CCL

Összesen 3 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM070067
Első szerző:Al-Asri, Jamil
Cím:[alfa]-Amylase modulation : discovery of inhibitors using a multi-pharmacophore approach for virtual screening / Jamil Al-Asri, Gyöngyi Gyémánt, Erika Fazekas, Gábor Lehoczki, Matthias F. Melzig, Gerhard Wolber, Jérémie Mortier
Dátum:2016
ISSN:1860-7179
Tárgyszavak:Természettudományok Kémiai tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
Megjelenés:ChemMedChem 11 : 21 (2016), p. 2372-2377. -
További szerzők:Gyémánt Gyöngyi (1960-) (vegyész) Fazekas Erika (1985-) (kémikus) Lehoczki Gábor (1988-) (biológus, molekuláris biológus) Melzig, Matthias F. Wolber, Gerhard Mortier, Jérémie
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

2.

001-es BibID:BIBFORM070068
Első szerző:Al-Asri, Jamil
Cím:From carbohydrates to drug-like fragments : Rational development of novel [alfa]-amylase inhibitors / Jamil Al-Asri, Erika Fazekas, Gábor Lehoczki, Andrej Perdih, Cornelia Görick, Matthias F. Melzig, Gyöngyi Gyémánt, Gerhard Wolber, Jérémie Mortier
Dátum:2015
ISSN:0968-0896
Tárgyszavak:Természettudományok Kémiai tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
Megjelenés:Bioorganic & Medicinal Chemistry 23 : 20 (2015), p. 6725-6732. -
További szerzők:Fazekas Erika (1985-) (kémikus) Lehoczki Gábor (1988-) (biológus, molekuláris biológus) Perdih, Andrej Görick, Cornelia Melzig, Matthias F. Gyémánt Gyöngyi (1960-) (vegyész) Wolber, Gerhard Mortier, Jérémie
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

3.

001-es BibID:BIBFORM067601
Első szerző:Homoki Judit (biológus)
Cím:Anthocyanin composition, antioxidant efficiency, and alpha-amylase inhibitor activity of different Hungarian sour cherry varieties (Prunus cerasus L.) / Judit R. Homoki, Andrea Nemes, Erika Fazekas, Gyöngyi Gyémánt, Péter Balogh, Ferenc Gál, Jamil Al-Asri, Jérémie Mortier, Gerhard Wolber, László Babinszky, Judit Remenyik
Dátum:2016
ISSN:0308-8146
Megjegyzések:Five Hungarian sour cherry cultivars were studied to determine their anthocyanin contents and their possible inhibitory properties. The water and methanol soluble antioxidant capacities were separately assessed by photoluminescence showing values ranged from 3.4 ?g mg?1 to 15.4 ?g mg?1, respectively. The ?VN1" variety (selected from ?Csengődi csokros") showed the highest antioxidant capacity. The anthocyanin content, measured by pH differential method or isolated by solid phase extraction, was the highest also in ?VN1". Correlation was found between the anthocyanin content and the high antioxidant capacity. The main anthocyanin components were cyanidin-3-O-rutinoside and cyanidin-3-O-glucoside. The presence of malvidin-3,5-O-diglycoside was verified by MALDI-TOF MS. Sour cherry extracts and selected anthocyanins inhibited the human salivary alpha-amylase catalyzed hydrolysis competitively. The lowest IC50 value, 55 ?g mL?1 or 80 ?M, was measured for malvidin-3,5-O-diglycoside, for which possible binding modes within the alpha-amylase active site could be investigated in silico using molecular docking and molecular dynamics.
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
Sour cherry
Antioxidants
Antocyanins
Human salivary alpha-amylase
Inhibition
Megjelenés:Food Chemistry. - 194 : 1 (2016), p. 222-229. -
További szerzők:Kun-Nemes Andrea (1983-) (okleveles élelmiszermérnök) Fazekas Erika (1985-) (kémikus) Gyémánt Gyöngyi (1960-) (vegyész) Balogh Péter (1970-) (agrármérnök) Gál Ferenc (1964-) (élelmiszertechnológia) Al-Asri, Jamil Mortier, Jérémie Wolber, Gerhard Babinszky László (1950-) (agrár) Gálné Remenyik Judit (1965-) (kémia tanár, okleveles vegyész)
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1