CCL

Összesen 4 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM056304
Első szerző:Dremák Péter (agrármérnök)
Cím:Kalciumtartalmú permettrágya készítmények hatékonysága 'Braeburn' alma három szöveti rétegében / Dremák Péter, Rakonczás Nándor, Vaszily Barbara, Holb Imre
Dátum:2009
ISSN:1419-2713
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
keserűfoltosság
Ca-permettrágya
Megjelenés:Kertgazdaság. - 41 : 1 (2009), p. 10-16. -
További szerzők:Rakonczás Nándor (1978-) (agrármérnök, szőlész borász szakmérnök) Vaszily Barbara (1982-) (kertészmérnök) Holb Imre (1973-) (agrármérnök)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

2.

001-es BibID:BIBFORM003102
Első szerző:Gonda István (kertészmérnök)
Cím:Evaluation of crop yield and fruit quality in organic apple production / Gonda I., Rakonczás N., Holb I.J.
Dátum:2007
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
Megjelenés:International Journal of Horticultural Science. - 13 : 1 (2007), p. 7-10. -
További szerzők:Rakonczás Nándor (1978-) (agrármérnök, szőlész borász szakmérnök) Holb Imre (1973-) (agrármérnök)
Internet cím:elektronikus változat
Borító:

3.

001-es BibID:BIBFORM106585
035-os BibID:(cikkazonosító)355 (WoS)000915334800001 (Scopus)85146812207
Első szerző:Rakonczás Nándor (agrármérnök, szőlész borász szakmérnök)
Cím:Comparison and Intercorrelation of Various Bentonite Products for Oenological Properties, Elemental Compositions, Volatile Compounds and Organoleptic Attributes of White Wine / Nándor Rakonczás, Zoltán Kállai, Béla Kovács, Gabriella Antal, Szilárd Szabó, Imre J. Holb
Dátum:2023
ISSN:2304-8158
Megjegyzések:Bentonite fining is one of the generally applied wine-making technological elements that may seriously affect wine components. The aim of this study was (i) to investigate the effect of 21 bentonite products on eight oenological parameters, 19 elements, 21 volatile organic compounds (VOCs) and 10 organoleptic properties of white wine; and (ii) to quantify intercorrelations among the parameters separately for each of the four quality attributes. Among oenological parameters, sugar, acidity, malic-, lactic-, citric acid and total phenol contents were significant among several bentonite products. The amounts of elements were the lowest in the control wine treatments (with exceptions of, e.g., Ni and Cu); and these values were significantly different from several bentonite products. The relative presence of the VOCs was above 100% for most VOCs, but it was below 100 % for 1-propanol, 4-amino-1,5-pentandioic acid and butane-dioic acid, and diethyl ester in all treatments. For organoleptic parameters, the values of clearness, colour, flavour intensity and taste persistency was the lowest in the control wine treatment, while the values of flavour character, flavour quality, taste intensity, taste character, and overall harmony were the highest for the bentonite products of AP, EBE, M-SA, EBE, EBE, respectively. Results of correlation and factor analyses showed strong intercorrelative effects of bentonite fining on the four quality attributes. In conclusion, this study can help in the proper choice of a specific bentonite product in relation to complexity effects of bentonite fining.
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
bentonite fining
macro- meso- micro-elements
sensory parameters
aroma compounds
Pearson correlation
factor loadings
biplot
acids
Megjelenés:Foods. - 12 : 2 (2023), p. 1-30. -
További szerzők:Kállai Zoltán (1986-) (biológus) Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító) Antal Gabriella (1987-) (kertészmérnök) Szabó Szilárd (1974-) (geográfus) Holb Imre (1973-) (agrármérnök)
Pályázati támogatás:K 131478
OTKA
TÁMOP 4.2.4.A/2 11/1 2012 0001
TÁMOP
TKP2020 NKA 04
Egyéb
A2 SZJ TOK 13 0061
TÁMOP
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

4.

001-es BibID:BIBFORM087651
Első szerző:Rakonczás Nándor (agrármérnök, szőlész borász szakmérnök)
Cím:Could bentonite product choice fit the desired wine style? / Nándor Rakonczás, Réka Juhászné Tóth, Áron Soós, Zoltán Kállai, Béla Kovács, Imre Holb, Sándor Kovács
Dátum:2020
ISSN:0007-5922
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:Mitteilungen Klosterneuburg. - 70 (2020), p. 87-101. -
További szerzők:Juhászné Tóth Réka (1992-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Soós Áron (1990-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Kállai Zoltán (1986-) (biológus) Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító) Holb Imre (1973-) (agrármérnök) Kovács Sándor (1978-) (matematika tanár)
Pályázati támogatás:ÚNKP-19-4-DE-5
Egyéb
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1