Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
CCL parancs
CCL
Összesen 4 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM097697
Első szerző:
Bakos Róbertné (közgazdász)
Cím:
Élményígéret megjelenése a vidéki éttermek online kommunikációjában / Bakos Róbertné, Kalmárné Rimóczi Csilla, Kóródi Márta, Szabó Attila
Dátum:
2017
ISSN:
2064-8014
Megjegyzések:
Az internet elterjedésével lépést kell tartani a vendéglátó egységeknek is. A honlapok szerkesztése során az alap tartalmi elemek megszerkesztésén túl tanulmányunkban az élményszerűség megjelenésének hangsúlyosságát kívántuk bemutatni és elemezni. Véletlenszerűen kiválasztott melegkonyhás egységek honlapjainak elemzésével vizsgáltuk az élményhatásokat. Az online lekérdezésbe bevont 343 fő megadott élmény-szempontok alapján értékelte négyfokozatú skálán az élményígéret megjelenését az online kommunikációban. A lekérdezés eredményeit tartalmazza jelen tanulmány.
Tárgyszavak:
Társadalomtudományok
Gazdálkodás- és szervezéstudományok
magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
élmény
online kommunikáció
vendéglátás
Megjelenés:
Gradus. - 4 : 2 (2017), p. 508-513. -
További szerzők:
Kalmárné Rimóczi Csilla (1978-) (közgazdász)
Kóródi Márta (1961-) (közgazdász, közgazdász-tanár)
Szabó Attila
Internet cím:
Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
2.
001-es BibID:
BIBFORM097856
Első szerző:
Kalmárné Rimóczi Csilla (közgazdász)
Cím:
Élményígéret megjelenése a vidéki éttermek online kommunikációjában / Kalmárné Rimóczi Csilla, Bakos Róbertné, Szabó Attila
Dátum:
2016
ISSN:
2064-8014
Tárgyszavak:
Társadalomtudományok
Gazdálkodás- és szervezéstudományok
magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:
Gradus. - 3 : 1 (2016), p. 219-226. -
További szerzők:
Bakos Róbertné (1962-) (közgazdász)
Szabó Attila Péter (1974-) (biológus ökológus)
Internet cím:
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
3.
001-es BibID:
BIBFORM097696
Első szerző:
Kóródi Márta (közgazdász, közgazdász-tanár)
Cím:
A gasztrofesztiválok, mint élménygazdasági termékek változatossága és választékossága / Kóródi Márta, Bakos Róbertné
Dátum:
2017
ISSN:
2064-8014
Megjegyzések:
Az élménygazdaság sajátos területeinek, a turizmusnak és a lakossági rekreációnak metszéspontjában határozhatók meg a gasztrofesztiválok, mint a település rendszeresen visszatérő rendezvényei. Forgatókönyvük évente adaptíven alkalmazkodik az aktuális környezeti feltételekhez, figyelembe veszi egyes elemek hangsúlyosabb voltát a fogyasztói szokások változásának megfelelően. A több szakaszból álló, megfigyelésen és megkérdezéseken alapuló kutatás a minősítés és a tartalmi elemek statikus és dinamikus elemzésén keresztül tárja fel az élménytartalom alapján a változatosság és választékosság sajátosságait. A vizsgálat feltételezi, hogy a vidéki jellegű térségekben a legalább regionális vonzerővel rendelkező rendezvények választékosabbak, de kevésbé változatosak, mint a lokális rendezvények. Mindemellett az élménytartalom értékelésével a változatosság és a választékosság módosulásának okaira is keresi a választ.
Tárgyszavak:
Társadalomtudományok
Gazdálkodás- és szervezéstudományok
magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
élménygazdaság
fesztiválturizmus
gasztronómia
Megjelenés:
Gradus. - 4 : 2 (2017), p. 479-486. -
További szerzők:
Bakos Róbertné (1962-) (közgazdász)
Internet cím:
Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
4.
001-es BibID:
BIBFORM105534
Első szerző:
Savella Orsolya (testnevelő tanár)
Cím:
Az utazási döntést befolyásoló egyes tényezők szegmentációs szerepe / Savella Orsolya, Kóródi Márta, Bakos Róbertné
Dátum:
2022
ISSN:
2064-8014
Megjegyzések:
A turisztikai élménymenedzsment sikerességét befolyásolja a megfelelő szegmentálás, a kialakított homogén keresleti csoportok számára specifikus kínálat összeállítása. A termékelemek termékké történő rendezése során az utazási döntést meghatározó motiváción kívül az élményképzetet is figyelembe kell venni, azonban célszerű már a szegmentációnál figyelembe venni a vendégek élményelvárásait, vagy a még ezt megelőzően kialakuló élmény attitűdöt. Az élménymenedzsment módszereit elemző tanulmány az élmény attitűd felmérésére tesz egy kísérletet az utazási döntést befolyásoló főbb tényezőkkel párhuzamosan a szegmentálásba való alkalmazásának feltárása céljából. Összefüggéseket határoz meg az utazási tapasztalatok és az élménymagatartás között egy primer kutatás közepes nagyságrendű mintája alapján.
Tárgyszavak:
Társadalomtudományok
Gazdálkodás- és szervezéstudományok
magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
szegmentálás,
utazási döntés,
élményelvárások
Megjelenés:
Gradus. - 9 : 2 (2022), p. 1-11. -
További szerzők:
Kóródi Márta (1961-) (közgazdász, közgazdász-tanár)
Bakos Róbertné (1962-) (közgazdász)
Internet cím:
Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.