CCL

Összesen 6 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM095460
Első szerző:Petróczki Flóra Mária (élelmiszer-biztonsági és -minőségi mérnök)
Cím:Characterization of Staphylococcus aureus strains isolated from cheeses in Hungary / Petróczki Flóra Mária, Woode Benjamin Kojo, Törős Gréta, Nagy Noémi Stella, G. Kardos, Béri Béla, Peles Ferenc
Dátum:2018
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok előadáskivonat
könyvrészlet
microbiology
cheese
Staphylococcus aureus
antibiotic resistance
Megjelenés:Scientific researches in food production, University of Debrecen - Proceedings of abstracts / eds. University of Debrecen. - p. 26.
További szerzők:Woode, Benjamin Kojo Törős Gréta (1991-) (tanszéki mérnök/élelmiszerbiztonsági- és minőségi mérnök) Nagy Noémi Stella Kardos Gábor (1974-) (absztraktok) Béri Béla (1951-) (agrármérnök) Peles Ferenc (1979-) (mikrobiológia, élelmiszer-mikrobiológia, minőségügy)
Pályázati támogatás:EFOP-3.6.1-16-2016-00022
EFOP
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

2.

001-es BibID:BIBFORM095458
Első szerző:Petróczki Flóra Mária (élelmiszer-biztonsági és -minőségi mérnök)
Cím:Microbiological status of smoked parenica cheeses produced in industrial and in small-scale conditions / Petróczki Flóra Mária, Woode Benjamin Kojo, Törős Gréta, Nagy Noémi Stella, Béri Béla, Peles Ferenc
Dátum:2017
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok előadáskivonat
könyvrészlet
microbiology
parenica cheese
indicator microorganisms
Staphylococcus aureus
Megjelenés:Scientific researches in food production, FBFS, SUA in Nitra - Proceeding of abstracts. - p. 36-37.
További szerzők:Woode, Benjamin Kojo Törős Gréta (1991-) (tanszéki mérnök/élelmiszerbiztonsági- és minőségi mérnök) Nagy Noémi Stella Béri Béla (1951-) (agrármérnök) Peles Ferenc (1979-) (mikrobiológia, élelmiszer-mikrobiológia, minőségügy)
Pályázati támogatás:EFOP-3.6.1-16-2016-00022
EFOP
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

3.

001-es BibID:BIBFORM095299
Első szerző:Petróczki Flóra Mária (élelmiszer-biztonsági és -minőségi mérnök)
Cím:Microbiological status of gomolya cheeses produced by small-scale dairies / F. M. Petróczki, B. K. Woode, G. Törős, N. S. Nagy, B. Béri, F. Peles
Dátum:2018
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok előadáskivonat
könyvrészlet
gomolya cheese
indicator microorganisms
coliform
mold
Staphylococcus aureus
microbiology
Megjelenés:Abstract Book : FSD 2018 3rd Food Structure & Design Conference / eds. University of Debrecen. - p. 36-37. -
További szerzők:Woode, Benjamin Kojo Törős Gréta (1991-) (tanszéki mérnök/élelmiszerbiztonsági- és minőségi mérnök) Nagy Noémi Stella Béri Béla (1951-) (agrármérnök) Peles Ferenc (1979-) (mikrobiológia, élelmiszer-mikrobiológia, minőségügy)
Pályázati támogatás:EFOP-3.6.1-16-2016-00022
EFOP
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

4.

001-es BibID:BIBFORM095301
Első szerző:Petróczki Flóra Mária (élelmiszer-biztonsági és -minőségi mérnök)
Cím:Microbiological examination of bulk milk and gomolya cheeses produced by a milk producing and processing plant / Flóra Mária Petróczki, Benjamin Kojo Woode, Gréta Törős, Noémi Stella Nagy
Dátum:2017
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok előadáskivonat
könyvrészlet
microbiology
bulk milk
gomolya cheese
Megjelenés:Scientific Conference of PhD. Students of FAFR and FBFS SUA in Nitra - Proceedings of abstracts / org. by Assoc. Prof. Ing. Janette Musilová, Ing. Monika Tóthová, Mgr. Dominik Hollý. - p. 53.
További szerzők:Woode, Benjamin Kojo Törős Gréta (1991-) (tanszéki mérnök/élelmiszerbiztonsági- és minőségi mérnök) Nagy Noémi Stella
Pályázati támogatás:EFOP-3.6.1-16-2016-00022
EFOP
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

5.

001-es BibID:BIBFORM090079
Első szerző:Petróczki Flóra Mária (élelmiszer-biztonsági és -minőségi mérnök)
Cím:Microbiological status of bulk tank milk and different flavored gomolya cheeses produced by a milk producing and processing plant / Flóra Mária Petróczki, Benjamin Kojo Woode, Gréta Törős, Noémi Stella Nagy, Béla Béri, Ferenc Peles
Dátum:2018
ISSN:1587-1282
Megjegyzések:The microbiological quality of milk is important not only for food safety, but it can also influence the quality of dairy products. In this study, our aim was to assess the microbiological status of the bulk milk of a milk-producing farm, and some natural and flavored (garlic, dill, onion) gomolya cheeses made from pasteurized milk produced by their own processing plant. We determined the number of coliform bacteria, Escherichia coli, Staphylococcus aureus, and molds of three milk and eight cheese samples. The tests were conducted between July and September, 2017. In bulk milk, the mean coliform count was 3.83?0.17 log10 CFU/ml; the mean E. coli count was 1.38?0.14 log10 CFU/ml; the mean mold count was 3.74?1.30 log10 CFU/ml; and the S. aureus count was <1.00 log10 CFU/ml, respectively. The mean coliform count in gomolya cheeses was 3.69?1.00 log10 CFU/g; the mean E. coli count was 2.63?0.58 log10 CFU/g; the mean S. aureus count was 3.69?1.35 log10 CFU/g and the mean mold count was 1.74?0.37 log10 CFU/g. The amount of coliforms detected in different flavored gomolya cheeses were significantly different (P<0.05). More than 10 CFU/g of E. coli was found only in the dill flavored cheeses, and S. aureus was found only in dill (3.66?1.86 log10 CFU/g) and onion (3.71?0.52 log10 CFU/g) flavored gomolya cheeses. Based on the obtained results, it was found that the amount of coliform bacteria and E. coli in bulk milk exceeded the limit set in regulation of the Hungarian Ministry of Health (MoH) 4/1998 (XI. 11.) and the amount of S. aureus was below the limit. For gomolya cheeses, the S. aureus count exceeded the limit. The amount of coliform bacteria remained above the limit in cheeses, except for the garlic flavored gomolya cheese. In cheeses, a larger E. coli count was detected than in the bulk milk, but there is no specific limit for cheeses in the regulation. The mold count exceeded the limit specified in the regulation in cheeses, but a lower value was detected relative to milk. The results show that, in the case of bulk milk and gomolya cheeses, certain detected quantities exceeded the limit values set forth in regulation of MoH 4/1998 (XI. 11.). The results indicate an inadequate microbiological state of the raw material and the finished products. The reasons for these are due to reduced technological hygiene or the inappropriate handling of raw material and finished products. In this study, we have summarized the results of our preliminary studies, which can provide a basis for further hygiene studies.
Tárgyszavak:Műszaki tudományok Bio-, környezet- és vegyészmérnöki tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:Agrártudományi közlemények = Acta agraria Debreceniensis. - 75 (2018), p. 73-78. -
További szerzők:Kojo Woode, Benjamin Törős Gréta (1991-) (tanszéki mérnök/élelmiszerbiztonsági- és minőségi mérnök) Nagy Noémi Stella Béri Béla (1951-) (agrármérnök) Peles Ferenc (1979-) (mikrobiológia, élelmiszer-mikrobiológia, minőségügy)
Pályázati támogatás:EFOP-3.6.3-VEKOP-16-2017-00008
EFOP
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

6.

001-es BibID:BIBFORM095296
Első szerző:Woode, Benjamin Kojo
Cím:Microbiological quality of bulk tank raw milk in Hajdú-Bihar County, Hungary / B. K. Woode, F. M. Petróczki, G. Törős, N. S. Nagy, B. Béri, F. Peles
Dátum:2017
Tárgyszavak:Agrártudományok Állattenyésztési tudományok előadáskivonat
könyvrészlet
microbiology
raw milk
total plate count
coliform
Escherichia coli
Staphylococcus aureus
yeast
mould
Megjelenés:Scientific researches in food production, FBFS, SUA in Nitra - Proceeding of abstracts / org. by Slovak University of Agriculture in Nitra. - p. 42-43.
További szerzők:Petróczki Flóra Mária (1992-) (élelmiszer-biztonsági és -minőségi mérnök) Törős Gréta (1991-) (tanszéki mérnök/élelmiszerbiztonsági- és minőségi mérnök) Nagy Noémi Stella Béri Béla (1951-) (agrármérnök) Peles Ferenc (1979-) (mikrobiológia, élelmiszer-mikrobiológia, minőségügy)
Pályázati támogatás:EFOP-3.6.1-16-2016-00022
EFOP
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1