Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:bibEBI00025164
035-os BibID:(dekdb)bibFSZ927854
Cím:Vermittlung und Versöhnung (magyar) Az aktuális Hegel : tanulmánykötet a Münsteri Wilhelmsuniversität és a Debreceni Egyetem együttműködésében / szerk. Rózsa Erzsébet és Michael Quante ; [ford. Makk Norbert]
Dátum:2003
Megjelenés:Debrecen : Kossuth Egy. K., 2003
Terjedelem:192 p.
Megjegyzések:Ez a tanulmánykötet a német és a magyar Hegel-kutatók közötti dialóguson túl két célt szolgál. Először is a kötetben összegyűjtött tanulmányoknak meg kellene mutatni azt, hogy Hegel filozófiájának szisztematikus és társadalompolitikai aspektusai miért nem veszítettek semmit időszerűségükből. Ez az aktualitás közel két évszázada megmutatkozik abban, hogy Hegel filozófiája olyan viták középpontjában áll, amelyek társadalmi-politikai folyamatok megítéléséről szóltak és szólnak. Másodszor: ezt a kötetet elsősorban nem speciális filozófiai kutatásnak szántuk, hanem úgy gondoltuk, hogy egyfajta bevezetésként szolgálhat a hegeli filozófiába. Ezért a tanulmányok szerzői - mindegyikük a maga módján - arra tesznek kísérletet, hogy az érdeklődő olvasó számára tegyenek hozzáférhetővé alapvető tételeket, illetve segíték Hegel azon gondolatainak és gondolati motívumainak a felismerését, amelyek ma is kitűnnek időszerűségükkel.
ISBN:963-472-687-9
Tárgyszavak:Bölcsészettudományok Filozófiai tudományok szerkesztés, szöveggondozás
Hegel, Georg Wilhelm Friedrich
További szerzők:Rózsa Erzsébet (1945-) (filozófiatörténész) Quante, Michael (1962-) (filozófiatörténész) Makk Norbert Debreceni Egyetem Westfälische Wilhelms-Universität (Münster)
Borító:
Rekordok letöltése1