CCL

Összesen 3 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM078374
Első szerző:Kun András István (közgazdász)
Cím:Cultural fit and academic performance of higher education students / Kun András István, Ujhelyi Mária
Dátum:2018
Megjegyzések:This study provided empirical evidence on the relationship between cultural fit and individual performance in an area where it is rarely investigated: the academic achievement of higher education students. The authors employed an adapted version of the Organizational Culture Assessment Instrument (OCAI) to estimate individuals' culture fit (as the inverse of the difference between the culture as it is perceived and as it is preferred by the respondents), and the indicator of students' performance was their semester grade average. Their sample consisted of 348 full time higher education students from a Hungarian university. Based on linear and rank correlation, as well as linear regression analyses the authors have found that higher education students' cultural fit tended to relate positively to their academic performance.
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Szociológiai tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
organizational culture
person-culture fit
higher education
individual performance
OCAI
Megjelenés:Vezetéstudomány / Budapest Management Review. - 49 : 11 (2018), p. 12-23. -
További szerzők:Ujhelyi Mária (1959-) (közgazdász)
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

2.

001-es BibID:BIBFORM097045
Első szerző:Ujhelyi Mária (közgazdász)
Cím:A szervezeti változások menedzselése / Ujhelyi Mária
Dátum:2004
ISSN:0133-0179
Tárgyszavak:magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
Megjelenés:Vezetéstudomány. - 35 : 5 (2004), p. 14-23. -
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

3.

001-es BibID:BIBFORM079603
Első szerző:Ujhelyi Mária (közgazdász)
Cím:A változásmenedzsment és a tulajdonosi szerkezet összefüggései : Empirikus tapasztalatok / Ujhelyi Mária, Kun András István
Dátum:2017
ISSN:0133-0179
Megjegyzések:A tanulmány 105 magyarországi szervezettel készített kérdőíves felmérés eredményeire támaszkodva vizsgálja a szervezetek változásmenedzselési magatartását a tulajdonosi struktúra (hazai vagy külföldi, magán- vagy köztulajdon, cégcsoporthoz tartozás) függvényében. Az eredmények azt mutatják, hogy e három tulajdonlási jellemző a következő esetek kivételével nem áll jelentős összefüggésben az alkalmazott változásvezetési stratégiákkal és módszerekkel. A döntően külföldi tulajdonban lévő szervezetek hajlamosabbnak mutatkoztak a pre- és proaktív stratégiák alkalmazására, tanácsadók bevonására, rendszereik megváltoztatására és folyamatelemzési módszerek használatára, ugyanakkor alkalmazottaik ellenálló hozzáállását jellemzőbbnek ítélték, mint a döntően magyar tulajdonban lévők. A köztulajdon domináns aránya azzal járt együtt, hogy a jogszabály-változások és/vagy a személyi változások többször jelentek meg a változás előtt, mint a magántulajdonú szervezetek esetében, a piaci verseny erősödése, a piaci igények változása, az új technológiák pedig ritkábban. Maga a változás ezeknél a szervezeteknél ritkábban jelentett új piacra lépést és az elemzési módszerek közül ritkábban alkalmazták a tanácsadókkal folytatott csoportos megbeszéléseket. A csoporthoz tartozó szervezetek többször alkalmaztak tanácsadókat, gyakrabban vonták be őket a célok meghatározásába és csoportos megbeszélésekbe. A változás módjában, a különböző szereplők bevonásának mértékében egyik tulajdonlási jellemző alapján sem találtak a szerzők jelentős különbséget a minta elemei között.
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
változásmenedzsment
tulajdonosi szerkezet
magatartás
Megjelenés:Vezetéstudomány / Budapest Management Review. - 48 : 1 (2017), p. 18-29. -
További szerzők:Kun András István (1978-) (közgazdász)
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1