Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
CCL parancs
CCL
Összesen 2 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM101830
035-os BibID:
(cikkazonosító)885 (WOS)000699085400001 (Scopus)85115239449
Első szerző:
Brassó Dóra Lili (állattenyésztő mérnök)
Cím:
Preliminary Study of Slaughter Value and Meat Characteristics of 18 Months Ostrich Reared in Hungary / Brassó Lili Dóra, Szabó Vanessza, Komlósi István, Pusztahelyi Tünde, Várszegi Zsófia
Dátum:
2021
ISSN:
2077-0472
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Állattenyésztési tudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:
Agriculture-Basel. - 11 : 9 (2021), p. 1-15. -
További szerzők:
Szabó Vanessza
Komlósi István (1960-) (agrármérnök)
Pusztahelyi Tünde (1969-) (biológus, angol-magyar szakfordító)
Rózsáné Várszegi Zsófia (1975-) (agrármérnök)
Pályázati támogatás:
EFOP-3.6.3-VEKOP-16-2017-00008
EFOP
Internet cím:
Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
2.
001-es BibID:
BIBFORM092386
035-os BibID:
(WoS)000634279800001 (Scopus)85103862977
Első szerző:
Sipos Péter (agrármérnök)
Cím:
Physical and Chemical Methods for Reduction in Aflatoxin Content of Feed and Food / Sipos Péter, Peles Ferenc, Brassó Dóra Lili, Béri Béla, Pusztahelyi Tünde, Pócsi István, Győri Zoltán
Dátum:
2021
ISSN:
2072-6651
Megjegyzések:
Aflatoxins (AFs) are among the most harmful fungal secondary metabolites imposing serious health risks on both household animals and humans. The more frequent occurrence of aflatoxins in the feed and food chain is clearly foreseeable as a consequence of the extreme weather conditions recorded most recently worldwide. Furthermore, production parameters, such as unadjusted variety use and improper cultural practices, can also increase the incidence of contamination. In current aflatoxin control measures, emphasis is put on prevention including a plethora of pre-harvest methods, introduced to control Aspergillus infestations and to avoid the deleterious effects of aflatoxins on public health. Nevertheless, the continuous evaluation and improvement of post-harvest methods to combat these hazardous secondary metabolites are also required. Already in-use and emerging physical methods, such as pulsed electric fields and other nonthermal treatments as well as interventions with chemical agents such as acids, enzymes, gases, and absorbents in animal husbandry have been demonstrated as effective in reducing mycotoxins in feed and food. Although most of them have no disadvantageous effect either on nutritional properties or food safety, further research is needed to ensure the expected efficacy. Nevertheless, we can envisage the rapid spread of these easy-to-use, cost-effective, and safe post-harvest tools during storage and food processing.
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Élelmiszertudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
aflatoxin
mycotoxin
decontamination
absorption
Megjelenés:
Toxins. - 13 : 3 (2021), p. 1-17. -
További szerzők:
Peles Ferenc (1979-) (mikrobiológia, élelmiszer-mikrobiológia, minőségügy)
Brassó Dóra Lili (1994-) (állattenyésztő mérnök)
Béri Béla (1951-) (agrármérnök)
Pusztahelyi Tünde (1969-) (biológus, angol-magyar szakfordító)
Pócsi István (1961-) (vegyész)
Győri Zoltán (1948-) (vegyész)
Pályázati támogatás:
2018-1.2.1-NKP-2018-00002
Egyéb
TKP2020-IKA-04
Egyéb
Internet cím:
Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.