Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
CCL parancs
CCL
Összesen 18 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM105192
Első szerző:
Diósi Gerda (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Cím:
Malátával és sörtörköllyel dúsított élesztővel és kovásszal készített ciabatta / Diósi Gerda Nagy Vivien, Máthé Endre, Jevcsák Szintia
Dátum:
2022
ISBN:
978-615-5606-12-0
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Élelmiszertudományok
előadáskivonat
könyvrészlet
Megjelenés:
Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLV. Vándorgyűlése: Programfüzet és Összefoglalók / szerk. Biró Lajos, Gelensér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre. - p. 29. -
További szerzők:
Nagy Vivien (1994-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök; élelmiszermérnök)
Máthé Endre (1964-) (genetikus, molekuláris sejtbiológus)
Jevcsák Szintia (1989-) (táplálkozástudományi szakember)
Pályázati támogatás:
2018-2.1.3-EUREKA-2018-00004 Innovatív kompozit és dúsított lisztek fejlesztése a sütőipari termékek táplálkozási tulajdonságainak javítására
Egyéb
Internet cím:
Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
2.
001-es BibID:
BIBFORM075460
Első szerző:
Diósi Gerda (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Cím:
Amerikai és európai zabkásák tejes és vizes alapú elkészítésének reológiai tulajdonságai / Diósi Gerda, Nagy Vivien, Jevcsák Szintia, Máthé Endre
Dátum:
2018
ISBN:
978 615 5606 06 09
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Élelmiszertudományok
előadáskivonat
Megjelenés:
Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLIII. Vándorgyűlése Program Füzet és az Előadások Összefoglalói / szerk. Biró Lajos, Gelencsér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre. - p. 24. -
További szerzők:
Nagy Vivien (1994-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök; élelmiszermérnök)
Jevcsák Szintia (1989-) (táplálkozástudományi szakember)
Máthé Endre (1964-) (genetikus, molekuláris sejtbiológus)
Internet cím:
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
3.
001-es BibID:
BIBFORM075233
Első szerző:
Diósi Gerda (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Cím:
Research of rheological parameters of marinated tofu / G. Diósi, Sz. Jevcsák, G. Kiss, V. Nagy, E. Máthé
Dátum:
2018
ISBN:
978-963-490-0245
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Élelmiszertudományok
előadáskivonat
Megjelenés:
FSD 2018 3rd Food Structure & Design Conference / ed. Z. Győri. - p. 42-43. -
További szerzők:
Jevcsák Szintia (1989-) (táplálkozástudományi szakember)
Kiss Gabriella (1995-) (élelmiszermérnök)
Nagy Vivien (1994-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök; élelmiszermérnök)
Máthé Endre (1964-) (genetikus, molekuláris sejtbiológus)
Internet cím:
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
4.
001-es BibID:
BIBFORM105191
Első szerző:
Jevcsák Szintia (táplálkozástudományi szakember)
Cím:
Sütőipari termékek fejlesztése különböző rostok és technológiák alkalmazásával / Jevcsák Szintia, Nagy Vivien, Máthé Endre, Diósi Gerda
Dátum:
2022
ISBN:
978-615-5606-12-0
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Élelmiszertudományok
előadáskivonat
könyvrészlet
Megjelenés:
Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLV. Vándorgyűlése: Programfüzet és Összefoglalók / szerk. Biró Lajos, Gelensér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre.. - p. 40-40. -
További szerzők:
Nagy Vivien (1994-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök; élelmiszermérnök)
Máthé Endre (1964-) (genetikus, molekuláris sejtbiológus)
Diósi Gerda (1989-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Pályázati támogatás:
2018-2.1.3-EUREKA-2018-00004 Innovatív kompozit és dúsított lisztek fejlesztése a sütőipari termékek táplálkozási tulajdonságainak javítására
Egyéb
Internet cím:
Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
5.
001-es BibID:
BIBFORM114600
Első szerző:
Nagy Vivien (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök; élelmiszermérnök)
Cím:
Növényi rostfrakciók meghatározása technológiai és analitikai módszerek alkalmazásával sörtörköly mintákban / Nagy Vivien; Csatári Gábor; Kovács Szilvia; Burzán János; Máthé Endre; Diósi Gerda
Dátum:
2023
ISBN:
978-615-6457-23-3
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Élelmiszertudományok
előadáskivonat
könyvrészlet
sörtörköly
maláta
melléktermék
rostfrakció
szitaanalízis
Megjelenés:
XXVI. Tavaszi Szél Konferencia 2023 - Absztrakt kötet / szerk. Hajdú Péter. - p. 515. -
További szerzők:
Csatári Gábor (1996-) (növényorvos)
Kovács Szilvia (1972-) (gyombiológia)
Burzán János (1971-) (okleveles agrármérnök tanár (mezőgazdasági mérnök)
Máthé Endre (1964-) (genetikus, molekuláris sejtbiológus)
Diósi Gerda (1989-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Internet cím:
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
6.
001-es BibID:
BIBFORM114458
Első szerző:
Nagy Vivien (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök; élelmiszermérnök)
Cím:
Comparison of the Klason lignin content of different beer industry by-products / Vivien Nagy; Gábor Csatári; Rebeka Aszalósné Balogh; János Burzán; Szilvia Kovács; Endre Máthé; Gerda Diósi
Dátum:
2023
ISBN:
978-963-490-535-6
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Élelmiszertudományok
előadáskivonat
könyvrészlet
brewers' spent grain
lignin content
by-product recovery
sustainability
Megjelenés:
Sustainable and Innovative Solutions in Agriculture and Food Industry (SISAF'23) One Health approach / szerk. Veres Szilvia, Kocsisné Papp Mariett. - p. 54. -
További szerzők:
Csatári Gábor (1996-) (növényorvos)
Aszalósné Balogh Rebeka (1994-) (biológus)
Burzán János (1971-) (okleveles agrármérnök tanár (mezőgazdasági mérnök)
Kovács Szilvia (1972-) (gyombiológia)
Máthé Endre (1964-) (genetikus, molekuláris sejtbiológus)
Diósi Gerda (1989-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Pályázati támogatás:
ÚNKP-22-3-II-DE-393
Egyéb
Internet cím:
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
7.
001-es BibID:
BIBFORM109177
Első szerző:
Nagy Vivien (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök; élelmiszermérnök)
Cím:
Brewers' spent grain biscuit development - A potential source of fiber? / Vivien Nagy ; Syed Ruman Nawaz Ali ; Endre Máthé ; Gerda Diósi
Dátum:
2023
ISBN:
978-615-6457-18-9
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Élelmiszertudományok
előadáskivonat
könyvrészlet
brewers' spent grain
beer
by-product
fiber
product development
Megjelenés:
Absztraktkötet - I. Magyar Agrártudományi Doktoranduszok Szimpóziuma / szerk. Hajdú Péter. - p. 33. -
További szerzők:
Syed Ruman Nawaz Ali
Máthé Endre (1964-) (genetikus, molekuláris sejtbiológus)
Diósi Gerda (1989-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Pályázati támogatás:
ÚNKP-22-3-II
Egyéb
Internet cím:
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
8.
001-es BibID:
BIBFORM104388
Első szerző:
Nagy Vivien (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök; élelmiszermérnök)
Cím:
Csokoládé a sör szerelmeseinek: A sör melléktermékeinek újrafelhasználása az édesiparban / Nagy Vivien, Jevcsák Szintia, Máthé Endre, Diósi Gerda
Dátum:
2022
ISBN:
978-615-5606-12-0
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Élelmiszertudományok
előadáskivonat
könyvrészlet
sörtörköly
melléktermék hasznosítás
rost
csokoládé
termékfejlesztés
Megjelenés:
Magyar Táplálkozástudományi Társaság XLV. Vándorgyűlése : Programfüzet és Összefoglalók / szerk. Biró Lajos, Gelensér Éva, Lugasi Andrea, Rurik Imre. - p. 46. -
További szerzők:
Jevcsák Szintia (1989-) (táplálkozástudományi szakember)
Máthé Endre (1964-) (genetikus, molekuláris sejtbiológus)
Diósi Gerda (1989-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Internet cím:
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
9.
001-es BibID:
BIBFORM100805
Első szerző:
Nagy Vivien (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök; élelmiszermérnök)
Cím:
Sörtörköllyel dúsított sütőipari termékek élelmi rost tartalmának vizsgálata / Nagy Vivien, Diósi Gerda
Dátum:
2020
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Élelmiszertudományok
előadáskivonat
könyvrészlet
Megjelenés:
XIV. Táplálkozásmarketing Konferencia : Új irányok a táplálkozásmarketingben : Merre tovább? : Összefoglalók. - p. 37
További szerzők:
Diósi Gerda (1989-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Internet cím:
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
10.
001-es BibID:
BIBFORM100021
Első szerző:
Nagy Vivien (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök; élelmiszermérnök)
Cím:
Alkoholmentes malátaitalok fejlesztése és organoleptikus elemzése / Nagy Vivien, Fekete István, Balogh Krisztina, Diósi Gerda
Dátum:
2021
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Élelmiszertudományok
tanulmány, értekezés
könyvrészlet
maláta
malátaital
gyümölcslé
termékfejlesztés
organoleptikus elemzés
Megjelenés:
A hatékonyabb agráriumért : Tudományos Szakkollégiumi Kiadvány / szerk. Rácz Dalma. - p. 94-105
További szerzők:
Fekete István (1986-) (élelmiszerminőség-biztosító agrármérnök)
Balogh Krisztina
Diósi Gerda (1989-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Pályázati támogatás:
EFOP-3.6.3-VEKOP-16-2017-00008
EFOP
Internet cím:
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
11.
001-es BibID:
BIBFORM097807
Első szerző:
Nagy Vivien (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök; élelmiszermérnök)
Cím:
Élelmi rost tartalom vizsgálata különféle árpamaláta típusokban / Nagy Vivien, Máthé Endre, Nagy Attila, Jevcsák Szintia, Diósi Gerda
Dátum:
2021
ISBN:
9786155586996
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Élelmiszertudományok
előadáskivonat
könyvrészlet
maláta
élelmi rost
Megjelenés:
XXIV. Tavaszi Szél Konferencia 2021 : Absztraktkötet / szerk. Molnár Dániel, Molnár Dóra. - p. 79. -
További szerzők:
Máthé Endre (1964-) (genetikus, molekuláris sejtbiológus)
Nagy Attila (1996-) (okleveles növényorvos, mezőgazdasági mérnök)
Jevcsák Szintia (1989-) (táplálkozástudományi szakember)
Diósi Gerda (1989-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Pályázati támogatás:
2018-2.1.3-EUREKA-2018-00004
Egyéb
Internet cím:
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
12.
001-es BibID:
BIBFORM097655
Első szerző:
Nagy Vivien (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök; élelmiszermérnök)
Cím:
Élelmi rostok helye és szerepe a táplálkozásunkban / Nagy Vivien, Jevcsák Szintia, Nagy Attila, Diósi Gerda
Dátum:
2021
Megjegyzések:
A változatos és egészséges táplálkozás kulcsfontosságú egészségünk megőrzése érdekében. Étrendünkkel támogathatjuk szervezetünk működését, fermentálható élelmi rostok fogyasztásával hozzájárulhatunk a vastagbél mikrobiomjának változatosságához. Az élelmi rostok előnyösen befolyásolják a szénhidrát- és zsíranyagcserét, csökkenteni képesek a koleszterinszintet, felveszik a vízben oldott káros anyagokat ezzel hozzájárulnak egyes betegségek megelőzéséhez vagy sikeres kezeléséhez. Csökkentik az éhségérzetet, gyorsítják a bélrendszeren történő áthaladást, ezáltal fontos szerepük van az elhízás kezelésében. Az élelmi rostok forrásai közzé tartozik gyakorlatilag minden növényi eredetű élelmiszercsoport, mint a zöldségek és gyümölcsök, a gabonafélék valamint az olajos magvak.
ISBN:
978-963-490-326-0
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Élelmiszertudományok
előadáskivonat
könyvrészlet
rost
élelmirost
táplálkozás
Megjelenés:
A Debreceni Egyetem Szakkollégiumainak II. Tudományos Konferenciája : Konferenciakötet / szerk. Dajnoki Krisztina, Boros József, Felföldi János. - p. 136-141. -
További szerzők:
Jevcsák Szintia (1989-) (táplálkozástudományi szakember)
Nagy Attila (1996-) (okleveles növényorvos, mezőgazdasági mérnök)
Diósi Gerda (1989-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Internet cím:
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
2
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.