Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM052118
Első szerző:Herdon Miklós (gépészmérnök)
Cím:Agrárinformatikai kutatási-fejlesztési eredmények disszeminációja / Herdon Miklós, Rózsa Tünde, Szilágyi Róbert, Lengyel Péter
Dátum:2012
Megjegyzések:Ha azon intézeteket, ipari és kereskedelmi vállalatokat, bakokat, a kormányzatiszervezeteket tekintjük, amelyek kapcsolódnak az agráriumhoz, az ágazathoz kapcsolódóinformációs kapcsolatai nagyon komplexek. A felsőoktatási és kutató intézetek nagyonfontos szerepet játszanak az IKT kutatásokban. Az innovációs rendszerekben számos, azagrár-innovációhoz kapcsolódó szereplő látható beleértve a az agárvállalkozókat,kutatókat, tanácsadókat, politikai döntéshozókat, az ellátó és feldolgozó iparágakat,kereskedelmet és fogyasztókat. Az értékteremtő partneri kapcsolatokban napjainkgazdasági és szociális környezete kikényszeríti az igényt a szakemberek közötti nagyobbmértékű kommunikációra és kooperációra. A Magyar Agrárinformatikai Szövetségmegvalósította az "Innovatív információtechnológiák kutatási-fejlesztési eredményekdisszeminációja az agrárgazdaságban" című projektet, amely része a TársadalmiMegújulás Operatív programjának, az Új Magyarország Fejlesztési Tervnek. Ezennemzeti programon belül a projekt segítette a K+F kutatási eredmények diffúzióját azagrárgazdaságban. A tudományos folyóirat és online portál implementálásra került aprojekt keretén belül. Cikkünk a projekt fő célkitűzéseit, a fejlesztéseket, feladatokat ésfőbb eredményeket mutatja be.
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
felsőoktatás
kutatási eredmények
publikáció
TÁMOP
tanulmány
e-folyóirat
tudományos portál
Megjelenés:Agrárinformatika. - 3 : 1 (2012), p. 65-78. -
További szerzők:Rózsa Tünde (1971-) (matematika, informatika, ábrázoló-geometria tanár, szakközgazdász) Szilágyi Róbert (1978-) (gazdasági agrármérnök) Lengyel Péter (1976-) (matematika tanár, informatikus, közgazdász)
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1