CCL

Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM049810
Első szerző:Kissné Nagy Csilla (vidékfejlesztési agrármérnök)
Cím:A konvencionális és az AKG technológiák ökonómai összehasonlításának módszertani kérdései / Kissné Nagy Csilla, Szőllősi László, Szűcs István, Nagy Géza
Dátum:2014
Megjegyzések:Az agrár-környezetgazdálkodás feltételrendszerének megfelelő termelési módok napjainkban egyre nagyobb teret nyernek a gyakorlatban, melyek között kiemelt súllyal szerepelnek az integrált gazdálkodási módok. A programban kifizetésre kerülő támogatások hatékonyságának mérése jelenleg környezeti mutatókkal történik. Véleményünk szerint érdemes lenne ökonómiai szempontból is megvizsgálni, hogy hogyan hasznosulnak a kifizetések, összehasonlítva a kétféle termelési eljárást, melyre azonban nincsen széles körben elfogadott módszertan, különösen, ha a célprogramok sokszínűségét vesszük alapul, bár történtek ilyen irányú próbálkozások. Egy korábbi konkrét vizsgálat során a hagyományos és az integrált szántóföldi termesztés gazdasági összehasonlítására vállalkoztunk, azonban számos módszertani nehézség merült fel, melyre szakmailag megalapozott válaszokat kellett találni. Célunk, hogy bemutassuk a végül is alkalmazott módszert, amely a tartalmi és formai szempontból is alkalmasnak bizonyult az adott célprogram ökonómiai vizsgálatára. Végezetül szeretnénk értékelni az alkalmazott módszertant, felkutatni a benne rejlő lehetőségeket más célprogramok összehasonlító ökonómiai vizsgálata során.
ISBN:978-963-642-529-6
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Közgazdaságtudományok előadáskivonat
agrár-környezetgazdálkodás
integrált szántóföldi célprogram
ökonómia
összahasonlítás
módszertan
gazdasági hatásvizsgálat
Megjelenés:Régiók fejlesztése / szerk. Buday-Sántha Attila, Danka Sándor, Komlósi Éva. - p. 372-382. -
További szerzők:Szőllősi László (1979-) (gazdasági agrármérnök) Szűcs István (1968-) (agrárközgazdász) Nagy Géza (1952-) (agrármérnök)
Pályázati támogatás:TÁMOP-4.2.1.B-10/2/KONV-2010-0002
TÁMOP
TÁMOP-4.2.2.A-11/1/KONV-2012-0015
TÁMOP
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1