Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM083980
Első szerző:Kovács Enikő
Cím:Települési megújuló energia beruházások megítélése helyi prominencia-interjúk tükrében / Kovács Enikő, Patkós Csaba, Radics Zsolt, Fazekas István, Szabó György, Csorba Péter, Tóth Tamás
Dátum:2018
Megjegyzések:Kutatásunk a lokális energiaközösségek kialakulásának, valamint a megújulók háztartási szintű hasznosításának sokrétű feltétlei közül - pld. gazdasági, technológia, táji adottságok - az emberi oldal vizsgálatával foglalkozik. Kiterjed az iskolai ismeretszerzési és a lakosság társadalmi tanulási folyamatainak feltárására, továbbá a helyi vezetői attitűd megismerésére és annak befolyásoló hatására az energiaberuházások tervezése során. A természeti potenciálokon felül a helyi akarat és szándék érvényesülése is meghatározó tényezője lehet a helyi energia-projekteknek a döntéshozáson át a menedzsmentig. Felmerül, vajon a lakosság és döntéseket befolyásoló vezetők milyen fokú környezettudatossággal és ahhoz kapcsolódó attitűddel rendelkeznek? Vajon a környezettudatossági szándék, valamint a megvalósulás között van e relevancia, és ha van akkor miben nyilvánul meg? Települési megújuló energiás prominenciavizsgálatunk megtervezése során e kérdésekre és a háttérben húzódó okokra keressük a választ.
ISBN:978-963-7064-36-4
Tárgyszavak:Természettudományok Földtudományok könyvfejezet
könyvrészlet
megújuló energiaforrások
környezettudat
attitűd
prominencia vizsgálat
Megjelenés:Környezet és energia : hatékony termelés, tudatos felhasználás / szerk. Lázár István. - p. 119-125. -
További szerzők:Patkós Csaba (1976-) (történész, geográfus) Radics Zsolt (1976-) (történész, geográfus) Fazekas István (1973-) (geográfus) Szabó György (1964-) (geográfus, egyetemi tanár) Csorba Péter (1953-) (geográfus) Tóth Tamás (1982-) (klimatológus)
Pályázati támogatás:OTKA-116595
OTKA
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1