Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM071443
Első szerző:Oláh Judit (agrárközgazdász, logisztika)
Cím:Az elektronikus adatcsere (EDI) hazai és nemzetközi alkalmazásának vizsgálata / Oláh Judit, Máté Domicián, Balogh Imre, Popp József
Dátum:2017
ISSN:2416-0555
Megjegyzések:A globalizáció folyamata ösztönzi, sőt megköveteli az információs technológia lehetőségek vállalati kihasználását és követését. Ezért a vállalatok nem hagyhatják figyelmen kívül az elektronikus adatcsere (EDI) nyújtotta lehetőségeket és előnyöket. Kutatásunk célja feltárni az elektronikus adatcserében rejlő lehetőségeket és előnyöket. Továbbá azt is elemezzük, hogy az elektronikus adatcsere alkalmazásával hogyan tehetnek szert versenyelőnyre a vállalatok. Kutatásunk során megállapítottuk, hogy a technológiai, szervezeti, környezeti tényezők jelentősen hatnak az EDI bevezetésére. Az eredmények azt mutatják, hogy a szervezetközi bizalom, a külső nyomás, a költségek és a vállalat mérete jelentősen befolyásolják az EDI elfogadását. Nagyon fontos tényező, hogy milyen a felsővezetők felfogása, hozzáállása az EDI bevezetéséhez. A vállalatoknak meg kell ismerniük a bevezetés előnyeit.
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
elektronikus adatcsere, ellátási lánc, globalizáció
Megjelenés:Logisztikai trendek és legjobb gyakorlatok 3 : 1 (2017), p. 47-50. -
További szerzők:Máté Domicián (1976-) (közgazdász, informatika tanár) Balogh Imre (1959-) (okleveles közgazdász) Popp József (1955-) (közgazdász)
Pályázati támogatás:ÚNKP-17-4-III
Egyéb
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1