Bejelentkezés
Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Bejelentkezés
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
Összesen 1 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM103582
Első szerző:
Kántor Andrea (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Cím:
Nutritional parameters of different cereal flour's bread / Andrea Kántor, Loránd Alexa, Emőke Papp-Topa, Béla Kovács, Nikolett Czipa
Dátum:
2018
Megjegyzések:
In this study 16 breads were examined. The breads were made from the following flours: 1-wheat flour 55, 2- wheat flour 80, 3-bio whole wheat flour, 4-graham wheat flour, 5-light rye flour, 6-whole grain rye flour, 7-fine rice flour, 8-whole grain fine brown rice flour, 9-white spelt wheat flour, 10-whole spelt wheat flour, 11-oat flour, 12-oatmeal flour, 13-corn flour, 14-sorghum flour, 15-barley flour, 16-millet flour. The following nutritional parameters were measured: dry matter-, protein-, fat-, ash-, flavonoid- and total polyphenol (TP) content. There was no significant difference in the dry matter content. In the protein content, the highest values (>8%) were measured in breads which were made from wheat and millet flours. The fat content of breads did not exceed 1.3% in any case. The ash content of the products was between 1.64-2.72%. There are several factors that influence this. The flavonoid and TP contents showed wide ranges. The highest value for both parameters was measured in the sorghum bread, and the lowest was found in the fine rice flour bread. However, it is important to note that the TPC and flavonoid values of samples 3, 4, 5, 6, 10, 11, 14 and 15 were high compared to the others.
ISBN:
978-963-490-032-0
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Élelmiszertudományok
előadáskivonat
könyvrészlet
Megjelenés:
Scientific researches in food production : 3rd meeting of young researchers from V4 countries / ed. Béla Kovács, Nikolett Czipa, Ferenc Peles, Éva Bacskainé Bódi, Andrea Kántor, Flóra Mária Szabóné Petróczki, Loránd Alexa. - p. 33-37. -
További szerzők:
Alexa Loránd (1993-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Topa Emőke (1986-) (Élelmiszerbiztonsági- és minőségi mérnök)
Kovács Béla (1963-) (mezőgazdasági kémia, angol szakfordító)
Czipa Nikolett (1980-) (környezetgazdálkodási agrármérnök)
Internet cím:
Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v10.1.21-SNAPSHOT
© 2024
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.