CCL

Összesen 7 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM013292
Első szerző:Balázs Anita (molekuláris biológus)
Cím:Atfa bZIP-type transcription factor regulates oxidative and osmotic stress responses in Aspergillus nidulans / Anita Balázs, Imre Pócsi, Zsuzsanna Hamari, Éva Leiter, Tamás Emri, Márton Miskei, Judit Oláh, Viktória Tóth, Nikoletta Hegedűs, Rolf A. Prade, Mónika Molnár, István Pócsi
Dátum:2010
ISSN:1617-4615 1617-4623
Tárgyszavak:Orvostudományok Elméleti orvostudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
Megjelenés:Molecular Genetics and Genomics. - 283 : 3 (2010), p. 289-303. -
További szerzők:Pócsi Imre Hamari Zsuzsanna Leiter Éva (1976-) (biológus) Emri Tamás (1969-) (biológus) Miskei Márton (1978-) (molekuláris biológus, genetikus) Oláh Judit Tóth Viktória (1984-) (biológus) Hegedűs Nikoletta Prade, Rolf A. Molnár Mónika Pócsi István (1961-) (vegyész)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
DOI
elektronikus változat
Borító:

2.

001-es BibID:BIBFORM048958
Első szerző:Emri Tamás (biológus)
Cím:Towards high-siderophore-content foods : optimisation of coprogen production in submerged cultures of Penicillium nalgiovense / Tamás Emri, Viktória Tóth, Csilla Terézia Nagy, Gábor Nagy, Imre Pócsi, Gyöngyi Gyémánt, Károly Antal, József Balla, György Balla, Gyula Román, István Kovács, István Pócsi
Dátum:2013
ISSN:0022-5142
Megjegyzések: Background Fungal siderophores are likely to possess atheroprotective effects in humans, and therefore studies are needed to develop siderophore-rich food additives or functional foods to increase the siderophore uptake in people prone to cardiovascular diseases. In this study the siderophore contents of mould-ripened cheeses and meat products were analysed and the coprogen production by Penicillium nalgiovense was characterised. Results High concentrations of hexadentate fungal siderophores were detected in penicillia-ripened Camembert- and Roquefort-type cheeses and also in some sausages. In one sausage fermented by P. nalgiovense, the siderophore content was comparable to those found in cheeses. Penicillium nalgiovense produced high concentrations of coprogen in submerged cultures, which were affected predominantly by the available carbon and nitrogen sources under iron starvation. Considerable coprogen yields were still detectable in the presence of iron when the fermentation medium was supplemented with the iron chelator Na2-EDTA or when P. nalgiovense was co?cultivated with Saccharomyces cerevisiae. Conclusion These data may be exploitable in the future development of high?siderophore?content foods and/or food additives. Nevertheless, the use of P. nalgiovense fermentation broths for these purposes may be limited by the instability of coprogen in fermentation media and by the β-lactam production by the fungus.
Tárgyszavak:Természettudományok Biológiai tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
Egészség- és Környezettudomány
Doktori iskola
atherosclerosis
coprogen
sausage
Penicillium nalgiovense
functional food
β-lactam
Megjelenés:Journal Of The Science Of Food And Agriculture. - 93 : 9 (2013), p. 2221-2228. -
További szerzők:Tóth Viktória (1984-) (biológus) Nagy Csilla Terézia Szemán-Nagy Gábor (1975-) (biológia tanár-molekuláris biológus) Pócsi Imre Gyémánt Gyöngyi (1960-) (vegyész) Antal Károly (neurobiológus) Balla József (1959-) (belgyógyász, nephrológus) Balla György (1953-) (csecsemő és gyermekgyógyász, neonatológus) Román Gyula Kovács István Pócsi István (1961-) (vegyész)
Pályázati támogatás:TÁMOP-4.2.1/B-09/1/KONV-2010-0007
TÁMOP
Mikrobiális genetika és genomika
TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0024
TÁMOP
Juhász-Nagy Pál Doktori Iskola
TÁMOP-4.2.2.A-11/1/KONV-2012-0045
TÁMOP
Gyermekgyógyászat Kutatócsoport
OTKA-K75883
OTKA
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

3.

001-es BibID:BIBFORM006085
Első szerző:Fekete Andrea
Cím:Physiological and morphological characterization of tert-butylhydroperoxide tolerant Candida albicans mutants / Andrea Fekete, Imre Pócsi, Tamás Emri, Ágnes Gyetvai, Zoltán Gazdag, Miklós Pesti, Zsolt Karányi, László Majoros, Lajos Gergely, István Pócsi
Dátum:2008
Tárgyszavak:Természettudományok Biológiai tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
Candida albicans
Megjelenés:Journal of Basic Microbiology 48 : 6 (2008), p. 480-487. -
További szerzők:Pócsi Imre Emri Tamás (1969-) (biológus) Gyetvai Ágnes Gazdag Zoltán Pesti Miklós Karányi Zsolt (1961-) (biostatisztikus, bioinformatikus) Majoros László (1966-) (szakorvos, klinikai mikrobiológus) Gergely Lajos (1940-) (szakorvos, klinikai mikrobiológus) Pócsi István (1961-) (vegyész)
Internet cím:elektronikus változat
DOI
Borító:

4.

001-es BibID:BIBFORM025189
Első szerző:Karaffa Erzsébet Mónika (mikrobiológus, egyetemi tanár)
Cím:Allosamidin inhibits the fragmentation of Acremonium chrysogenum but does not influence the cephalosporin-C production of the fungus / Erzsébet Sándor, Tünde Pusztahelyi, Levente Karaffa, Zsolt Karányi, Imre Pócsi, Sándor Biró, Attila Szentirmai, István Pócsi
Dátum:1998
Tárgyszavak:Természettudományok Biológiai tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
Megjelenés:FEMS Microbiology Letters. - 164 : 2 (1998), p. 231-236. -
További szerzők:Pusztahelyi Tünde (1969-) (biológus, angol-magyar szakfordító) Karaffa Levente (1971-) (biotechnológus, egyetemi tanár) Karányi Zsolt (1961-) (biostatisztikus, bioinformatikus) Pócsi Imre Biró Sándor (1949-) (molekuláris genetikus) Szentirmai Attila (1930-) (mikrobiológus) Pócsi István (1961-) (vegyész)
Internet cím:DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Szerző által megadott URL
Borító:

5.

001-es BibID:BIBFORM052262
Első szerző:Leiter Éva (biológus)
Cím:Penicillin V production by Penicillium chrysogenum in the presence of Fe(III) and in low-iron culture medium. / Leiter E., Emri T., Gyémánt G., Nagy I., Pócsi I., Winkelmann G., Pócsi I.
Dátum:2001
ISSN:0015-5632
Tárgyszavak:Természettudományok Biológiai tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
Megjelenés:Folia Microbiologica. - 46 : 2 (2001), p. 127-132. -
További szerzők:Emri Tamás (1969-) (biológus) Gyémánt Gyöngyi (1960-) (vegyész) Nagy I. Pócsi Imre Winkelmann, G. Pócsi István (1961-) (vegyész)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

6.

001-es BibID:BIBFORM054477
Első szerző:Pócsi István (vegyész)
Cím:Physiological and enzymological characterization of the b - N -acetylhexosaminidase of Penicillium chrysogenum / Pócsi István, Pócsi Imre, Pusztahelyi Tünde
Dátum:1999
ISSN:0233-111X 1521-4028
Tárgyszavak:Természettudományok Biológiai tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
Megjelenés:Journal of basic microbiology. - 39 : 3 (1999), p. 177-187. -
További szerzők:Pócsi Imre Pusztahelyi Tünde (1969-) (biológus, angol-magyar szakfordító)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

7.

001-es BibID:BIBFORM005691
Első szerző:Pócsi István (vegyész)
Cím:Fungal siderophores function as protective agents of LDL oxidation and are promising anti-atherosclerotic metabolites in functional food / Pócsi István, Jeney Viktória, Kertai Pál, Pócsi Imre, Emri Tamás, Gyémánt Gyöngyi, Fésűs László, Balla József, Balla György
Dátum:2008
Tárgyszavak:Orvostudományok Klinikai orvostudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
Megjelenés:Molecular Nutrition and Food Research. - 52 : 12 (2008), p. 1434-1447. -
További szerzők:Jeney Viktória (1971-) (vegyész, kémia tanár) Kertai Pál (1927-2016) (népegészségügyi szakember) Pócsi Imre Emri Tamás (1969-) (biológus) Gyémánt Gyöngyi (1960-) (vegyész) Fésüs László (1947-) (orvos biokémikus) Balla József (1959-) (belgyógyász, nephrológus) Balla György (1953-) (csecsemő és gyermekgyógyász, neonatológus)
Internet cím:elektronikus változat
DOI
Borító:
Rekordok letöltése1