Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
CCL parancs
CCL
Összesen 2 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM090929
Első szerző:
Gulyás Gabriella (agrár)
Cím:
Effect of selenium supplement on proteome of chicken egg white and yolk / Gabriella Gulyás, Levente Czeglédi, József Prokisch, Éva Csősz, Zoltán Szabó, Tamás Janáky, András Jávor
Dátum:
2014
ISSN:
1841-9364 2344-4576
Megjegyzések:
The aim of this study was to investigate the differences in the proteome profiles of egg yolk and white between control and selenium treated group using two dimensional-difference in gel electrophoresis (2D-DIGE) and liquid chromatography-mass spectrometry (LC-MS). 7 and 4 spots showed different expression levels (p<0.05) between groups in egg yolk and white, respectively. Identified proteins were vitellogenin-1,-2,-3 and apolipoprotein B in egg yolk and ovoglobulin G2, clusterin and ovalbumin-related protein X in egg white. Our results demonstrate usefulness of proteomic tools identification of proteins associated to selenium supplement.
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Állattenyésztési tudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
2D-DIGE
egg yolk
egg white
selenium
proteome
Megjelenés:
Scientific Papers Animal Science and Biotechnologies. - 47 : 2 (2014), p. 83-88. -
További szerzők:
Czeglédi Levente (1977-) (agrármérnök)
Prokisch József (1966-) (vegyész)
Csősz Éva (1977-) (biokémikus, molekuláris biológus)
Szabó Zoltán (orvos, Szeged)
Janáky Tamás
Jávor András (1952-) (agrármérnök)
Internet cím:
Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
2.
001-es BibID:
BIBFORM085927
Első szerző:
Gulyás Gabriella (agrár)
Cím:
Proteomic analysis of skeletal muscle at different live weights in Charolais bulls / Gulyás G., Czeglédi L., Béri B., Harangi S., Csősz E., Szabó Z.. Janáky T., Jávor A.
Dátum:
2015
ISSN:
0139-3006 1588-2535
Megjegyzések:
The aim of this study was to investigate the differences in the proteome patterns of musculus longissimus dorsi between Charolais bulls slaughtered at 500 kg and 700 kg live weight using two-dimensional difference in gel electrophoresis (2D-DIGE) and liquid chromatography-mass spectrometry (LC-MS). Three hundred fi fty protein spots were visualised on gels of which 10 showed different expression levels (P<0.05) between groups. After mass spectrometric analysis of spots, beta-enolase (ENO3) in fi ve different spots, alpha-enolase (ENO1), triosephosphate isomerase (TPI1) in two different spots, alpha-actin (ACTA1), and heat shock protein beta-1 (HSPB1) were identifi ed. ENO3, ENO1, TPI1, and ACTA1 had higher expression levels in bulls of 700 kg live weight group. ENO3, ENO1, and TPI1 are involved in energy metabolism, while ACTA1 is a structure protein in skeletal muscle. Up-regulation of heat shock protein beta-1 (HSPB1), which protein is reported to have correlation with tenderness, was observed in 500 kg weight group. Our result demonstrates that proteomic tools are useful in identifying markers associated with muscle development.
Tárgyszavak:
Orvostudományok
Klinikai orvostudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
2D-DIGE
cattle
beef
slaughter weight
proteome
Megjelenés:
Acta Alimentaria. - 44 : 1 (2015), p. 132-138. -
További szerzők:
Czeglédi Levente (1977-) (agrármérnök)
Béri Béla (1951-) (agrármérnök)
Harangi Sándor (1982-) (agrármérnök)
Csősz Éva (1977-) (biokémikus, molekuláris biológus)
Szabó Zoltán (orvos, Szeged)
Janáky Tamás
Jávor András (1952-) (agrármérnök)
Pályázati támogatás:
TÁMOP-4.2.1/B-09/1/KONV-2010-0007
TÁMOP
TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0024
TÁMOP
Internet cím:
Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.