CCL

Összesen 3 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM098604
Első szerző:Kóródi Márta (közgazdász, közgazdász-tanár)
Cím:A helyi termékek interpretációs lehetőségei és szerepük a desztináció fejlesztésében / Kóródi Márta, Bakos Róbertné, Kalmárné Rimóczi Csilla, Savella Orsolya, Mondok Anita, Németh Miklós
Dátum:2014
ISSN:1585-6216 2560-2322
Megjegyzések:A vidéki turizmus a helyi gazdaság egyre növekvő tényezője Európában a vidéki turizmus. A vidéki turizmus számára olyan termékelemekre van szükség, amelyek közvetlenül a vidéki élményen alapulnak, mint például a természeti adottságok, a technikai látnivalók, vagy a különleges tevékenységek bemutatói. A vizsgálat ezeket a termékeket elemzi, összegyűjtve az interpretációs módszereket, amelyek különösen a vidéki turizmusban jellemzőek. A vidéki turisztikai termékfejlesztés hatásai közötti interakciós rendszereket vizsgálja a kutatás. Ezen kívül elemzi a vidékfejlesztés és a turizmusfejlesztés kölcsönhatását. A vidék jövőjének egyik útja lehet a vidéki turizmus fejlesztése, lehetőséget adva alternatív tevékenységek végzésére és ezáltal jövedelemszerzésre. Többek között ide tartozik a gasztronómiai turizmus, ami főként a hagyományokon alapul. Nagyon közel áll a vidéki emberekhez, együtt élnek a hagyományokkal és könnyen azonosulnak vele. A turistát a természetes kíváncsiság hajtja, hogy megkóstolja a vidéki kistérségek gasztronómiai ajánlatait. Ez a kereslet indukálhatja a fejlődést és a további tudatos termékfejlesztést.
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
vidéki turizmus
helyi termékek
ineraktivitás
kézművesség
gasztronómia
Megjelenés:Economica. - 7 : 1 (2014), p. 113-116. -
További szerzők:Bakos Róbertné (1962-) (közgazdász) Kalmárné Rimóczi Csilla (1978-) (közgazdász) Savella Orsolya (1980-) (testnevelő tanár) Mondok Anita (1979-) (közgazdász) Németh Miklós (1955-) (biológia-kémia szakos tanár)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

2.

001-es BibID:BIBFORM098577
Első szerző:Kóródi Márta (közgazdász, közgazdász-tanár)
Cím:Kompetenciamegfeleltetés a felnőttképzés gyakorlatában / Kóródi Márta, Bakos Róbertné, Ipacs Virág Réka
Dátum:2015
ISSN:1585-6216 2560-2322
Megjegyzések:A felnőttképzésbe jelentkező, különböző tapasztalattal, megszerzett és gyakorolt kompetenciákkal, készségekkel rendelkező képzésben résztvevő számára nagy jelentőséggel bír a már meglévő kompetenciáinak elismerése, elismertetése. Ennek lehetőségeit és módszereit tárgyalja a tanulmány riportként rögzítve, választ kapva a nem formalizált kompetencia elismerésre vonatkozó dilemmákra, kérdésekre.
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
felnőttképzés
képzési körök
kompetencia megfeleltetés
Megjelenés:Economica. - 8 : 1 Klsz.(2015), p. 66-69. -
További szerzők:Bakos Róbertné (1962-) (közgazdász) Ipacs Virág Réka
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

3.

001-es BibID:BIBFORM097172
Első szerző:Kóródi Márta (közgazdász, közgazdász-tanár)
Cím:Guesthouse catering facility as an experience generatorin electronic communication of hungarian rural tourism supply / Kóródi Márta, Bakos Róbertné
Dátum:2019
ISSN:2560-2322
Megjegyzések:Based on the model of tourism experience components, the experience basis and experience generators allow the creation of experience promises, the formation of experience imagination and the realization of experience. The catering facilities of rural tourism cannot be considered as a part of the experience basis from the point of view of supply due to the legislative framework i.e. the limited availability of catering services. At the same time, demand considers as an essential supply element the countryside flavours, the tasting of traditional gastronomy in terms of both the endowment and the availability and from the professional point of view, the appearance of a supply element in rural tourism in Hungary is unquestionable. The exploratory research covers the entire range of qualified accommodation based on the FATOSZ (Hungarian National Association of Rural and Agrotourism) electronic communication database, analyses the experience promises based on the aspects developed according to the topic, identifying their experience basis or experience generator characteristics, looking for the relationship between quality and the gastronomic experiences.
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
rural tourism
tourist supply
differentiation
experience management
Megjelenés:Economica. - 10 : 2 (2019), p. 15-20. -
További szerzők:Bakos Róbertné (1962-) (közgazdász)
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1