CCL

Összesen 7 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM071809
Első szerző:Csanádi József
Cím:Effect of Lactose hydrolysis on milk fermentation and some properties of curd / Csanádi József, Kárnyáczki Zsuzsanna, Bajúsz Ildikó, Bara-Herczegh Ottilia, Fenyvessy József
Dátum:2010
ISSN:1788-6392
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
Megjelenés:Review of Faculty of Engineering. Analecta Technica Szegedinensia. - 2-3 (2010), p. 36-43. -
További szerzők:Kárnyáczki Zsuzsanna (1984-) (Élelmiszer minőségbiztosító agrármérnök) Bajúsz Ildikó Baráné Herczegh Ottilia Fenyvessy József (agrár)
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

2.

001-es BibID:BIBFORM071797
Első szerző:Gyimes Ernő
Cím:Funkcionális élelmiszerek fejlesztése: Háttér és eredmények / Gyimes Ernő, Csanádi József, Szabó P. Balázs, Krisch Judit, Gábor Miklósné, Kovács Erzsébet, Horváthné Almássy Katalin, Baráné Herczegh Ottilia, Fenyvessy József, Kárnyáczki Zsuzsanna, Szűcs Tibor, Tóth Zsuzsanna, Véha Antal
Dátum:2012
ISSN:2061-3954
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
Funkcionális élelmiszer
Megjelenés:Élelmiszer Tudomány Technológia. - 2 (2012), p. 6-14. -
További szerzők:Csanádi József Szabó P. Balázs Krisch Judit Gábor Miklósné Kovács Erzsébet Horváth-Almássy Katalin Baráné Herczegh Ottilia Fenyvessy József (agrár) Kárnyáczki Zsuzsanna (1984-) (Élelmiszer minőségbiztosító agrármérnök) Szűcs Tibor Tóth Zsuzsanna Véha Antal (1956-)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

3.

001-es BibID:BIBFORM081787
Első szerző:Kárnyáczki Zsuzsanna (Élelmiszer minőségbiztosító agrármérnök)
Cím:Funkcionális tejtermékek kifejlesztésének lehetőségei / Kárnyáczki Zsuzsanna, Csanádi József, Fenyvessy József
Dátum:2011
Megjegyzések:A fokozódó stressz és a nem megfelel táplálkozás következtében egyre gyakoribbak a "civilizációs" betegségek. Megoldást jelenthet a megváltozott életmódhoz illeszkedő tudatos táplálkozás. A világ fejlett országaiban már jelen vannak az úgynevezett "funkcionális élelmiszerek", melyek valamilyen táplálkozásbiológiai előnnyel rendelkeznek. Az elfogyasztott táplálék zsírtartalma, zsírsav-összetétele kockázati tényez lehet a szív-, és érrendszeri, illetve egyes daganatos betegségek kialakulásában, így az előnyös, vagy akár a véd hatású zsírsavösszetétel biztosítása lehet ségeket kínál újabb funkcionális élelmiszerek fejlesztésére. A TEJUT_08 projekt keretein belül vizsgálatokat végeztünk arra, hogy milyen lehetőségek vannak a tejtermékek zsírsavösszetételének kedvező irányú módosítására takarmányozással (biokonverzióval), illetve speciális zsírsavkészítmény gyártásközi felhasználásával.
ISBN:978-963-9639-42-3
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok előadáskivonat
Megjelenés:XVII. Ifjúsági Tudományos Fórum : Konferencia. - p. [1-6]. -
További szerzők:Csanádi József Fenyvessy József (agrár)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

4.

001-es BibID:BIBFORM081203
035-os BibID:(WoS)000413907500002 (Scopus)85032492564
Első szerző:Kárnyáczki Zsuzsanna (Élelmiszer minőségbiztosító agrármérnök)
Cím:Texture profile properties, sensory evaluation, and susceptibility to syneresis of yoghurt prepared from lactose-free milk / Kárnyáczki Zs., Csanádi J.
Dátum:2017
ISSN:0139-3006 1588-2535
Megjegyzések:Milk and dairy products are high-value foods; however, consumers suffering from lactose intolerance are not able to enjoy the nutritional benefi ts of these commodities. There are more and more researches and developments focusing on lowering the lactose content of milk and dairy foods in order to make them available for lactose intolerant people. In this study, we examined the coagulation time, product quality, texture profi le properties, and syneresis of yoghurts prepared from lactose-free milk. Signifi cant differences were observed between the control and lactose-free milks with respect to coagulation time and texture profi le. The fi rst rupture time, the hardness, and the adhesion force of the lactose-free yoghurt were higher compared to the control product. We observed remarkable difference between the whey leakage of control and lactose free yoghurt samples (21.47% and 14.63%). Results coming from instrumental texture profi le analyses showed that the preliminary lactose hydrolysis of milk resulted a fi rmer texture. It was confi rmed by the results of sensory evaluation, and considering the texture and taste, there was signifi cant difference between the control and lactose-free yoghurts.
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
yoghurt
lactose-free
coagulation time
texture profi le
whey leakage
Megjelenés:Acta Alimentaria. - 46 : 4 (2017), p. 403-410. -
További szerzők:Csanádi József
Internet cím:DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

5.

001-es BibID:BIBFORM071793
Első szerző:Kárnyáczki Zsuzsanna (Élelmiszer minőségbiztosító agrármérnök)
Cím:Funkcionális tejtermékek kifejlesztésének lehetőségei / Kárnyáczki Zsuzsanna, Béri Béla, Fenyvessy József, Csanádi József
Dátum:2010
ISSN:1587-1282
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
funkcionális élelmiszer
Megjelenés:Agrártudományi közlemények. - 40 (2010), p. 33-36. -
További szerzők:Béri Béla (1951-) (agrármérnök) Fenyvessy József (agrár) Csanádi József
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

6.

001-es BibID:BIBFORM058657
Első szerző:Kárnyáczki Zsuzsanna (Élelmiszer minőségbiztosító agrármérnök)
Cím:Kísérleti tejtermékek E-vitamin tartalmának vizsgálata / Kárnyáczki Zsuzsanna, Csanádi József, Fenyvessy József, Béri Béla
Dátum:2015
ISSN:1587-1282
Tárgyszavak:Agrártudományok Állattenyésztési tudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
szarvasmarha
E-vitamin és szelén etetés
funkcionális tejtermék
Megjelenés:Agrártudományi Közlemények. - 65 (2015), p. 49-52. -
További szerzők:Csanádi József Fenyvessy József (agrár) Béri Béla (1951-) (agrármérnök)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

7.

001-es BibID:BIBFORM081759
Első szerző:Lendvai Edina
Cím:Új szimbiotikus joghurt fejlesztésének értékelése / Lendvai Edina, Krisch Judit, Kárnyáczki Zsuzsanna, Fenyvessy József, Tóth Zsuzsanna, Csanádi József
Dátum:2012
ISSN:1219-3224
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:Tejgazdaság. - 72 : 1-2 (2012), p. 37-45. -
További szerzők:Krisch Judit Kárnyáczki Zsuzsanna (1984-) (Élelmiszer minőségbiztosító agrármérnök) Fenyvessy József (agrár) Tóth Zsuzsanna Csanádi József
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1