CCL

Összesen 9 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM093421
Első szerző:Babinszky László (agrár)
Cím:The adverse effects of heat stress on the antioxidant status and performance of pigs and poultry and reducing these effects with nutritional tools / László Babinszky, Márta Horváth, Judit Remenyik, M. W. A Verstegen
Dátum:2019
ISBN:978-90-8686-333-4
Tárgyszavak:Agrártudományok Állattenyésztési tudományok könyvfejezet
könyvrészlet
Megjelenés:Poultry and pig nutrition / eds. Wouter H. Hendriks, Martin W. A. Verstegen, László Babinszky. - p. 187-208. -
További szerzők:Horváth Márta (1987-) (állattenyésztő mérnök) Gálné Remenyik Judit (1965-) (kémia tanár, okleveles vegyész) Verstegen, M. W. A
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
DOI
Borító:

2.

001-es BibID:BIBFORM093500
Első szerző:Horváth Márta (állattenyésztő mérnök)
Cím:Egy új mikrobiális fermentációs eljárással előállított probiotikum felhasználásának lehetősége a brojler takarmányozásban / Horváth Márta, Asbóth Georgina, Gálné Remenyik Judit, Babinszky László
Dátum:2018
ISBN:978-615-5586-26-2
Tárgyszavak:Agrártudományok Állattenyésztési tudományok előadáskivonat
könyvrészlet
brojler
probiotikum
termelési paraméterek
Megjelenés:Tavaszi szél konferencia 2018 Nemzetközi multidiszciplináris konferencia : Abszrtraktkötet / szerk. Keresztes Gábor. - p. 53-54. -
További szerzők:Pesti-Asbóth Georgina (1990-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Gálné Remenyik Judit (1965-) (kémia tanár, okleveles vegyész) Babinszky László (1950-) (agrár)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

3.

001-es BibID:BIBFORM093320
Első szerző:Horváth Márta (állattenyésztő mérnök)
Cím:Mikrobiális fermentációs eljárással előállított új probiotikum felhasználásának lehetősége a brojler takarmányozásban / Horváth Márta, Asbóth Georgina, Gálné Remenyik Judit, Babinszky László
Dátum:2018
ISBN:978-615-5586-31-6
Tárgyszavak:Agrártudományok Állattenyésztési tudományok előadáskivonat
könyvrészlet
Megjelenés:Tavaszi szél 2018 : Tanulmánykötet / szerk. Szabó Csaba. - 1. köt., p. 44-53. -
További szerzők:Pesti-Asbóth Georgina (1990-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Gálné Remenyik Judit (1965-) (kémia tanár, okleveles vegyész) Babinszky László (1950-) (agrár)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

4.

001-es BibID:BIBFORM093314
Első szerző:Horváth Márta (állattenyésztő mérnök)
Cím:Impact of chronic heat stress on digestibility of nutrients, performance, and antioxidant capacity of meat type ducks / Márta Horváth, Georgina Asbóth, Judit Gálné Remenyik, László Babinszky
Dátum:2017
Tárgyszavak:Agrártudományok Állattenyésztési tudományok előadáskivonat
könyvrészlet
Megjelenés:2nd World Conference on Innovative Animal Nutrition and Feeding Abstact Book. - p. 61-62. -
További szerzők:Pesti-Asbóth Georgina (1990-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Gálné Remenyik Judit (1965-) (kémia tanár, okleveles vegyész) Babinszky László (1950-) (agrár)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

5.

001-es BibID:BIBFORM093311
Első szerző:Horváth Márta (állattenyésztő mérnök)
Cím:Effects of chronic heat stress on performance of meat type ducks / Horváth Márta, Asbóth Georgina, Gálné Remenyik Judit, Babinszky László
Dátum:2018
Tárgyszavak:Agrártudományok Állattenyésztési tudományok előadáskivonat
könyvrészlet
Megjelenés:Krmiva 2018 : Book of abstracts of the 25th International Conference / ed. Mario Modric. - p. 39
További szerzők:Pesti-Asbóth Georgina (1990-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Gálné Remenyik Judit (1965-) (kémia tanár, okleveles vegyész) Babinszky László (1950-) (agrár)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

6.

001-es BibID:BIBFORM093302
Első szerző:Horváth Márta (állattenyésztő mérnök)
Cím:Effect of dietary antioxidant supplementations on antioxidant parameters, rectal temperature, digestibility of nutrients, performance and chemical composition of meat in Cherry Valley type ducks under chronic heat stress / Horváth Márta, Pesti-Asbóth Georgina, Gálné Remenyik Judit, Babinszky László
Dátum:2020
ISSN:1612-9199
Tárgyszavak:Agrártudományok Állattenyésztési tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:European Poultry Science. - 84 (2020), p. 1-15. -
További szerzők:Pesti-Asbóth Georgina (1990-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Gálné Remenyik Judit (1965-) (kémia tanár, okleveles vegyész) Babinszky László (1950-) (agrár)
Pályázati támogatás:EFOP-3.6.2-16-2017-00001
EFOP
TÁMOP-4.2.2D-15/1
TÁMOP
Internet cím:DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

7.

001-es BibID:BIBFORM093316
Első szerző:Horváth Márta (állattenyésztő mérnök)
Cím:A tartós hő-stressz káros hatásának csökkentése takarmányozási módszerekkel a pecsenyekacsa tartásban / Horváth Márta, Asbóth Georgina, Gálné Remenyik Judit, Babinszky László
Dátum:2016
ISBN:978-615-5391-79-8
Tárgyszavak:Agrártudományok Állattenyésztési tudományok előadáskivonat
Megjelenés:XXXVI. Óvári Tudományos Nap - Hagyomány és innováció az agrár- és élelmiszergazdaságban: Tudományos Nap Összefoglalók / szerk. Bali Papp Ágnes, Szalka Éva. - p. 264. -
További szerzők:Pesti-Asbóth Georgina (1990-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Gálné Remenyik Judit (1965-) (kémia tanár, okleveles vegyész) Babinszky László (1950-) (agrár)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

8.

001-es BibID:BIBFORM068524
Első szerző:Horváth Márta (állattenyésztő mérnök)
Cím:A hőstressz káros hatása a brojler antioxidáns státuszára és ezen hatás csökkentése takarmányozással: I. rész A hőstressz és az antioxidáns védelmi rendszer / Horváth Márta, Asbóth Georgina, Gálné Remenyik Judit, Babinszky László
Dátum:2016
ISSN:0025-004X
Megjegyzések:A közlemény első részének célja, hogy bemutassa az állatok hőtermelése és a környezeti hőmérséklet közötti kapcsolatot, továbbá a hőstressz biokémiai, élettani háttérét és káros hatásait a brojlerek viselkedésére, fiziológiás állapotára, antioxidáns státuszára. A szerzők a következő fontosabb megállapításokat tették: az antioxidáns védelmi rendszernek nagyon fontos szerepe van a hősokk okozta lipidperoxidációs folyamatok csökkentésében. A hőstressz következtében jelentős mennyiségű oxigénközpontú szabadgyökök képződnek, amelyek egy része az ún. enzimatikus útvonalon keresztül eliminálódnak. A hőstressz kivédésében fontos szerepet játszanak a C- és E- vitaminok, mint kis molekulájú, nagy antioxidáns-kapacitású vegyületek. A hőstressz hatására sérült fehérjéket a HSP70 hősokkproteinek javítják, ill. távolítják el a sejtekből.
Tárgyszavak:Agrártudományok Állattenyésztési tudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
hőstressz
antioxidáns rendszer
broiler
Megjelenés:Magyar Állatorvosok Lapja. - 138 (2016), p. 471-481. -
További szerzők:Pesti-Asbóth Georgina (1990-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Gálné Remenyik Judit (1965-) (kémia tanár, okleveles vegyész) Babinszky László (1950-) (agrár)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

9.

001-es BibID:BIBFORM068525
Első szerző:Horváth Márta (állattenyésztő mérnök)
Cím:A hőstressz káros hatása a brojler antioxidáns státuszára és ezen hatás csökkentése takarmányozással: II. rész A hőstressz csökkentése takarmányozási módszerekkel / Horváth Márta, Asbóth Georgina, Gálné Remenyik Judit, Babinszky László
Dátum:2016
ISSN:0025-004X
Megjegyzések:A tanulmány második részének célja, hogy a szakirodalmi adatok alapján áttekintést adjanak azokról a takarmányozási módszerekről, melyekkel csökkenteni lehet a hőstressz káros hatásait. A szerzők az alábbi fontosabb megállapításokat tették: a hőstressz esetén a brojlerek takarmányába kevert állati eredetű zsír (baromfizsír) szignifikánsan csökkentette a madarak hőtermelését. Alkalmazhatók direkt vagy indirekt antioxidáns tulajdonságú takarmányadalékok: a C-, A-, E-vitamin önmagában vagy más elemekkel pl. krómmal, cinkkel együtt. Az elektrolitok ivóvízbe való keverése ugyancsak javítja a brojlerek hőstresszel szembeni ellenálló képességét. A betain takarmányba való keverése csökkenti a madarak hőtermelését és javítja a termelési paramétereket.
Tárgyszavak:Agrártudományok Állattenyésztési tudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
hőstressz
broiler
takarmányozás
Megjelenés:Magyar Állatorvosok Lapja. - 138 (2016), p. 559-564. -
További szerzők:Pesti-Asbóth Georgina (1990-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Gálné Remenyik Judit (1965-) (kémia tanár, okleveles vegyész) Babinszky László (1950-) (agrár)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1