Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM097655
Első szerző:Nagy Vivien (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök; élelmiszermérnök)
Cím:Élelmi rostok helye és szerepe a táplálkozásunkban / Nagy Vivien, Jevcsák Szintia, Nagy Attila, Diósi Gerda
Dátum:2021
Megjegyzések:A változatos és egészséges táplálkozás kulcsfontosságú egészségünk megőrzése érdekében. Étrendünkkel támogathatjuk szervezetünk működését, fermentálható élelmi rostok fogyasztásával hozzájárulhatunk a vastagbél mikrobiomjának változatosságához. Az élelmi rostok előnyösen befolyásolják a szénhidrát- és zsíranyagcserét, csökkenteni képesek a koleszterinszintet, felveszik a vízben oldott káros anyagokat ezzel hozzájárulnak egyes betegségek megelőzéséhez vagy sikeres kezeléséhez. Csökkentik az éhségérzetet, gyorsítják a bélrendszeren történő áthaladást, ezáltal fontos szerepük van az elhízás kezelésében. Az élelmi rostok forrásai közzé tartozik gyakorlatilag minden növényi eredetű élelmiszercsoport, mint a zöldségek és gyümölcsök, a gabonafélék valamint az olajos magvak.
ISBN:978-963-490-326-0
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok előadáskivonat
könyvrészlet
rost
élelmirost
táplálkozás
Megjelenés:A Debreceni Egyetem Szakkollégiumainak II. Tudományos Konferenciája : Konferenciakötet / szerk. Dajnoki Krisztina, Boros József, Felföldi János. - p. 136-141. -
További szerzők:Jevcsák Szintia (1989-) (táplálkozástudományi szakember) Nagy Attila (1996-) (okleveles növényorvos, mezőgazdasági mérnök) Diósi Gerda (1989-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1