CCL

Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM099932
Első szerző:Szörényiné Ványi Gabriella (egyetemi okleveles ápoló)
Cím:Az egészségfejlesztési irodák szerepe a melanoma korai felismerésében és megelőzésében = The function of health promotion offices in early detetcion and prevention of melanoma) / Szörényiné Ványi Gabriella, Battyáni Zita, Vass Bence Attila, Moizs Mariann, Repa Imre
Dátum:2021
ISSN:0006-7768 2064-261X
Megjegyzések:A melanoma standardizált incidenciája közel megduplázódott Magyarországon. Előfordulását és mortalitását megelőzéssel és korai felismeréssel lehetne csökkenteni. 2008-ban a Népegészségügy szereplőiként megjelentek az első egészségfejlesztési irodák. A szerzők egészségfejlesztési irodájuk tapasztalatain keresztül mutatják be jó gyakorlatukat és a lehetséges melanoma prevenciós programokat. Vizsgálatuk feltárta, hogy a megelőzésben nagyobb hangsúlyt kell kapnia az egyéni kockázati tényezőknek, a becsült rizikónak és a napfényvédelemnek. Kiemelt fgyelmet kell fordítani a gyermekkori napégések megelőzésére, meg kell célozni, hogy minél több férf és az alacsonyabb iskolai végzettségűek is nagyobb számban éljenek a bőrvizsgálat lehetőségével.
Tárgyszavak:Orvostudományok Egészségtudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
melanoma
korai felismerés
megelőzés
egészségfejlesztési iroda
Megjelenés:Bőrgyógyászati és venerológiai szemle. - 97 : 1 (2021), p. 22-29. -
További szerzők:Battyáni Zita (1954-) (egyetemi tanár) Vass Bence Attila (1994-) (okleveles táplálkozástudományi szakember, dietetikus) Moizs Marianna (1964-) (orvos) Repa Imre (1950-) (radiológus)
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1