Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
Összesen 1 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM125760
Első szerző:
Pandey, Vinay Kumar
Cím:
Current Strategies to Modify the Functional Properties of Proteins Extracted from Pumpkin Seeds : A Comprehensive Review / Vinay Kumar Pandey, Kriti Singh, Tejas Suthar, Shivangi Srivastava Shivangi Srivastava, Sarvesh Rustagi, Diána Ungai, Béla Kovács, Ayaz Mukarram Shaikh
Dátum:
2024
ISSN:
2311-7524
Megjegyzések:
The functional properties of pumpkin seed proteins remain unutilized in numerous food and industrial applications. Several current approaches aim to improve the functional properties of pumpkin seed proteins, allowing their innovative potential to develop and modify significantly. Several strategies can be implemented to alter the functional properties of proteins isolated from pumpkin seeds. The first is enzymatic hydrolysis, regardless of whether, proteases may free peptide binding and profoundly impact the protein structure and functionality. Thermal treatment can include heating and cooling to replace protein conformation and increase solubility, emulsification, and gelation properties. Chemical modification techniques, including acylation and glycation, can also be used to improve stability, viscosity, and foaming ability. Functional properties and, where possible, ingredients with many applications may include exceptional possibilities for proteins modified in food preparations, such as dairy replacements, plant-based meat analogues, and free gluten that have an outstanding aspect, satisfactory quality, and nutritional profiles. As multiple different proteins act as precursors of active peptides, they can also be used to generate bio-specific foods. This review briefly provides information about various types of protein extraction techniques and functional properties that are modified by different types of processing technologies.
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Élelmiszertudományok
kutatási jelentés
folyóiratcikk
pumpkin seeds
protein modification
extraction
alternative protein
Megjelenés:
Horticulturae. - 10 : 11 (2024), p. 1-21. -
További szerzők:
Singh, Kriti
Suthar, Tejas
Srivastava, Shivangi
Rustagi, Sarvesh
Ungai Diána (1980-) (agrármérnök)
Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító)
Shaikh, Ayaz Mukarram (1991-) (PhD candidate)
Pályázati támogatás:
TKP2021-NKTA-32
Other
Internet cím:
Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.