CCL

Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM087851
Első szerző:Sass-Kiss Ágnes
Cím:Effect of variety and cultivation technology on phenols and antioxidant activity of sweet and sour cherry / Sass-Kiss Ágnes, Tóth-Márkus Marianna, Daood Hussein, Bánáti Diána, Nyéki József, Szabó Zoltán
Dátum:2010
ISSN:1585-0404 2676-931X
Megjegyzések:The goal of the present work was to compare different sweet and sour cherry cultivars and cultivation methods (bio/integrated) with respect to polyphenol content and antioxidant activity. The concentration of total polyphenols ranged between 880?1050 mg kg-1 of fresh fruit, whereas antioxidant activity expressed as TEAC was found to be between 5.4 and 10.3 mmol kg-1 for the sweet cherry cultivars examined. In case of sour cherry the level of polyphenols ranged between 1283 and 3490 mg/kg fresh edible part of the fruit. Antioxidant activity was recorded between 15-32 mmol kg-1 for the different sour cherry cultivars included in this work. After one-month storage at low temperature, the total phenols and antioxidant activity decreased by 2-40% in the sour cherry cultivars studied. The anthocyanin content in cherry cultivars was less (131-312 mg kg-1) than the 135-1893 mg kg-1 found in sour cherries. Anthocyanin level was higher in samples produced under organic farming conditions than in those produced with integrated cultivation.
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
cherry
organic farming
integrated cultivation
polyphenols
anthocyanins
antioxidant capacity
Megjelenés:International Journal Of Horticultural Science. - 16 : 1 (2010), p. 59-61. -
További szerzők:Tóth-Márkus Marianna Daood, Hussein G. Bánáti Diána (1967-) (élelmiszermérnök) Nyéki József (1944-2022) (kertészmérnök) Szabó Zoltán (1960-) (kertészmérnök)
Pályázati támogatás:BIODEB-7
Egyéb
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1