Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
CCL parancs
CCL
Összesen 1 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM111393
035-os BibID:
(WoS)001039747900001
Első szerző:
Törős Gréta (tanszéki mérnök/élelmiszerbiztonsági- és minőségi mérnök)
Cím:
To What Extent Can Maillard Reaction Products Influence the Probiotic and Harmful Bacteria? / Gréta Törős, Ferenc Peles, Hassan El-Ramady, József Prokisch
Dátum:
2023
ISSN:
0302-6701 2357-0369
Megjegyzések:
MAILLARD reactions (MRs) is a non-enzymatic browning process, which helps to produce flavor and aroma, and different compounds with different health effects in the food and feed. The reaction is between reducing carbohydrates (reducing sugars) and amino compounds and it can be classified into three stages (initial, intermediate, and final). Depending on the reaction and storage conditions, activity and complexity of reactants used tools for environment control, and applied biotechnological applications, both beneficial and toxic MRPs can be produced. This review aims to analyze the activities and mechanisms of components forming by the Maillard reaction and the most common bioactive Maillard reaction products (MRPs) with prebiotic, antifungal, and antibacterial activity. Moreover, the study of the possible formation of toxic chemicals and having a look at the elimination ways of this potential problem was also an important goal in this review. The main aim of this review is to address the benefits of Maillard reaction products, which have been identified in previous studies to have antimicrobial and prebiotic effects, for the treatment of human pathogens. The present study will help to understand the positive and negative sides of Maillard reaction.
Tárgyszavak:
Természettudományok
Kémiai tudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
Melanoidin
Gut health
Amadori products
Antimicrobials
Prebiotics
Megjelenés:
Egyptian Journal of Soil Science. - 63 : 2 (2023), p. 177-185. -
További szerzők:
Peles Ferenc (1979-) (mikrobiológia, élelmiszer-mikrobiológia, minőségügy)
El-Ramady, Hassan (1969-) (agrármérnök)
Prokisch József (1966-) (vegyész)
Internet cím:
Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.