CCL

Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM053371
Első szerző:Varga Szilvia
Cím:Az enyhe és középsúlyos-súlyos psoriasisos betegek összehasonlító jellemzése hazánkban = Comparative description of mild and moderate-to-severe psoriatic patients in Hungary / Varga Szilvia, Herédi Emese, Csordás Anikó, Szilágyi Boglárka, Gáspár Krisztián, Szegedi Andrea
Dátum:2014
ISSN:0006-7768
Megjegyzések:Jelen felmérés célja, hogy a szerzők összehasonlítsák az enyhe és a középsúlyos-súlyos plakkos psoriasisban szenvedő betegek fizikai státuszára, életminőségére, komorbiditásaira valamint psoriasis betegségükre vonatkozó adatait. A vizsgálat Magyarország teljes területén, 32 bőrgyógyászati járóbeteg ellátó szakrendelőben történt, a teljes betegszám 383 volt. Eredményeik alapján a középsúlyos-súlyos (n= 237) csoportban szignifikánsan nagyobb volt az átlagos haskörfogat, a hypertonia, a szív és érrendszeri betegségek, valamint az autoimmun betegségek előfordulása. Köröm-érintettség és ízületi panaszok is szignifikánsan gyakrabban fordultak elő a középsúlyos-súlyos betegcsoportban, de hasonlóan szignifikánsan gyakrabban fordultak az alternatív medicina felé, illetve a dohányzási szokások terén is jelentős különbség volt a két csoport között.
Tárgyszavak:Orvostudományok Klinikai orvostudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
Megjelenés:Bőrgyógyászati és Venerológiai Szemle. - 90 : 2 (2014), p. 43-47. -
További szerzők:Herédi Emese (1979-) (bőrgyógyász) Csordás Anikó Szilágyi Boglárka Gáspár Krisztián (1974-) (bőrgyógyász) Szegedi Andrea (1964-) (bőrgyógyász)
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1