CCL

Összesen 7 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM119642
Első szerző:Ahmed, Abdelhakam Esmaeil Mohamed (Food Engineer)
Cím:Microelement concentrations in baobab leaves from Sudan: Implications for human nutrition / Ahmed, E.M. A., Mozzon, M., Shaikh, M. A., Elshafia, A. H. M., Kovács, B
Dátum:2024
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok előadáskivonat
könyvrészlet
Megjelenés:15th Egerton University Biennial International Conference : Programme and book of abstracts / M.K. Charimbu. - p. 90
További szerzők:Mozzon, Massimo Shaikh, Ayaz Mukarram (1991-) (PhD candidate) Elshafia, Ali Hamid Mohammed (1987-) agrármérnök Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

2.

001-es BibID:BIBFORM118740
Első szerző:Ahmed, Abdelhakam Esmaeil Mohamed (Food Engineer)
Cím:Exploring the potential of baobab processed products: a review / Abdelhakam Esmaeil Mohamed Ahmed, Massimo Mozzon, Ayaz Mukarram Shaikh, Elshafia Ali Hamid Mohammed, Béla Kovács
Dátum:2024
ISBN:978-615-6457-43-1
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok előadáskivonat
könyvrészlet
Megjelenés:II. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma : Absztraktkötet / szerk. Hajdú Péter. - p. 62. -
További szerzők:Mozzon, Massimo Shaikh, Ayaz Mukarram (1991-) (PhD candidate) Elshafia, Ali Hamid Mohammed (1987-) agrármérnök Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

3.

001-es BibID:BIBFORM118118
Első szerző:Ahmed, Abdelhakam Esmaeil Mohamed (Food Engineer)
Cím:Nutritional value assessment of adansonia digitata leaves in sudan. / Abdelhakam Esmaeil Mohamed Ahmed, Massimo Mozzon, Ayaz Mukarram Shaikh, Béla Kovács
Dátum:2023
Megjegyzések:Adansonia digitata is an African tree that has been known as a unique plant species with high health-promoting substances. The baobab tree (Adansonia digitata) is widely used in Africa for different purposes including, medicinal, food, and fruity beverages. Baobab leaves, seed oil, and fruit pulp are considered as most valuable foodstuff. This study aims to investigate the nutritional value of baobab leaves. The study area has covered six different ecological zones in Sudan and the laboratory work has been done in the laboratory of the Institute of food science, University of Debrecen, and an inductively coupled plasma emission spectrometer (ICP) is used for elemental analysis. The mineral composition of baobab leaves has been examined (and the result shows significant differences among means with the high nutritional value of subjected substance and (p<0.05). The highest and lowest concentration (Mg/100g) of (Ca, Na, Cu, and Fe) were shown in each zone (BRT 30713 and KPT 20920), (KWT 86.54, and BPT, 66.40), (BWT 10.540, and BRT 5.794), (KPT 198.9, and BPT, 117.8) These results showed varied compositions in terms of trees leaves' organ characteristics. Therefore, further studies in the physical and chemical characteristics of raw materials of baobab products are needed to provide essential information for food engineering and unit operations systems and predict the behavior of innovative baobab products.
ISBN:978-625-00-8161-7
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok előadáskivonat
könyvrészlet
Adansonia digitate
Baobab
Innovation
Nutritional value
Megjelenés:Proceedings of the 3rd International Conference on Raw Materials to Processed Foods / ed. Serkan Selli, Hasim Kelebek. - p. 154. -
További szerzők:Mozzon, Massimo Shaikh, Ayaz Mukarram (1991-) (PhD candidate) Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító)
Pályázati támogatás:TKP2022-NKTA-32
Egyéb
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

4.

001-es BibID:BIBFORM117416
Első szerző:Ahmed, Abdelhakam Esmaeil Mohamed (Food Engineer)
Cím:Dynamics of magnesium concentration in baobab leaves: Site-specific variation in Sudan / Abdelhakam Esmaeil Mohamed Ahmed, Massimo Mozzon, Ayaz Mukarram Shaikh, Elshafia ALI Hamid Mohammed, Béla Kovács
Dátum:2023
ISBN:978-80-552-2660-6
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok előadáskivonat
könyvrészlet
Megjelenés:Scientific Conference of PhD Students of FAFR, FBFS and FHLE SUA in Nitra with international participation - Proceedings of abstracts on occasion of the Science and Technology Week in the Slovak Republic / ed. Monika Tóthová, Judita Lidiková, Kristína Candráková, Dominik Holly. - p. 64. -
További szerzők:Mozzon, Massimo Shaikh, Ayaz Mukarram (1991-) (PhD candidate) Elshafia, Ali Hamid Mohammed (1987-) agrármérnök Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító)
Pályázati támogatás:TKP2021-NKTA-32
Egyéb
Internet cím:a szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

5.

001-es BibID:BIBFORM114835
Első szerző:Ahmed, Abdelhakam Esmaeil Mohamed (Food Engineer)
Cím:Determination of the Levels of Potentially Toxic Elements in Baobab Leaves in Sudan / Abdelhakam Esmaeil Mohamed Ahmed; Massimo Mozzon; Ayaz Mukarram Shaikh; Béla Kovács
Dátum:2023
ISBN:978-963-490-535-6
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok előadáskivonat
könyvrészlet
Megjelenés:Sustainable and Innovative Solutions in Agriculture and Food Industry (SISAF'23) One Health approach / ed. Szilvia Veres, Mariett Kocsisné Papp. - p. 31. -
További szerzők:Mozzon, Massimo Shaikh, Ayaz Mukarram (1991-) (PhD candidate) Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító)
Pályázati támogatás:TKP2021-NKTA-32
Egyéb
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

6.

001-es BibID:BIBFORM112810
Első szerző:Ahmed, Abdelhakam Esmaeil Mohamed (Food Engineer)
Cím:Changes in the nutritional composition of baobab (Adansonia digitata L.) leaves as affected by habitat: implications for human dietary needs and health / A.E.M. Ahmed ; M. Mozzon ; A. M. Shaikh ; B. Kovács
Dátum:2023
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok előadáskivonat
könyvrészlet
Megjelenés:Programme and Abstracts : Nordic Natural Products Conference 2023 / eds. Cristina D. Cruz et al. - p. 48
További szerzők:Mozzon, Massimo Shaikh, Ayaz Mukarram (1991-) (PhD candidate) Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

7.

001-es BibID:BIBFORM111425
Első szerző:Ahmed, Abdelhakam Esmaeil Mohamed (Food Engineer)
Cím:Nutritional and physical aspects of baobab food products: review / Abdelhakam Esmaeil Mohamed Ahmed, Massimo Mozzon, Ayaz Mukarram Shaikh, Nasradeen A. H. Gadallah, Eljaily Mohamed Ahmed Mohamed, Béla Kovács
Dátum:2022
ISBN:978-963-306-860-1
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok előadáskivonat
könyvrészlet
Megjelenés:Wellmann International Scientific Conference : Book of Abstracts / ed. Orsolya Kiss. - p. 12. -
További szerzők:Mozzon, Massimo Shaikh, Ayaz Mukarram (1991-) (PhD candidate) Gadallah, Nasradeen A. H. Mohamed, Eljaily Mohamed Ahmed Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1