Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
CCL parancs
CCL
Összesen 1 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM021010
Első szerző:
Eszenyi Péter (biológus, mikrobiológus)
Cím:
Elemental, Nano-Sized (100-500 nm) Selenium Production by Probiotic Lactic Acid Bacteria / Péter Eszenyi, Attila Sztrik, Beáta Babka, József Prokisch
Dátum:
2011
ISSN:
2010-3638
Megjegyzések:
Selenium is well known as an essential trace element since the 20th century, but it can be overdosed easily because of its toxicity. According to the present regulations [1] only the potentially most harmful, inorganic selenium salts can be added to any comestibles. Elemental selenium is considered as the least toxical of all selenium forms and in the same time supplementation with its nano-size particles has the same or better bioavailability compared to its salts. In our experiments we managed to produce nano-size (100-500nm) elemental selenium by using probiotic yogurt bacteria in a fermentation procedure. We developed the laboratory technology of product purification and recovery from bacteria.
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Élelmiszertudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
Antioxidant
Food Supplement
Lactic Acid Bacteria
Nanosphere
Selenium
Megjelenés:
International Journal of Bioscience, Biochemistry and Bioinformatics. - 1 : 2 (2011), p. 148-152. -
További szerzők:
Sztrik Attila (1983-) (táplálkozástudomány)
Babka Beáta (1984-) (környezetkutató)
Prokisch József (1966-) (vegyész)
Pályázati támogatás:
TÁMOP-4.2.1/B-09/1/KONV-2010-0007
TÁMOP
Internet cím:
Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.