Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
Összesen 1 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM125089
Első szerző:
Elshafia, Ali Hamid Mohammed agrármérnök
Cím:
Effects of Pediococcus acidilactici, Saccharomyces cerevisiae and YANG On Growth and the Intestinal Microbiota of the Common Carp (Cyprinus carpio L.) / Elshafia Ali Hamid Mohammed, Milán Fehér, Péter Bársony, Brigitta Csernus, Károly Pál
Dátum:
2024
Megjegyzések:
Limited studies discussed the impact of probiotics and prebiotics on fish microbiome. This research aimed to examine the effects of different feed additives on the intestinal microbiota of the common carp (Cyprinus carpio). Three different types of feed additives including live lactic acid bacterium Pediococcus acidilactici, Saccharomyces cerevisiae and YANG prebiotic were tested at the concentration of 1 g/ kg. Fish with average body weight of 932?163 g were fed with supplemented diet of each type for 41 days in a recirculation system containing 12 units (size=1000 liter each unit, 8 fish per unit). Water temperature, pH, TDS, dissolved oxygen, NO- 2, NO-3, and NH+4 concentrations were maintained to be at the optimum levels in all fish tanks. At the end of the experiment, fish feces samples were collected and the bacterial communities structure found in the intestines of common carp were analyzed through a metagenomic approach using 16S rRNA sequencing. The results of the metagenomic analysis of carp fed with a diet supplemented with YANG showed 11 different groups of bacterial phyla detected with the top three phyla, Fusobacteria, Firmicutes, and Proteobacteria. In contrast, fecal samples from carp fed with P. acidilactici recorded 10 phyla, the top three phyla were Proteobacteria, Fusobacteria, and Firmicutes. Fish fed with S. cerevisiae recorded 9 phyla, the top three phyla were Fusobacteria, Proteobacteria, and Firmicutes. However, samples from carp fed with the control diet recorded 14 phyla, the top three phyla were Fusobacteriota, Proteobacteria, and Bacteroidota.
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Állattenyésztési tudományok
előadáskivonat
könyvrészlet
Megjelenés:
AQUA 2024 : Abstracts / eds. Humberto Villarreal; Bente Torstensen. - p. 43
További szerzők:
Fehér Milán (1985-) (agrármérnök)
Bársony Péter (1975-) (agrármérnök)
Csernus Brigitta (1991-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Pál Károly (1978-) (mikrobiológus)
Internet cím:
Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.