CCL

Összesen 13 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM091866
035-os BibID:(Scopus)85103617229
Első szerző:Bauerné Gáthy Andrea (gazdálkodás- és szervezéstudományi PhD)
Cím:Examination of the perceived and real environmental and health consciousness of students attending the University of Debrecen / Bauerné Gáthy Andrea, Soltész Angéla, Mihály-Karnai Laura, Szűcs István
Dátum:2021
ISSN:2062-0810
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:International Review of Applied Sciences and Engineering. - 12 : 1 (2021), p. 92-100. -
További szerzők:Soltész Angéla (1987-) (gazdasági agrármérnök) Karnai Laura (1991-) (közgazdász) Szűcs István (1968-) (agrárközgazdász)
Pályázati támogatás:EFOP-3.6.1-16-2016-00022
EFOP
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

2.

001-es BibID:BIBFORM101826
Első szerző:Karnai Laura (közgazdász)
Cím:A szezonon kívüli ponty szaporítás alkalmazásának ökonómiai szempontú értékelése: A kombinált (zárt rendszerű előnevelés és tógazdasági utónevelés) ponty nevelési technológia gazdasági elemzése / Mihály-Karnai L., Szűcs I., Bársony P., Fehér M.
Dátum:2021
ISBN:978-963-7120-42-8
Tárgyszavak:Természettudományok Biológiai tudományok előadáskivonat
könyvrészlet
Megjelenés:A XLIV. Halászati Tudományos Tanácskozás kiadványa = Proceedings of the 44th Scientific Conference on Fisheries & Aquaculture / szerk. Nagyné Biró Judit. - p. 27-30. -
További szerzők:Szűcs István (1968-) (agrárközgazdász) Bársony Péter (1975-) (agrármérnök) Fehér Milán (1985-) (agrármérnök)
Pályázati támogatás:GINOP-2.3.2-15-2016-00025
GINOP
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

3.

001-es BibID:BIBFORM095401
Első szerző:Karnai Laura (közgazdász)
Cím:A táplálkozási gyakorlat vizsgálata a debreceni egyetemisták körében / Karnai Laura, Szűcs István
Dátum:2019
Megjegyzések:XIII. Nemzetközi Táplálkozásmarketing Konferencia (2019. április 17.)(Debrecen)
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok nem besorolt
egyéb
További szerzők:Szűcs István (1968-) (agrárközgazdász)
Pályázati támogatás:EFOP-3.6.1-16-2016-00022
EFOP
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

4.

001-es BibID:BIBFORM091911
Első szerző:Karnai Laura (közgazdász)
Cím:Kézműves csokoládéfogyasztás főbb jellemzői Hajdú-Bihar megyében / Karnai Laura, Szűcs István
Dátum:2015
ISSN:2064-8839
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:Táplálkozásmarketing. - 2 : 2 (2015), p. 59-66. -
További szerzők:Szűcs István (1968-) (agrárközgazdász)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

5.

001-es BibID:BIBFORM091869
Első szerző:Karnai Laura (közgazdász)
Cím:Táplálkozási szokások vizsgálata a debreceni egyetemisták körében / Karnai Laura, Szűcs István
Dátum:2019
ISSN:2064-8839 2631-1380
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:Táplálkozásmarketing. - 6 : 2 (2019), p. 39-50. -
További szerzők:Szűcs István (1968-) (agrárközgazdász)
Pályázati támogatás:EFOP-3.6.1-16-2016-00022
EFOP
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

6.

001-es BibID:BIBFORM091868
Első szerző:Karnai Laura (közgazdász)
Cím:Pontytermelés és kereskedelem az EU28-ban / Karnai Laura, Szűcs István
Dátum:2017
ISSN:1786-8440
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:Animal welfare, ethology and housing systems. - 13 : 2 (2017), p. 60-67. -
További szerzők:Szűcs István (1968-) (agrárközgazdász)
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

7.

001-es BibID:BIBFORM091867
Első szerző:Karnai Laura (közgazdász)
Cím:Profitability analysis of fish production in an extensive pond fish system: a Hungarian case study / Karnai Laura, Szűcs István
Dátum:2020
ISSN:2657-781X 2657-7828
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:Annals of the Polish Association of Agricultural and Agribusiness Economists. - 22 : 2 (2020), p. 60-69. -
További szerzők:Szűcs István (1968-) (agrárközgazdász)
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

8.

001-es BibID:BIBFORM091863
Első szerző:Karnai Laura (közgazdász)
Cím:Attitudes of Debrecen University students towards healthy life based on their dietary habits / Karnai LAura, Szőllősi László, Bauerné Gáthy Andrea, Szűcs István
Dátum:2021
ISSN:1800-6450 1800-7473
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:International Journal For Quality Research. - 15 : 1 (2021), p. 125-138. -
További szerzők:Szőllősi László (1979-) (gazdasági agrármérnök) Bauerné Gáthy Andrea (1980-) (gazdálkodás- és szervezéstudományi PhD) Szűcs István (1968-) (agrárközgazdász)
Pályázati támogatás:EFOP-3.6.1-16-2016-00022
EFOP
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

9.

001-es BibID:BIBFORM091861
Első szerző:Karnai Laura (közgazdász)
Cím:Outlooks and perspectives of the common carp production / Karnai Laura, Szűcs István
Dátum:2018
ISSN:2657-781X 2657-7828
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:Annals of the Polish Association of Agricultural and Agribusiness Economists. - 20 : 1 (2018), p. 64-72. -
További szerzők:Szűcs István (1968-) (agrárközgazdász)
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

10.

001-es BibID:BIBFORM111620
Első szerző:Oláh Bettina (közgazdász)
Cím:A passzív sportfogyasztási szokások vizsgálata a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar hallgatói körében = Investigation of passive sport consumption around the students of Faculty of Economics, University of Debrecen / Oláh Bettina, Szűcs István, Mihály-Karnai Laura
Dátum:2022
ISSN:1585-6216 2560-2322
Megjegyzések:Az egészséges életvitel és a fizikai aktivitás manapság egyre nagyobb figyelmet kap szerte a világon, melynek alapvető része a rendszeres testmozgás, valamint a megfelelő táplálkozás. Kijelenthető, hogy az aktív életmódnak egyaránt jelentős szerepe lehet a testi és szellemi egészség megtartásában. Hazai és Európai Uniós szinten is kimutatható a fizikai aktivitás növekedése az elmúlt tíz év távlatában. Az emberek ma már egyre több időt töltenek aktív és passzív sporttevékenységekkel. A sportszerek, a különböző élő sportesemények és közvetítések tekintetében is nagy mértékben megnőtt a kereslet. Kutatásunk célja az előbb említett tények alapján a fiatalok, azon belül is a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar hallgatóinak passzív sportfogyasztási szokásainak felmérése. A téma aktualitása megkérdőjelezhetetlen, hiszen a Debreceni Egyetem minden eddiginél több lehetőséget biztosít a hallgatói számára aktív és passzív sportolási tevékenységek végzése terén.
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:Economica. - 13 : 1-2 (2022), p. 45-52. -
További szerzők:Szűcs István (1968-) (agrárközgazdász) Karnai Laura (1991-) (közgazdász)
Pályázati támogatás:UNKP-21-2
Egyéb
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

11.

001-es BibID:BIBFORM106550
Első szerző:Oláh Bettina (közgazdász)
Cím:Az aktív sportfogyasztási szokások vizsgálata a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar hallgatói körében = Investigation of active sport consumption around the students of Faculty of Economics, University of Debrecen / Oláh Bettina, Szűcs István, Mihály-Karnai Laura
Dátum:2022
ISSN:2064-8839 2631-1380
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:Táplálkozásmarketing. - 9 : 2 (2022), p. 57-65. -
További szerzők:Szűcs István (1968-) (agrárközgazdász) Karnai Laura (1991-) (közgazdász)
Pályázati támogatás:ÚNKP-21-2
Új Nemzeti Kiválóság Program
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

12.

001-es BibID:BIBFORM074389
Első szerző:Szőllősi László (gazdasági agrármérnök)
Cím:Cost analysis of pig slaughtering: a hungarian case study / Szőllősi László, Molnár Szilvia, Ladányi Krisztina, Karnai Laura, Szűcs István
Dátum:2017
ISSN:1789-221X 1789-7874
Megjegyzések:The scale of Hungarian slaughterhouses is small in international comparison and the cost of slaughter and cutting a pig of average live weight is relatively high at 16.1-19.4 EUR on average. The aim of this study is to evaluate the cost of pig slaughter and cutting through the case study of a medium-scale plant in Hungary. Based on data from the enterprise, a calculation was performed in relation to the "output" quantity of pig slaughter and cutting, as well as its value and the cost and cost structure of processing. The capacity of the examined plant and its utilisation were analysed and cost reductions were estimated for various increases of output. In 2015, the direct cost of slaughter and cutting was 18.9 EUR per pig for the medium-scale plant which processed 100 thousand pigs. When the purchase cost of pigs is excluded, labour costs accounted for the highest share (30%) of costs, followed by services (29%) and energy costs (21%). For this reason, the level of wages and employer's contributions has a rather high significance. Analysis showed that significant increases in Hungarian minimum wage and guaranteed living wage in 2017 resulted in an estimated 7% increase in the cost of slaughter and cutting compared to 2015, despite the decrease of contributions. The capacity utilisation of the plant was a low 28% when compared to a single 8-hour shift considered full capacity. The cost of slaughter and cutting was estimated to be reduced to 14.2-17.0 EUR per pig if the plant operated at full capacity. This may be considered a lower bound estimate of cost because there are numerous restricting factors on optimising capacity utilisation, such as: 1) number of live animals available for purchase and related logistics; 2) cooling capacity availability; 3) labour availability; 4) market position of the enterprise and potential for marketing additional pig meat products. Enterprises of this scale are recommended to consider producing more value-added products and, accordingly, investing in product development.
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
meat industry
slaughterhouse
capacity utilisation
economies of scale
slaughtering costs
Megjelenés:Apstract. - 11 : 3-4 (2017), p. 121-130. -
További szerzők:Molnár Szilvia (1989-) (közgazdász) Ladányi Krisztina (1990-) (közgazdász) Karnai Laura (1991-) (közgazdász) Szűcs István (1968-) (agrárközgazdász)
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1 2