Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
CCL parancs
CCL
Összesen 6 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM073944
Első szerző:
Biró Attila (okleveles biomérnök)
Cím:
A meggymag mint ipari gamma-tokoferol forrás / Biró Attila, Nemes Andrea, Remenyik Judit
Dátum:
2015
ISSN:
1587-1282
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Élelmiszertudományok
magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
meggy
tokoferol
magolaj
nagyfelbontású folyadékkromatográfia
Megjelenés:
Agrártudományi közlemények = Acta agraria Debreceniensis. - 63 (2015), p. 27-33. -
További szerzők:
Kun-Nemes Andrea (1983-) (okleveles élelmiszermérnök)
Gálné Remenyik Judit (1965-) (kémia tanár, okleveles vegyész)
Internet cím:
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
2.
001-es BibID:
BIBFORM066383
Első szerző:
Bódi Éva (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Cím:
Szelénnel dúsított étkezési csírák antioxidáns aktivitásának meghatározása, valamint mikrobiológiai vizsgálatuk / Bódi Éva, Remenyik Judit, Nemes Andrea, Homoki Judit, Peles Ferenc, Fekete István, Kovács Béla
Dátum:
2013
ISSN:
1587-1282
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Élelmiszertudományok
magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
szelén
antioxidáns aktivitás
mikrobiológia
Megjelenés:
Agrártudományi közlemények = Acta agraria Debreceniensis. - 52 (2013), p. 25-30. -
További szerzők:
Gálné Remenyik Judit (1965-) (kémia tanár, okleveles vegyész)
Kun-Nemes Andrea (1983-) (okleveles élelmiszermérnök)
Homoki Judit (1978-) (biológus)
Peles Ferenc (1979-) (mikrobiológia, élelmiszer-mikrobiológia, minőségügy)
Fekete István (1986-) (élelmiszerminőség-biztosító agrármérnök)
Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító)
Pályázati támogatás:
TÁMOP-4.2.1./B-09/1/KONV-2010-0007
TÁMOP
TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0024
TÁMOP
Internet cím:
Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
3.
001-es BibID:
BIBFORM067604
Első szerző:
Homoki Judit (biológus)
Cím:
A meggy mint funkcionális élelmiszer / Homoki Judit Rita, Nemes Andrea, Remenyik Judit
Dátum:
2014
ISSN:
1587-1282
Megjegyzések:
Meghatároztuk a 'Debreceni bőtermő', 'Újfehértói fürtös' és 'Érdi bőtermő' meggyfajták antioxidáns kapacitását FRAP (a plazma vas re- dukáló képességén alapuló antioxidáns kapacitás), DPPH (1,1-diphenyl-2-picrylhydrazyl gyökfogó aktivitás) és kemiluminomertiás módszer- rel. A meggyben az antioxidáns tulajdonságú vegyületek közül legnagyobb mennyiségben az antocianinok vannak jelen. Mérési eredményeink azt mutatják, hogy az alkalmazott mérési módszerek közül a kemiluminomertiár technika a legalkalmasabb a magas antocianin tartalmú meggy antioxidáns kapacitásának meghatározására. Ez az eljárás jól korrelál a pH differenciális módszerrel meghatározott antocianin tartalommal, míg a másik két módszer igen pontatlan eredményt ad.Tanulmányoztuk a 'Debreceni bőtermő', 'Újfehértói fürtös', 'Érdi bőtermő' valamint a 'Csengődi csokros' meggyfajták antocianin profil- ját. Azt tapasztaltuk, hogy a fajták között is jelentős különbség mutatkozik az egyes antocianin komponensek felhalmozódása között. A fajták közül kiemelkedő mennyiségben szintetizál melatonint a 'Csengődi csokros'. Ezen eredmények alapján, úgy gondoljuk, hogy magyarországi meggyfajták alkalmasak funkcionális élelmiszer fejlesztésére.
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Élelmiszertudományok
magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
Meggy
Antioxidáns
Antocianin
Melatonin
Diabetes
Megjelenés:
Agrártudományi közlemények. - 55 (2014), p. 41-47. -
További szerzők:
Kun-Nemes Andrea (1983-) (okleveles élelmiszermérnök)
Gálné Remenyik Judit (1965-) (kémia tanár, okleveles vegyész)
Internet cím:
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
4.
001-es BibID:
BIBFORM088363
Első szerző:
Kun-Nemes Andrea (okleveles élelmiszermérnök)
Cím:
Effect of anthocyanin-rich Hungarian tart cherry extract on blood antioxidant status in C57BL/6J mice / Andrea Nemes, Judit R. Homoki, Rita Kiss, László Stündl, Judit Remenyik
Dátum:
2018
ISSN:
1587-1282
Megjegyzések:
In this study male C57BL/6J (B6) mice were used to determine the possible effects of our Hungarian tart cherry extract in a chronic obesity mouse model on antioxidant capacity. The control group received standard mouse chow, the high fat control group was switched to high fat diet and tap water supplemented with 5% sucrose. The high fat+anthocyanin group received the high fat and sucrose diet, but dissolved in the drinking water they received anthocyanin-rich tart cherry extract. After six weeks, the antioxidant capacity and SOD activity were measured. Antioxidant capacity was decreased with a significant elevation of SOD activity. The tart cherry extract made a significant enhancement in antioxidant capacity and SOD activity. Our results show that chronic anthocyanin intake has a potential to enhance redox status associated with obesity.
Tárgyszavak:
Természettudományok
Kémiai tudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
sour cherry
anthocyanins
obesity
type 2 diabetes
mouse
Megjelenés:
Agrártudományi Közlemények. - 150th Anniversary Issue (2018), p. 335-341. -
További szerzők:
Homoki Judit (1978-) (biológus)
Kiss Rita (1974-) (laboratóriumi diagnosztika szakorvos)
Stündl László (1970-) (agrármérnök)
Gálné Remenyik Judit (1965-) (kémia tanár, okleveles vegyész)
Internet cím:
Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
5.
001-es BibID:
BIBFORM073946
Első szerző:
Kun-Nemes Andrea (okleveles élelmiszermérnök)
Cím:
A meggy jelentősége a vaspótlásban / Nemes Andrea, Baranyai Edina, Remenyik Judit
Dátum:
2015
ISSN:
1587-1282
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Élelmiszertudományok
magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
meggy
antioxidáns
antocianin
ACL
ACW
Megjelenés:
Agrártudományi közlemények = Acta agraria Debreceniensis. - 63 (2015), p. 101-104. -
További szerzők:
Baranyai Edina (1987-) (környezetkutató)
Gálné Remenyik Judit (1965-) (kémia tanár, okleveles vegyész)
Internet cím:
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
6.
001-es BibID:
BIBFORM073945
Első szerző:
Kun-Nemes Andrea (okleveles élelmiszermérnök)
Cím:
Új mérési eljárások fejlesztése a növényi antioxidáns státusz meghatározására / Nemes Andrea, Stefanovitsné Bányai Éva, Remenyik Judit
Dátum:
2015
ISSN:
1587-1282
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Élelmiszertudományok
magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
meggy
antioxidáns
antocianin
ACL
ACW
Megjelenés:
Agrártudományi közlemények = Acta agraria Debreceniensis. - 63 (2015), p. 105-112. -
További szerzők:
Stefanovits-Bányai Éva (1951-) (növényvédelmi szakmérnök)
Gálné Remenyik Judit (1965-) (kémia tanár, okleveles vegyész)
Internet cím:
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.