CCL

Összesen 2 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM070703
Első szerző:Ágoston Károly
Cím:Synthesis and MALDI-TOF MS Analysis of Protected Oligosaccharide Components of N-Glycoproteins / Károly Ágoston, Gyöngyi Gyémánt, László Kalmár, János Kerékgyártó, Zoltán Szurmai, Boglárka Döncző, András Guttman
Dátum:2014
ISSN:0732-8303
Megjegyzések:Essential components of N-glycoproteins were synthesized in octyl glycoside form starting from 3-O-allyl-D-glucose derivative. The β-mannosidic linkage was formed by the oxidation reduction method. MALDI-TOF mass spectrometry and its post-source decay (PSD) mode were used for identification and structural elucidation of protected synthetic oligosaccharides related to N-glycoproteins. Most fragments, identified in the PSD spectra, were products of the cleavage of glycosidic bonds.
Tárgyszavak:Orvostudományok Elméleti orvostudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
Oligosaccharide synthesis
β-Mannoside
N-Glycoprotein
MALDI-TOF MS
Post-source decay (PSD)
Megjelenés:Journal Of Carbohydrate Chemistry 33 : 6 (2014), p. 326-343. -
További szerzők:Gyémánt Gyöngyi (1960-) (vegyész) Kalmár László Kerékgyártó János (1957-) (biokémikus, vegyész) Szurmai Zoltán (1953-) (szerves kémikus) Döncző Boglárka (1987-) (biológiatanár-földrajztanár) Guttman András (1954-) (vegyészmérnök)
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

2.

001-es BibID:bibEBI00007117
Első szerző:Gyémánt Gyöngyi (vegyész)
Cím:HPLC analysis of the product distribution in the iodine-catalyzed methyl glycosidation of pentoses and 6-deoxyhexoses / Gyöngyi Gyémánt, András Lipták
Dátum:1998
ISSN:0732-8303
Megjegyzések:The product distribution of the iodine-catalyzed methyl glycosidation of four pentoses (D-ribose, D-arabinose, D-xylose, and D-lyxose) and two 6-deoxyhexoses (L-rhamnose, and D-fucose) was studied by HPLC using an APS column (dihydrogen sulphate form) with different acetonitrile-water mobile phases. In agreement with earlier results, a temperature dependent on-column isomerization was observed for all the investigated aldoses, except for ribose. The first-eluted furanosides were followed by pyranosides, and the free sugars were eluted last with the highest retention volumes.
Tárgyszavak:Természettudományok Kémiai tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
Megjelenés:Journal of carbohydrate chemistry 17 :3 (1998), p. 359-388. -
További szerzők:Lipták András (1935-2012) (vegyész)
Internet cím:DOI
Borító:
Rekordok letöltése1