Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM095126
Első szerző:Ragán Péter (környzetgazdálkodási agrármérnök)
Cím:A kukorica talajművelési rendszereinek összehasonlító értékelése szántóföldi tartamkísérlet eredményeinek felhasználásával / Ragán Péter, Rátonyi Tamás, Széles Adrienn, Harsányi Endre
Dátum:2021
ISSN:0026-1890
Megjegyzések:A kukorica mélyrehatoló gyökérrendszerének kifejlődéséhez mélyen átmunkált, károsan tömörödött rétegektől mentes talajállapot kialakítása szükséges. Ez a talajállapot az alapművelés során ekével vagy forgatás nélkül, lazítóeszközökkel alakítható ki. Az alapművelés módja, mélysége és minősége a talajművelési rendszer legjelentősebb beavatkozása, mellyel a termesztendő növény számára kialakított talajállapotot tenyészidőszak teljes időtartamára meghatározzuk. Az alapművelés befolyásolja az összes többi talajművelési beavatkozás eredményességét, a beavatkozások idő-, energia- és költségigényét, a művelési rendszer talaj és a környezet állapotára gyakorolt hatását.
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok ismeretterjesztő, népszerűsítő cikk
folyóiratcikk
Megjelenés:Mezőgazdasági Technika. - 62 (2021), p. 33-35. -
További szerzők:Rátonyi Tamás (1967-) (agrármérnök) Széles Adrienn (1980-) (okleveles agrármérnök) Harsányi Endre (1976-) (agrármérnök)
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1