Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM075407
Első szerző:Takács István
Cím:Harmadik magyarországi konszenzus a D-vitamin szerepéről a betegségek megelőzésében és kezelésében / Takács István, Bittner Nóra, Bakos Bence, Benkő Ilona, Dank Magdolna, Horváth Viktor, Salamon Antal, Szabó Boglárka, Szekeres László, Szili Balázs, Sziller István, Toldy Erzsébet, Valkusz Zsuzsa, Várbíró Szabolcs, Bodolay Edit, Kovács Tibor, Szabó András, Wikonkál Norbert, Lakatos Péter
Dátum:2016
Megjegyzések:A világon elsőként Magyarországon jött létre - immár hat éve - szakmai megegyezés az érintett orvosszakmák között a D-vitamin-pótlásról és -kezelésről, a javasolt normálértékekről és szükséges dózisokról. Az előző két konszenzusmegbeszélésnek vitathatatlan sikerei vannak. Szakmai fórumokon az ajánlást mint egy mindenki által elfogadott, nem vitatott irányelvet idézik. Az egységes ajánlásnak is köszönhető, hogy a D-vitamin-pótlás gyakorisága sokszorosára nőtt, bár még napjainkban is távol van a kívánatostól.
Tárgyszavak:Orvostudományok Klinikai orvostudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
Megjelenés:Orvostovábbképző Szemle. - 23 : 2 Különszám (2016), p. 13-26. -
További szerzők:Bittner Nóra (1963-) (orvos) Bakos Bence Benkő Ilona (1954-) (orvos, farmakológus) Dank Magdolna Horváth Viktor Salamon Antal Szabó Boglárka Szekeres László Szili Balázs Sziller István (szülész-nőgyógyász szakorvos) Toldy Erzsébet Valkusz Zsuzsanna Várbíró Szabolcs Bodolay Edit (1950-) (belgyógyász, allergológus és klinikai immunológus) Kovács Tibor Szabó András Wikonkál Norbert (1968-) (bőrgyógyász) Lakatos Péter (belgyógyász)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1