CCL

Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM053783
Első szerző:Kálmán Noémi
Cím:Újabb adatok izovanillin típusú molekulák édes ízének molekuláris hátteréről / Kálmán Noémi, Magyarné-Jeszenszki Erzsébet, Kurtán Tibor, Antus Sándor
Dátum:2014
Megjegyzések:Az izovanillin típusú édesítőszerek szerkezet-édes íz összefüggés vizsgálatához kapcsolódó kutatásaink folytatásaként a phyllodulcin- és a CH-401 dihidrokalkon típusú édesítőszerek analógjait, a (3-hidroxi-4-metoxi)benzil-benzoátot (17e) és -szalicilátot (17c) állítottuk elő. Meglepő módon azt találtuk, hogy 17c ízetlen, míg a 17e pedig kissé édes ízű vegyület. Megfigyelésünket a vanillin származékok körében jelenleg elfogadott édes íz receptor modell alapján értelmeztük.
Tárgyszavak:Természettudományok Kémiai tudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
phyllodulcin
CH-401 dihidrokalkon
szerkezet-édes íz összefüggés
(3-hidroxi-4-metoxi)benzil-benzoát és -szalicilát
Megjelenés:Acta Pharmaceutica Hungarica. - 84 : 043 (2014), p. 15-19. -
További szerzők:Magyarné-Jeszenszki Erzsébet Kurtán Tibor (1973-) (vegyész, angol szakfordító) Antus Sándor (1944-2022) (vegyészmérnök)
Pályázati támogatás:K-81701
OTKA
TÁMOP-4.2.4.A/2-11/1-2012-0001
TÁMOP
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1