CCL

Összesen 4 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM121089
Első szerző:András Csaba Dezső (vegyészmérnök)
Cím:Effects of solvent and pretreatment on the extraction kinetics of anthocyanins from blackcurrant peel residue / András Csaba Dezső, Molnos Éva, Mihok Emőke, Albert Csilla, Héjja Melinda, Mátyás László
Dátum:2018
ISBN:978-963-269-794-9
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok előadáskivonat
könyvrészlet
anthocyanin
blackcurrant
extraction
Hansen parameter
Megjelenés:Abstract Book Foodconf Science, Technology and Innovation / szerk. István Dalmadi, László Baranyai, Quang D. Nguyen. - p. 40-41. -
További szerzők:Molnos Éva Mihok Emőke (1989-) (élelmiszermérnök) Albert Csilla (1976-) (gyógyszerész) Héjja Melinda Mátyás László
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

2.

001-es BibID:BIBFORM121084
Első szerző:Mihok Emőke (élelmiszermérnök)
Cím:A fekete ribiszkében (Ribes nigrum L.) található antociánok Soxhlet-extrakciós kinetikájának vizsgálata = Kinetic Study of Soxhlet Extraction of Anthocyanins from Blackcurrant (Ribes nigrum L.) / Mihok Emőke, Albert Csilla, Molnos Éva, Gyenge Szidónia, András Csaba Dezső
Dátum:2018
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok előadáskivonat
könyvrészlet
fekete ribiszke antociánok
Soxhlet-extrakció
oldószer recirkuláció
kinetikai paraméterek
Megjelenés:24th International Conference on Chemistry = XXIV. Nemzetközi Vegyészkonferencia / szerk. Majdik Kornélia. - p. 107. -
További szerzők:Albert Csilla (1976-) (gyógyszerész) Molnos Éva Gyenge Szidónia András Csaba Dezső (1968-) (vegyészmérnök)
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

3.

001-es BibID:BIBFORM121083
Első szerző:Mihok Emőke (élelmiszermérnök)
Cím:Székelyföldön termő erdei bogyós gyümölcsök antimikrobiális hatásának vizsgálata / Mihok Emőke, Máthé Endre, Molnos Éva, György Éva
Dátum:2018
Megjegyzések:Egyes bogyós gyümölcsök (a fekete áfonya, a vörös áfonya, a ribizli, a málna, a szeder, a kökény stb.) táplálkozás-élettani jelentősége közismert tény. Évszázadok óta használják az erdélyi népi gyógyászatban, egészségmegőrző hatásuk jelentős, ami részben antioxidáns anyagaiknak tulajdonítható. Egyfelől, a gyümölcsök alacsony kalória- és zsírtartalma, másfelől, a kedvező makro- és mikro-nutriens tartalom igencsak alkalmassá teszi a fogyasztásra. A kémiai összetevők és polifenol tartamuk, illetve antioxidáns kapacitásuk antiinflammatorikus, bioaktív komponenseiknek köszönhetően antimikrobiális tulajdonságuk is kedvező. A kutatás során, néhány Székelyföldön termő bogyós gyümölcs antimikrobiális hatását vizsgáltuk.
ISBN:978-615-5545-90-0
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok előadáskivonat
könyvrészlet
erdei bogyók
növényi kivonatok
antimikrobiális hatás
Megjelenés:Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek : Egészséges táplálkozás : Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek : Egészséges környezet: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században / szerk. Tóth Csilla. - p. 379-386. -
További szerzők:Máthé Endre (1964-) (genetikus, molekuláris sejtbiológus) Molnos Éva György Éva
Pályázati támogatás:EFOP-3.6.3-VEKOP-16-2017-00008
EFOP
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

4.

001-es BibID:BIBFORM089227
Első szerző:Mihok Emőke (élelmiszermérnök)
Cím:Székelyföldön termő erdei bogyós gyümölcsök antimikrobiális hatásának vizsgálata / Mihok Emőke, Máthé Endre, Molnos Éva, György Éva
Dátum:2018
ISBN:978-615-5545-81-8
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok előadáskivonat
könyvrészlet
Megjelenés:Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek : Egészséges táplálkozás : Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek : Egészséges környezet: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században / szerk. Irinyiné Oláh Katalin, Tóth Csilla. - p. 108. -
További szerzők:Máthé Endre (1964-) (genetikus, molekuláris sejtbiológus) Molnos Éva György Éva
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1