Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
CCL parancs
CCL
Összesen 1 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM118117
Első szerző:
Shaikh, Ayaz Mukarram (PhD candidate)
Cím:
Green walnut extract: a novel ingredient for enhancing bee products / Ayaz Mukarram Shaikh, Béla Kovács, Abdelhakam Esmaeil Mohamed Ahmed, Csaba Oláh , Lajos Daróczi , Hassan El-Ramady, József Prokisch
Dátum:
2023
Megjegyzések:
This study introduces a new Bee feed product, the Green Walnut Bee Product, to address the challenges faced by Bees due to global warming. The depletion of natural food sources and the spread of diseases have had a negative impact on Bee populations, impacting agriculture and food security. In response to the growing demand for healthy foods, the study aimed to develop an innovative, healthy Bee product that supports Bee conservation. The Green Walnut Bee Product is prepared by fermenting green walnut extract with normal sugar and placing it in Beehives. The Bees readily consumed the feed, and after digestion, the product produced by the Bees was evaluated. The study found that the Green Walnut Bee Product had significant health benefits and could be utilized to produce high-quality, healthy Bee products. The technology has the potential to improve Bee health, contribute to sustainable agriculture, and provide a valuable source of nutrition for humans. The Green Walnut Bee Product offers a sustainable alternative to chemical-based products and has potential health benefits, including antioxidant, antimicrobial, and Blood sugar-reducing properties in Humans. The study highlights the importance of Bee conservation and the need to address the challenges faced by Bees. The Green Walnut Bee Product offers a promising solution to the problems faced by Bees due to global warming, while also providing a new segment of healthy Bee products for human consumption. The technology can be scaled up for commercial production, providing a new source of income for Beekeepers, promoting Bee conservation, and contributing to the local economy
ISBN:
978-625-00-8161-7
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Élelmiszertudományok
előadáskivonat
könyvrészlet
Green walnut Extract
Bee Feed
Bee Product
Innovation
Bee conservation.
Megjelenés:
Proceedings of the 3rd International Conference on Raw Materials to Processed Foods / ed. Serkan Selli, Hasim Kelebek. - p. 153. -
További szerzők:
Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító)
Ahmed, Abdelhakam Esmaeil Mohamed (1984-) (Food Engineer)
Oláh Csaba (1972-) (idegsebész)
Daróczi Lajos (1961-) (agrár)
El-Ramady, Hassan (1969-) (agrármérnök)
Prokisch József (1966-) (vegyész)
Pályázati támogatás:
TKP2022-NKTA-32
Egyéb
Internet cím:
Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.