CCL

Összesen 3 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM105243
Első szerző:Balogh Renátó (sportmenedzser)
Cím:Gazdasági kutatások az e-sport területén / Balogh Renátó, Kardos Magdolna Valentina, Bácsné Bába Éva
Dátum:2021
Megjegyzések:Az e-sport az elmúlt években egy dinamikusan fejlődő területté vált. Ennek bizonyítására szekunder kutatási módszerként dokumentumelemzést végeztük, melynek keretében az e-sport olyan üzleti kérdéseivel foglalkoztunk, mint a bevételi források és azok volumene vagy az e-sportot követők tábora. Az e-sportban 5 piacot azonosítottunk, amelyekről szinte kivétel nélkül elmondható, hogy az elmúlt években exponenciális növekedést mutatnak, szakértői becslések alapján 2019-ben már meghaladta az 1 milliárd dollárt. A globális bevételek mellett az e-sport közvetítéseket nézők tábora is folyamatosan gyarapszik, napjainkban már 212 millió ember alkalmanként, 215 millió pedig rendszeresen követi az e-sport eseményeket. A sportág népszerűségének növekedése és jelentősége hazánkban is megfigyelhető. Régiós összehasonlításban - Csehországot és Szlovákiát alapul véve ? Magyarországon a legmagasabb az e-sportot ismerők és követők száma is. Kutatási eredményeink alapján arra a következtetésre jutottunk, hogy az e-sport a jövőben tartani fogja a töretlen fejlődését, melynek következményeként egyre inkább a hétköznapi életünk részévé fog válni.
ISBN:978 963 490 305 5
Tárgyszavak:Orvostudományok Sporttudományok könyvfejezet
könyvrészlet
e-sport
sportgazdaság
sport
Megjelenés:Az e-sport az élre tör : tematikus különszám / szerk. Bácsné Bába Éva , Balogh László, Szabados György Norbert, Ráthonyi Gergely Gábor, Harangi-Rákos Mónika, Lenténé Puskás Andrea, Biró Melinda. - p. 42-50. -
További szerzők:Kardos Valentina (1995-) (közgazdász) Bácsné Bába Éva (1968-) (bölcsésztanár, szakközgazda)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

2.

001-es BibID:BIBFORM096978
Első szerző:Balogh Renátó (sportmenedzser)
Cím:Miért nem járnak az emberek labdarúgó-mérkőzésre Magyarországon? / Balogh Renátó, Kardos Magdolna Valentina, Bácsné Bába Éva
Dátum:2021
ISSN:2498-700X
Megjegyzések:A passzív sportfogyasztással kapcsolatos kutatások mind nemzetközi, mind hazai szinten rendre a szurkolók motivációira fókuszálnak. Ugyanakkor Magyarországon az észak-amerikai és nyugat-európai példáktól eltérően arra a kérdésre kell válaszokat keressünk, hogy az emberek miért nem járnak labdarúgó-mérkőzésekre. Annak érdekében, hogy választ találjunk erre a kérdésre online kérdőíves vizsgálatot végeztünk, melynek elemszáma 347 fő. A mérkőzésektől távolmaradók elemzésére sportfogyasztástól való tartózkodási skálát alkalmaztunk, mely skála megbízhatóságát Cronbach-alfa érték számítással ellenőriztük. A főkomponens-elemzésünk után 5 belső és 5 külső tartózkodási faktor alakítottunk ki, amelyeken egyrészt demográfiai, másrészt sportfogyasztással kapcsolatos változók mentén hipotésvizsgálatokat végeztünk. Eredményeink alapján megállapítottuk, hogy a közvélekedéssel ellentétben a magyar futballmérkőzések alacsony nézőszámáért nem kizárólag és elsősorban a sikertelenség és a mérkőzések alacsony színvonala a felelős. Válaszadóinkat leginkább a labdarúgáshoz kapcsolódó állami intézkedések tartják távol a stadionoktól, továbbá az, hogy szívesebben vesznek részt más szabadidős programlehetőségeken.
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
sportmarketing
fogyasztói magatartás
sportfogyasztás
Megjelenés:International Journal of Engineering and Management Sciences. - 6 : 2 (2021), p. 11-22. -
További szerzők:Kardos Valentina (1995-) (közgazdász) Bácsné Bába Éva (1968-) (bölcsésztanár, szakközgazda)
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

3.

001-es BibID:BIBFORM095800
Első szerző:Balogh Renátó (sportmenedzser)
Cím:Az y és z generáció munkahelyválasztásának szempontjai / Balogh Renátó, Kardos Magdolna Valentina, Bácsné Bába Éva
Dátum:2021
ISSN:1788-7593 2676-9867
Megjegyzések:A megváltozott munkaerőpiaci folyamatok következményeként felértékelődött a toborzás és a munkavállalók megtartásának szerepe. A munkaerőpiacon már megjelent fiatal generáció tagjairól szóló kutatások megállapították, hogy kevésbé lojálisak munkadójuk iránt, komoly elvárásokat támasztanak a munkáltatóik felé. Kutatásunkat a Debreceni Egyetem hallgatói körében végeztük, online kérdőíves felméréssel, melynek elemszáma 408 fő. Vizsgálatunkkal sikerült igazolni a korábbi kutatások eredményeit, miszerint a fiatal generáció tagjaira leginkább az alapfizetés, a munka-magánélet egyensúlya, a munkahelyi körülmények, valamint az előlépési lehetőségek gyakorolnak hatást. Hipotézisvizsgálataink alapján azonban megállapíthatjuk, hogy a munkahelyválasztásukat nem elsősorban az befolyásolja, hogy melyik generációhoz tartoznak. A munkahelyválasztásra sokkal inkább olyan tényezők vannak hatással, mint a nem, a családi állapot, az anyagi helyzet vagy az, hogy melyik szférában szeretnének dolgozni.
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
munkaerőpiac
munkahelyválasztás
Y generáció
Z generáció
Megjelenés:Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok. - 16 : 1-2 (2021), p. 59-67. -
További szerzők:Kardos Valentina (1995-) (közgazdász) Bácsné Bába Éva (1968-) (bölcsésztanár, szakközgazda)
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1