Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
CCL parancs
CCL
Összesen 3 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM103140
035-os BibID:
(cikkazonosító)8990 (WOS)000838861900001 (Scopus)85137176049
Első szerző:
Csordás Adrián (közgazdász)
Cím:
Who Prefers Regional Products? : A Systematic Literature Review of Consumer Characteristics and Attitudes in Short Food Supply Chains / Csordás Adrián, Lengyel Péter, Füzesi István
Dátum:
2022
ISSN:
2071-1050
Megjegyzések:
The present work is a selection of empirical studies focusing on the characteristics and attitudes of Short Food Supply Chain (SFSC) consumers. Using a systematic literature review approach (PRISMA), we identified five different aspects of the SFSC within the publications: producer participation, swot, state intervention, attitude and "other". Based on the findings of studies from the academic literature, the results are quite mixed. Though the number of SFSC-related empirical studies has risen in recent years, there is a lack of SFSC-related data, even in the European Union (EU), where a sustainable agriculture and food system must play a crucial role in the implementation of the Green Deal. Overall, it is hard to name those features that, without any doubt, affect the willingness of consumers to purchase from an SFSC. The studies mostly remarked on age and education; however, even these findings cannot be generalized. Therefore, some consumers of non-global food supply chains could be characterized very well, but these observations could differ in diverse cases because of local factors.
Tárgyszavak:
Társadalomtudományok
Gazdálkodás- és szervezéstudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:
Sustainability. - 14 : 15 (2022), p. 1-17. -
További szerzők:
Lengyel Péter (1976-) (matematika tanár, informatikus, közgazdász)
Füzesi István (1977-) (informatika tanár)
Internet cím:
Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
2.
001-es BibID:
BIBFORM102773
035-os BibID:
(cikkazonosító)122 (Scopus)85138739444
Első szerző:
Csordás Adrián (közgazdász)
Cím:
The Potential of Digital Marketing Tools to Develop the Innovative SFSC Players' Business Models / Csordás Adrián, Pancsira János, Lengyel Péter, Füzesi István, Felföldi János
Dátum:
2022
ISSN:
2199-8531
Tárgyszavak:
Társadalomtudományok
Gazdálkodás- és szervezéstudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:
Journal of Open Innovation: Technology, Market, and Complexity. - 8 : 3 (2022), p. 1-14. -
További szerzők:
Pancsira János (1983-) (programszervező informatikus)
Lengyel Péter (1976-) (matematika tanár, informatikus, közgazdász)
Füzesi István (1977-) (informatika tanár)
Felföldi János (1968-2024) (mérnök-közgazdász)
Internet cím:
Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
3.
001-es BibID:
BIBFORM077949
Első szerző:
Füzesi István (informatika tanár)
Cím:
Analysis of application of ERP systems at Hungarian meat companies / I. Füzesi, J. Felföldi, A. Csordás, P. Lengyel
Dátum:
2018
ISSN:
1844-8577
Megjegyzések:
Companies involved in the meat supply chain are facing even tighter laws and regulations and in recent years (sometimes due to scandalization exaggerated by the media) people's concern has been growing rapidly against this field of the food industry. These problems pose a serious burden on companies in the meat industry, so interest and demand for enterprise resource planning (ERP) systems are constantly increasing. Therefore, the introduction and development of information systems is indispensable for the competitiveness of meat companies. Nowadays, the effective use of information systems not only improves the efficiency of corporate activity, but is also a precondition for staying on the market. The purpose of our research was to evaluate the application of information systems at Hungarian meat companies, find out which modules of the systems are used and what benefits they gain for them. For our investigations, we have designed a survey in which a larger group of companies can be chosen to answer the questions relevant to the topic.
Tárgyszavak:
Műszaki tudományok
Agrárműszaki tudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
information systems
ICT
meat industry
ERP systems
competitiveness
Megjelenés:
Journal of EcoAgriTourism. - 14 : 1 (2018), p. 23-28. -
További szerzők:
Felföldi János (1968-2024) (mérnök-közgazdász)
Csordás Adrián (1993-) (közgazdász)
Lengyel Péter (1976-) (matematika tanár, informatikus, közgazdász)
Internet cím:
Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.