CCL

Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM102621
035-os BibID:(WoS)000423715000028 (Scopus)85038811034
Első szerző:Lehoczki Gábor (biológus, molekuláris biológus)
Cím:The use of starch azure for measurement of alpha-amylase activity / Lehoczki Gábor, Kandra Lili, Gyémánt Gyöngyi
Dátum:2018
ISSN:0144-8617
Megjegyzések:Despite being widely used, there is no standard protocol for alpha-amylase activity measurement with starch azure substrate. Boiling pre-treatment of starch azure suspension increased the reaction rate of hydrolysis catalysed by human salivary alpha-amylase (HSA) or porcine pancreatic alpha-amylase (PPA) and the sensitivity of spectrophotometric activity measurement has been improved. Kinetic constants, K-M, and v(max), obtained from parallel isothermal titration calorimetric (ITC) measurements on natural and starch azure revealed, that the blue starch derivative does not differ significantly from its natural counterpart from kinetic point of view. Interestingly, substrate inhibition was observed in starch azure hydrolysis characterised by dissociation constants 49 mg/mL and 16.4 mg/mL for HSA and PPA, respectively. In this work a new protocol has been suggested for alpha-amylase activity measurement using boiled insoluble starch azure as substrate at 5 mg/mL concentration.
Tárgyszavak:Természettudományok Kémiai tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:Carbohydrate Polymers. - 183 (2018), p. 263-266. -
További szerzők:Kandra Lili (1943-) (biokémikus) Gyémánt Gyöngyi (1960-) (vegyész)
Pályázati támogatás:GINOP-2.3.2-2016-00008
GINOP
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
DOI
Szerző által megadott URL
Borító:
Rekordok letöltése1