Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
CCL parancs
CCL
Összesen 7 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM107535
Első szerző:
Brassó Dóra Lili (állattenyésztő mérnök)
Cím:
Studies on ostrich (Struthio camelus) meat - Review / Lili Dóra Brassó, István Komlósi
Dátum:
2021
ISSN:
2422-3484
Megjegyzések:
Globally, ostrich meat is considered a gourmet product, as high-nutritive-value red meat, it fits into the diet. This study aimed to gather the most significant information on ostrich meat quality and characteristics based on the literature. We also made a comparison between an ostrich, beef, poultry, and pork meat. Meat quality is influenced by many genetic, environmental, management, and processing technological factors which can be different in respect of farms and countries. Meat quality measures include color, pH, nutritional composition, technological parameters, and organoleptic value. Ostrich meat has a dark red color similar, to but slightly darker than beef. The pH at 24 hours post mortem (pH24) is moderately acidic, between 5.8 and 6.2. The ostrich meat is rich in protein (18-22 %) similar to pork but richer than poultry and beef. Ostrich has lean meat with low-fat content (1-4.5 %) compared to other domestic species. The ostrich meat is rich in unsaturated fatty acids, also the saturated fatty acid content is lower compared to other species. The technological losses are higher compared to beef and pork. The organoleptic value is average, but regarding flavor and tenderness, we can find statistical differences between the meat parts. La carne de avestruz es considerada un producto gourmet a nivel mundial, ya que como carne roja de alto valor nutritivo, encaja en la dieta. El presente estudio tuvo como objetivo recopilar la información más significativa sobre la calidad y las características de la carne de avestruz con base en la literatura. También hicimos una comparación entre la carne de avestruz, res, ave y cerdo. La calidad de la carne está influenciada por muchos factores tecnológicos genéticos, ambientales, de manejo y de procesamiento que pueden ser diferentes con respecto a las granjas y los países. Las medidas de calidad de la carne incluyen color, pH, composición nutricional, parámetros tecnológicos y valor organoléptico. La carne de avestruz tiene un color rojo oscuro similar, pero ligeramente más oscuro que la carne de res. El pH a las 24 horas post mórtem (pH24) es moderadamente ácido, entre 5,8 y 6,2. La carne de avestruz es rica en proteínas (18-22 %) similar a la del cerdo pero más rica que la de las aves y la ternera. El avestruz tiene carne magra con bajo contenido de grasa (1-4,5 %) en comparación con otras especies domésticas. La carne de avestruz es rica en ácidos grasos insaturados, además el contenido de ácidos grasos saturados es menor en comparación con otras especies. Las pérdidas tecnológicas son mayores en comparación con la carne de res y cerdo. El valor organoléptico es medio, pero en cuanto a sabor y terneza podemos encontrar diferencias estadísticas entre las partes de la carne.
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Állattenyésztési tudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
ostrich (Struthio camelus)
slaughter value
meat quality, meat composition
meat organoleptic characteristics
Megjelenés:
Revista Ciencias Agropecuarias. - 7 : 2 (2021), p. 83-91. -
További szerzők:
Komlósi István (1960-) (agrármérnök)
Pályázati támogatás:
EFOP-3.6.3-VEKOP-16-2017-00008
EFOP
Internet cím:
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Szerző által megadott URL
Borító:
Saját polcon:
2.
001-es BibID:
BIBFORM103890
Első szerző:
Brassó Dóra Lili (állattenyésztő mérnök)
Cím:
Studies on Ostrich (Struthio Camelus) - Review / Lili Dóra Brassó, Béla Béri, István Komlósi
Dátum:
2020
ISSN:
1587-1282
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Állattenyésztési tudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:
Agrártudományi közlemények = Acta agraria Debreceniensis. - 1 (2020), p. 15-22. -
További szerzők:
Béri Béla (1951-) (agrármérnök)
Komlósi István (1960-) (agrármérnök)
Pályázati támogatás:
EFOP-3.6.3-VEKOP-16-2017-00008
EFOP
Internet cím:
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
3.
001-es BibID:
BIBFORM103887
Első szerző:
Brassó Dóra Lili (állattenyésztő mérnök)
Cím:
Egy magyar struccállomány tojástermelésésnek értékelése (előzetes közlemény) / Lili Dóra Brassó, István Komlósi, Zsófia Várszegi, Éva Varga, Béla Béri
Dátum:
2022
ISSN:
0230-1814
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Állattenyésztési tudományok
magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:
Állattenyésztés és Takarmányozás. - 70 : 4 (2022), p. 284-297. -
További szerzők:
Komlósi István (1960-) (agrármérnök)
Rózsáné Várszegi Zsófia (1975-) (agrármérnök)
Varga Éva
Béri Béla (1951-) (agrármérnök)
Pályázati támogatás:
EFOP-3.6.3-VEKOP-16-2017-00008
EFOP
Internet cím:
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
4.
001-es BibID:
BIBFORM103886
Első szerző:
Brassó Dóra Lili (állattenyésztő mérnök)
Cím:
The environmental effects on the quality parameters and chemical composition of ostrich eggs / Lili Dóra Brassó, István Komlósi, Csaba Szabó, Zsófia Várszegi
Dátum:
2022
ISSN:
1786-8440
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Állattenyésztési tudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:
Animal welfare, ethology and housing systems. - 18 : 1 (2022), p. 1-16. -
További szerzők:
Komlósi István (1960-) (agrármérnök)
Szabó Csaba (1968-) (agrármérnök)
Rózsáné Várszegi Zsófia (1975-) (agrármérnök)
Pályázati támogatás:
EFOP-3.6.3-VEKOP-16-2017-00008
EFOP
Internet cím:
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
DOI
Borító:
Saját polcon:
5.
001-es BibID:
BIBFORM103885
035-os BibID:
(cikkazonosító)1591 (Scopus)85141816735
Első szerző:
Brassó Dóra Lili (állattenyésztő mérnök)
Cím:
Factors Affecting the Survival of Ostrich from Hatching Until the Age of 48 Weeks / Lili Dóra Brassó, Evelin Török, István Komlósi, János Posta
Dátum:
2022
ISSN:
2077-0472
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Állattenyésztési tudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:
Agriculture-Basel. - 12 (2022), p. 1-11. -
További szerzők:
Török Evelin (1993-) (mezőgazdasági mérnök)
Komlósi István (1960-) (agrármérnök)
Posta János (1978-) (informatika tanár, agrármérnök)
Pályázati támogatás:
EFOP-3.6.3-VEKOP-16-2017-00008
EFOP
Internet cím:
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
DOI
Borító:
Saját polcon:
6.
001-es BibID:
BIBFORM101830
035-os BibID:
(cikkazonosító)885 (WOS)000699085400001 (Scopus)85115239449
Első szerző:
Brassó Dóra Lili (állattenyésztő mérnök)
Cím:
Preliminary Study of Slaughter Value and Meat Characteristics of 18 Months Ostrich Reared in Hungary / Brassó Lili Dóra, Szabó Vanessza, Komlósi István, Pusztahelyi Tünde, Várszegi Zsófia
Dátum:
2021
ISSN:
2077-0472
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Állattenyésztési tudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:
Agriculture-Basel. - 11 : 9 (2021), p. 1-15. -
További szerzők:
Szabó Vanessza
Komlósi István (1960-) (agrármérnök)
Pusztahelyi Tünde (1969-) (biológus, angol-magyar szakfordító)
Rózsáné Várszegi Zsófia (1975-) (agrármérnök)
Pályázati támogatás:
EFOP-3.6.3-VEKOP-16-2017-00008
EFOP
Internet cím:
Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
7.
001-es BibID:
BIBFORM099337
Első szerző:
Brassó Dóra Lili (állattenyésztő mérnök)
Cím:
Evaluation of egg quality parameters of two Hungarian ostrich populations / Brassó Lili Dóra, Komlósi István
Dátum:
2021
ISSN:
1587-1282
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Állattenyésztési tudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:
Agrártudományi közlemények = Acta agraria Debreceniensis. - 1 (2021), p. 51-57. -
További szerzők:
Komlósi István (1960-) (agrármérnök)
Pályázati támogatás:
EFOP-3.6.3-VEKOP-16-2017-00008
EFOP
Internet cím:
Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.