Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM101444
Első szerző:Sutka Melinda
Cím:Koraszülöttek otthoni táplálása / Sutka Melinda, Riszter Magdolna, Balázs Gergely, Müller Katalin Eszter, Kovács Tamás
Dátum:2022
Megjegyzések:ÖSSZEFOGLALÁS A koraszülött csecsem♯o gondozása során az egyik legfontosabb feladat az optimális tápláltsági állapot elérése, amely az egyik legjelent♯osebb tényez♯o a hosszú távú ? els♯osorban neurológiai és metabolikus ? kimenetel szempontjából. Az alapellátó gyermekorvos szerepe kiemelten fontos a koraszülöttek utógondozásában, a táplálás optimalizálásában. Feladata a koraszülött csecsem♯o gyarapodásának, fejl♯odésének szoros követése, a súlygyarapodás elmaradásának okainak tisztázása, az eltérések korrigálása, hiányállapotok megel♯ozése a neonatalis intenzív centrummal együttm©uködve. Útmutatónk a nemzetközi ajánlások alapján Debrecenben kialakított gyakorlatot mutatja be. Célja, hogy segítse az alapellátó gyermekorvosok munkáját összefoglalva azon ismereteket, amelyre a házi gyermekorvosi gyakorlatban a koraszülöttek táplálása kapcsán szükség van.
Tárgyszavak:Orvostudományok Klinikai orvostudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
koraszülött
táplálás
növekedési görbék
anyatej fortifier
malnutríció
Megjelenés:Gyermekgyógyászat. - 72 : 5 (2022), p. 371-377. -
További szerzők:Riszter Magdolna (1973-) (csecsemő és gyermekgyógyász, neonatológus) Balázs Gergely (1985-) (csecsemő- és gyermekgyógyász, neonatológus) Müller Katalin Eszter Kovács Tamás (1959-) (szülész-nőgyógyász, humángenetikus)
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1