (GU) value shifts were observed with increasing temperature for the all IgG glycans both in additive-free and additive-containing background electrolytes, emphasizing the importance of tight temperature control during glycosylation analysis by capillary electrophoresis. The activation energy concept was applied to understand the structure specific electrophoretic migration of the different sugar molecules. Activation energy values were derived from the slopes of the Arrhenius plots of logarithmic mobility vs reciprocal absolute temperature and compared for the linear and branched sugars as well as for the various background electrolyte additives.
Tárgyszavak:
Orvostudományok
Elméleti orvostudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
capillary electrophoresis
glycan structure
mobility
temperature
activation energy
Megjelenés:
Analytical Chemistry. - 87 : 23 (2015), p. 11630-11634. -
További szerzők:
Kerékgyártó Márta (1987-) (molekuláris biológus)
Járvás Gábor (1982-) (vegyészmérnök)
Internet cím:
Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
2.
001-es BibID:
BIBFORM065045
035-os BibID:
(Scopus)84987657447 (WOS)000383596800009
Első szerző:
Járvás Gábor (vegyészmérnök)
Cím:
On the electromigration of charged-fluorophore labeled oligosaccharides in polyethylene oxide solutions / Gabor Jarvas, Marta Kerekgyarto, Andras Guttman
Dátum:
2016
ISSN:
0173-0835
Megjegyzések:
The separation mechanism of charged-fluorophore (aminopyrenetrisulfonate) labeled maltooligosaccharides with ?1-4 linkage was studied in polyethylene oxide solutions (MW 300,000 Da) with special interest to possible analyte and/or network deformations as well as potential solute-matrix interactions. The electrophoretic mobilities of the APTS labeled maltooligosaccharides were found proportional with their MW-2/3 . The Arrhenius function was used to determine the activation energy needed by the labeled sugars to migrate through the separation media. With increasing solute size, the activation energy (Ea ) values decreased in polymer concentrations above the entanglement threshold of the polyethylene oxide, while showed apparently independent function at the entanglement threshold. The observed phenomenon was considered as a result of solute-matrix interaction, which could be alleviated by the addition of an organic modifier to the background electrolyte.
Tárgyszavak:
Orvostudományok
Elméleti orvostudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
polymer network
polyethylene oxide
capillary electrophoresis
Megjelenés:
Electrophoresis. - 37 : 17-18 (2016), p. 2347-2351. -
További szerzők:
Kerékgyártó Márta (1987-) (molekuláris biológus)
Guttman András (1954-) (vegyészmérnök)
Internet cím:
Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
3.
001-es BibID:
BIBFORM065044
035-os BibID:
(Scopus)84958616655 (WOS)000370657900002
Első szerző:
Kerékgyártó Márta (molekuláris biológus)
Cím:
Activation energy associated with the electromigration of oligosaccharides through viscosity modifier and polymeric additive containing background electrolytes / Márta Kerékgyártó, Gábor Járvás, Levente Novák, András Guttman
Dátum:
2016
ISSN:
0173-0835
Megjegyzések:
The activation energy related to the electromigration of oligosaccharides can be determined from their measured electrophoretic mobilities at different temperatures. The effects of a viscosity modifier (ethylene glycol) and a polymeric additive (linear polyacrylamide) on the electrophoretic mobility of linear sugar oligomers with ?1-4 linked glucose units (maltooligosaccharides) were studied in CE using the activation energy concept. The electrophoretic separations of 8-aminopyrene-1,3,6-trisulfonate-labeled maltooligosaccharides were monitored by LIF detection in the temperature range of 20-50?C, using either 0-60% ethylene glycol (viscosity modifier) or 0-3% linear polyacrylamide (polymeric additive) containing BGEs. Activation energy curves were constructed based on the slopes of the Arrhenius plots. With the use of linear polyacrylamide additive, solute size-dependent activation energy variations were found for the maltooligosaccharides with polymerization degrees below and above maltoheptaose (DP 7), probably due to molecular conformation changes and possible matrix interaction effects.
Tárgyszavak:
Orvostudományok
Elméleti orvostudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
capillary electrophoresis
activation energy
viscosity
Polyacrylamide
Megjelenés:
Electrophoresis. - 37 : 4 (2016), p. 573-578. -
További szerzők:
Járvás Gábor (1982-) (vegyészmérnök)
Novák Levente (1967-) (biológus)
Guttman András (1954-) (vegyészmérnök)
Internet cím:
Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.