CCL

Összesen 15 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM100618
Első szerző:Bakos Róbertné (közgazdász)
Cím:Vendéglátásmenedzsment / Bakos Róbertné, Kalmárné Rimóczi Csilla, Kóródi Márta, Németh Miklós, Pichler József
Dátum:2011
Megjegyzések:Vendéglátásunk színes, a globalizáció a vendéglátásban is jelen van, de mégis kevésbé, mint a kereskedelemben. Az uniformizált, a funkciót előnyben részesítő végletekig racionalizált vendéglátás mellett az egyediség, a személyesség, az élményszerűség nyújtása a jól kiválasztott vendégszegmentumoknak, valamint a betérő vendégeknek jelenti azt a biztos kínálati alapot, ami a vendégben az ételekről, italokról előzetesen, vagy az étlap-itallap, a séf, a pincér ajánlása alapján kialakult képzeteket hozza tárgyiasult formába, megfelelő környezetben és asztali szolgáltatásokkal, szórakoztató programokkal, attrakciókkal. Az élmény kialakulásánál nehéz elkülöníteni, hogy mi jelenti az élménybázist és mettől tekinthető egy erőforrás élménygenerátornak, az biztos azonban, hogy a vendéglátásmenedzsment napjainkban üzleti alapokon nyugvó élménymenedzsmentet jelent mind a lakosság, mind a turisták számára tartózkodásuk, vagy utazásaik során kínált vendéglátóipari tevékenység tekintetében. A vendéglátásmenedzsment fejezet a funkció és az élmény menedzselésének technikáit mutatja be elméleti összefoglalókon és hivatkozott példaanyagon keresztül, problémákat felvetve, megoldásokat, eljárásokat kínálva a minőség-, a választék-, a higiénia-, a gazdálkodás és a stratégiai fejlesztések területeiről. A mélyebb elméleti háttér a hivatkozott dokumentumokon keresztül megismerhető.
ISBN:978-963-642-433-6
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok könyvfejezet
könyvrészlet
vendéglátás
vendéglátó egységek
választék kialakítás
vendéglátás szervezése
vendéglátás fejlesztése
Megjelenés:Turizmusmenedzsment / szerk. Aubert Antal. - p. [oldalszám nélküli elektronikus kiadvány]. -
További szerzők:Kalmárné Rimóczi Csilla Kóródi Márta (1961-) (közgazdász, közgazdász-tanár) Németh Miklós Pichler József
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

2.

001-es BibID:BIBFORM097697
Első szerző:Bakos Róbertné (közgazdász)
Cím:Élményígéret megjelenése a vidéki éttermek online kommunikációjában / Bakos Róbertné, Kalmárné Rimóczi Csilla, Kóródi Márta, Szabó Attila
Dátum:2017
ISSN:2064-8014
Megjegyzések:Az internet elterjedésével lépést kell tartani a vendéglátó egységeknek is. A honlapok szerkesztése során az alap tartalmi elemek megszerkesztésén túl tanulmányunkban az élményszerűség megjelenésének hangsúlyosságát kívántuk bemutatni és elemezni. Véletlenszerűen kiválasztott melegkonyhás egységek honlapjainak elemzésével vizsgáltuk az élményhatásokat. Az online lekérdezésbe bevont 343 fő megadott élmény-szempontok alapján értékelte négyfokozatú skálán az élményígéret megjelenését az online kommunikációban. A lekérdezés eredményeit tartalmazza jelen tanulmány.
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
élmény
online kommunikáció
vendéglátás
Megjelenés:Gradus. - 4 : 2 (2017), p. 508-513. -
További szerzők:Kalmárné Rimóczi Csilla (1978-) (közgazdász) Kóródi Márta (1961-) (közgazdász, közgazdász-tanár) Szabó Attila
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

3.

001-es BibID:BIBFORM097448
Első szerző:Bakos Róbertné (közgazdász)
Cím:A polgári légijáratok műszaki specifikációjának szerepe az utazási döntésekben / Bakos Róbertné, Kóródi Márta, Mondok Anita, Szabó Attila
Dátum:2017
ISSN:1789-770X
Megjegyzések:A légitársaságok utasforgalmi kommunikációjának markáns elemei között emelhetők ki a repült viszonylatok, a szállított utasok, a flotta mennyiségi és minőségi összetétele, új géptípusok vásárlása, menetrendbe állítása, a környezeti hatások mérséklése, a biztonsági paraméterek, a differenciált szolgáltatások a különböző utasosztályokon és utasszegmensek részére. Ez a kínálati változatosság, egyes viszonylatokban a választék szélessége és a repülőjegy keresés találati listáján megjelenő árspektrum alapján visszatérően felveti a kérdést, hogy milyen attitűdök alapján választ az utas repülőjegyet, döntését mennyiben befolyásolják a kommunikált és tényleges műszaki paraméterek. A döntés elemei egyrészt korlátosak a találati rangsorok elsődlegesen megadott szempontjai miatt, de további információk szerezhetők, különös tekintettel a géptípusok és a légitársaságok által, a gép műszaki paraméterei, berendezettsége és az ezek alapján nyújtható szolgáltatásokra és az utazási élményre vonatkozóan. A szervezett polgári repülés műszaki háttere, a kommunikáció és a repülési élmény közötti összefüggéseket feltáró tanulmány a szekunder információk alapján készített összefoglalót a járatválasztásról felmért primer adatok elemzésével kiegészítve tesz megállapításokat a légiutazásra vonatkozó döntésekről.
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
turizmus
légiközlekedés
utazási döntés
járatválasztás
preferenciák;
fenntarthatóság
Megjelenés:Repüléstudományi Közlemények. - 29 : 2 (2017), p. 151-166. -
További szerzők:Kóródi Márta (1961-) (közgazdász, közgazdász-tanár) Mondok Anita (1979-) (közgazdász) Szabó Attila Péter (1974-) (biológus ökológus)
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

4.

001-es BibID:BIBFORM114234
Első szerző:Kóródi Márta (közgazdász, közgazdász-tanár)
Cím:Analysis of the characteristics of types of tourists based on their experience behavior / Márta Kóródi, Orsolya Savella, Róbertné Bakos
Dátum:2023
Megjegyzések:Proper identification of tourist segments in the tourism services market is one of the decisive factors in the success of experience management. Tourism products offer certain groups of tourists a combination of services that cover their needs during their entire stay and provide them with an experience. In order for the product development process to be successful, it is not only necessary to know these needs, but also to form homogeneous demand groups well, so that the elements corresponding to the specific segments can be compiled into a package. In addition to their consumer behaviour, this also requires an assessment of their experience attitude. The experience attitude that plays a role in the travel decision is based on the experience concepts, which are shaped by the experience promises of service providers. Concepts of experience have a significant influence on travel motivations, and on tourist's travel behaviour too. The study analysing the methods of experience management makes an attempt to assess the experience attitude by analyzing more than six hundred elements. In addition, it is looking for relationships between travel experiences and behaviour, as well as experience expectations. As a result of the study, the characteristics of the tourist type by their experience behavior are well illustrated, which can be useful for product development.
ISBN:978-973-53-3038-5
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok tanulmány, értekezés
könyvrészlet
tourism experience management
travel decision
segmentation
Megjelenés:Challenges in the Carpathian basin : conference volume : 16th Annual International Conference on Economics and Business / editors Fejér-Király Gergely et al. - p. 266-276. -
További szerzők:Savella Orsolya (1980-) (testnevelő tanár) Bakos Róbertné (1962-) (közgazdász)
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

5.

001-es BibID:BIBFORM100721
Első szerző:Kóródi Márta (közgazdász, közgazdász-tanár)
Cím:Langalló, slambuc, vízen kullogó, avagy gasztroturisztikai termékek az Észak-Alföld régióban / szerk. Kóródi Márta, Bakos Róbertné, Lázárné Fodor Ibolya
Dátum:2011
Megjelenés:Szolnok : Szolnoki Főiskola, 2011
Terjedelem:45 p.
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok ismeretterjesztő kiadvány
könyv
gasztronómiai hagyományok
népi gasztronómia
gasztroturisztikai termék
További szerzők:Bakos Róbertné (1962-) (közgazdász) Lázárné Fodor Ibolya (1959-) (nyelvtanár)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

6.

001-es BibID:BIBFORM100511
Első szerző:Kóródi Márta (közgazdász, közgazdász-tanár)
Cím:A vendéglátás kínálatának jellegzetességei a magyarországi bevásárlóközpontokban / Kóródi Márta; Bakos Róbertné
Dátum:2007
Megjegyzések:A bevásárlóközpontokban zajló vendéglátó tevékenység - a vendéglátás hivatalos megfogalmazásának szűkített értelmezése - az ételek, italok készítését és eladását jelenti a fogyasztóknak, továbbá a vendéglátással összefüggő szórakoztató és egyéb szolgáltató tevékenységet foglalja magában. A rendszeres vagy alkalomszerű áruforgalmi tevékenység tehát speciális a kiskereskedelmi egységek tevékenységéhez viszonyítva, mert kiegészül termelő tevékenységgel és jelentős szolgáltatástartalmat is magában foglalhat.
ISBN:978-80-89234-33-2
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok könyvfejezet
könyvrészlet
vendéglátás
hagyományos kiszolgálás
önkiszolgálás
gyorsétkeztetés
elvitelre történő értékesítés
Megjelenés:A bevásárlóközpontok jelene és jövője / szerk. Sikos T. Tamás. - p. 147-159. -
További szerzők:Bakos Róbertné (1962-) (közgazdász)
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

7.

001-es BibID:BIBFORM098604
Első szerző:Kóródi Márta (közgazdász, közgazdász-tanár)
Cím:A helyi termékek interpretációs lehetőségei és szerepük a desztináció fejlesztésében / Kóródi Márta, Bakos Róbertné, Kalmárné Rimóczi Csilla, Savella Orsolya, Mondok Anita, Németh Miklós
Dátum:2014
ISSN:1585-6216 2560-2322
Megjegyzések:A vidéki turizmus a helyi gazdaság egyre növekvő tényezője Európában a vidéki turizmus. A vidéki turizmus számára olyan termékelemekre van szükség, amelyek közvetlenül a vidéki élményen alapulnak, mint például a természeti adottságok, a technikai látnivalók, vagy a különleges tevékenységek bemutatói. A vizsgálat ezeket a termékeket elemzi, összegyűjtve az interpretációs módszereket, amelyek különösen a vidéki turizmusban jellemzőek. A vidéki turisztikai termékfejlesztés hatásai közötti interakciós rendszereket vizsgálja a kutatás. Ezen kívül elemzi a vidékfejlesztés és a turizmusfejlesztés kölcsönhatását. A vidék jövőjének egyik útja lehet a vidéki turizmus fejlesztése, lehetőséget adva alternatív tevékenységek végzésére és ezáltal jövedelemszerzésre. Többek között ide tartozik a gasztronómiai turizmus, ami főként a hagyományokon alapul. Nagyon közel áll a vidéki emberekhez, együtt élnek a hagyományokkal és könnyen azonosulnak vele. A turistát a természetes kíváncsiság hajtja, hogy megkóstolja a vidéki kistérségek gasztronómiai ajánlatait. Ez a kereslet indukálhatja a fejlődést és a további tudatos termékfejlesztést.
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
vidéki turizmus
helyi termékek
ineraktivitás
kézművesség
gasztronómia
Megjelenés:Economica. - 7 : 1 (2014), p. 113-116. -
További szerzők:Bakos Róbertné (1962-) (közgazdász) Kalmárné Rimóczi Csilla (1978-) (közgazdász) Savella Orsolya (1980-) (testnevelő tanár) Mondok Anita (1979-) (közgazdász) Németh Miklós (1955-) (biológia-kémia szakos tanár)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

8.

001-es BibID:BIBFORM098577
Első szerző:Kóródi Márta (közgazdász, közgazdász-tanár)
Cím:Kompetenciamegfeleltetés a felnőttképzés gyakorlatában / Kóródi Márta, Bakos Róbertné, Ipacs Virág Réka
Dátum:2015
ISSN:1585-6216 2560-2322
Megjegyzések:A felnőttképzésbe jelentkező, különböző tapasztalattal, megszerzett és gyakorolt kompetenciákkal, készségekkel rendelkező képzésben résztvevő számára nagy jelentőséggel bír a már meglévő kompetenciáinak elismerése, elismertetése. Ennek lehetőségeit és módszereit tárgyalja a tanulmány riportként rögzítve, választ kapva a nem formalizált kompetencia elismerésre vonatkozó dilemmákra, kérdésekre.
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
felnőttképzés
képzési körök
kompetencia megfeleltetés
Megjelenés:Economica. - 8 : 1 Klsz.(2015), p. 66-69. -
További szerzők:Bakos Róbertné (1962-) (közgazdász) Ipacs Virág Réka
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

9.

001-es BibID:BIBFORM098536
Első szerző:Kóródi Márta (közgazdász, közgazdász-tanár)
Cím:A vidéki gasztroturisztikai fesztiválok idővonala - avagy az élménytartalom változása / Kóródi Márta, Bakos Róbertné
Dátum:2017
Megjegyzések:A rendszeresen visszatérő rendezvények forgatókönyve évente adaptíven alkalmazkodik az aktuális környezeti feltételekhez, figyelembe veszi egyes elemek hangsúlyosabb voltát, miközben a fogyasztói szokásokat, különösen a generációk eltérő igényeit is mérlegeli. A gasztrofesztiválokra vonatkozó vizsgálat feltételezi, hogy a vidéki jellegű térségekben rendszeresen visszatérő, legalább regionális vonzerővel rendelkező rendezvények az ?inkább állandó" tartalmi jellemzőkkel bíró kategóriába tartoznak, vagyis kisebb a változó elemek aránya a programban. Míg a hasonlóan hosszú ideig fennmaradt lokális rendezvények az ?inkább változó" tartalmi jellemzőkkel bíró kategóriába tartoznak, ahol nagyobb a módosult vagy új elemek aránya. A megfigyelt rendezvények jellemzőit paraméterekké alakítva, azokat adatbázisba rendezve, egyrészt az egyezőségek és a különbözőségek megállapítására, az összefüggések feltárására, az élménytartalom értékelésére és a javaslatok megtételére nyílik lehetőség statikus és dinamikus elemzések során.
ISBN:978 963 269 671 3
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok könyvfejezet
könyvrészlet
eseménymenedzsment
élménymenedzsment
gasztroturizmus
attrakció fejlesztés
Megjelenés:Magyar vidék - perspektívák, megoldások a XXI. században : I. Vidékfejlesztési konferencia / szerk. Futó Zoltán. - p. 115-120. -
További szerzők:Bakos Róbertné (1962-) (közgazdász)
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

10.

001-es BibID:BIBFORM097696
Első szerző:Kóródi Márta (közgazdász, közgazdász-tanár)
Cím:A gasztrofesztiválok, mint élménygazdasági termékek változatossága és választékossága / Kóródi Márta, Bakos Róbertné
Dátum:2017
ISSN:2064-8014
Megjegyzések:Az élménygazdaság sajátos területeinek, a turizmusnak és a lakossági rekreációnak metszéspontjában határozhatók meg a gasztrofesztiválok, mint a település rendszeresen visszatérő rendezvényei. Forgatókönyvük évente adaptíven alkalmazkodik az aktuális környezeti feltételekhez, figyelembe veszi egyes elemek hangsúlyosabb voltát a fogyasztói szokások változásának megfelelően. A több szakaszból álló, megfigyelésen és megkérdezéseken alapuló kutatás a minősítés és a tartalmi elemek statikus és dinamikus elemzésén keresztül tárja fel az élménytartalom alapján a változatosság és választékosság sajátosságait. A vizsgálat feltételezi, hogy a vidéki jellegű térségekben a legalább regionális vonzerővel rendelkező rendezvények választékosabbak, de kevésbé változatosak, mint a lokális rendezvények. Mindemellett az élménytartalom értékelésével a változatosság és a választékosság módosulásának okaira is keresi a választ.
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
élménygazdaság
fesztiválturizmus
gasztronómia
Megjelenés:Gradus. - 4 : 2 (2017), p. 479-486. -
További szerzők:Bakos Róbertné (1962-) (közgazdász)
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

11.

001-es BibID:BIBFORM097565
Első szerző:Kóródi Márta (közgazdász, közgazdász-tanár)
Cím:Diversity and variety of experience content in the gastrofestivals' program / Kóródi Márta, Bakos Róbertné
Dátum:2018
Megjegyzések:Gastrofestivals can be defined at the intersection of tourism and public recreation. The regularly recurring events conform adaptively to the given environmental conditions each year, they take into account the emphasis of some elements, considering consumer habits. The study explores the changes in the content of rural gastrofests that have been regularly organized in recent years. The multi-stage research based on observation and interviews explores the characteristics of diversity and variety based on the experience content by the static and dynamic analysis. The study assumes that events in rural areas with regional effect are more divers but less varied than the similarly local ones. The study also seeks to find the reason for modification of diversity and variety in the experience content. While similarly the local events having long been in existence belong to the category of "rather variable" with more modified or new element proportion. By arranged to the database the characteristics of the observed events converted parameters an opportunity presents itself to determine sameness and differences on the one hand, to explore the correlations and to evaluate the experience contents during the static and dynamic analysis.
ISBN:9786155621758
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok könyvfejezet
könyvrészlet
Festival tourism,
Experience management,
Gastronomy,
Event management
Megjelenés:XVI. Nemzetközi Tudományos Napok : "Fenntarthatósági kihívások és válaszok" : Tanulmányok / szerk. Dinya László, Baranyi Aranka. - p. 1005-1012. -
További szerzők:Bakos Róbertné (1962-) (közgazdász)
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

12.

001-es BibID:BIBFORM097207
Első szerző:Kóródi Márta (közgazdász, közgazdász-tanár)
Cím:A vendéglátás, mint élménygeneráló a hazai falusi turisztikai kínálat elektronikus kommunikációjában / Kóródi Márta, Bakos Róbertné
Dátum:2019
Megjegyzések:A turisztikai élményösszetevők modellje alapján az élménybázis és élménygenerálók teszik lehetővé az élményígéretek megalkotását, az élményképzet kialakulását, valamint az élmény megvalósulását. A falusi turizmus ellátási szolgáltatásai a jogszabályi háttér, vagyis az étkezési jellegű szolgáltatások lehetőségének korlátozottsága miatt nem tekinthetőek az élménybázis részének a kínálat szempontjából, ugyanakkor a kereslet a falusi ízeket, a hagyományos gasztronómia megtapasztalhatóságát mind az adottság, mind az igénybevételi lehetőség szempontjából alapvetőnek tekinti és szakmai szempontból is megkérdőjelezhetetlen a kínálati elem megjelenése a hazai falusi turizmusban. A feltáró kutatás a FATOSZ elektronikus kommunikációs adatbázisa alapján a minősített szálláshelyek teljes körét lefedi, a témának megfelelően kialakított szempontsor alapján elemzi az élményígéreteket, beazonosítva azok élménybázis vagy élménygenerátor típusú jellemzőit, összefüggést keresve a minőség és a gasztronómiai élménykínálat között
ISBN:978-615-5817-19-9
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok előadáskivonat
könyvrészlet
differenciált kínálat
turisztikai szolgáltatások
élményközpontúság
Megjelenés:III. Gazdálkodás és Menedzsment Tudományos Konferencia III. Gazdálkodás és Menedzsment Tudományos Konferencia "Versenyképesség és innováció" : Versenyképesség és innováció (Kecskemét, Magyarország 2018.09.27) / szerk. Kőszegi Irén Rita. - p. 1060-1066. -
További szerzők:Bakos Róbertné (1962-) (közgazdász)
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1 2