Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
CCL parancs
CCL
Összesen 10 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM101739
035-os BibID:
(cikkazonosító)7144 (WOS)000790397500022 (Scopus)85129301911
Első szerző:
Fidler Gábor (molekuláris biológus, genetikus)
Cím:
Circulating microRNA sequencing revealed miRNome patterns in hematology and oncology patients aiding the prognosis of invasive aspergillosis / Fidler Gábor, Szilágyi-Rácz Anna Anita, Dávid Péter, Tolnai Emese, Rejtő László, Szász Róbert, Póliska Szilárd, Biró Sándor, Paholcsek Melinda
Dátum:
2022
ISSN:
2045-2322
Tárgyszavak:
Természettudományok
Biológiai tudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:
Scientific Reports. - 12 : 1 (2022), p. 1-17. -
További szerzők:
Szilágyi-Rácz Anna Anita (1995-) (molekuláris biológus)
Dávid Péter (1984-) (biológia tanár)
Szilágyi-Tolnai Emese (1988-) (Molekuláris biológus)
Rejtő László (1963-) (belgyógyász, haematológus)
Szász Róbert (1972-) (belgyógyász, haematológus)
Póliska Szilárd (1978-) (biológus)
Biró Sándor (1949-) (molekuláris genetikus)
Paholcsek Melinda (1984-) (molekuláris biológus, genetikus)
Internet cím:
Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
2.
001-es BibID:
BIBFORM120767
035-os BibID:
(Scopus)85190749582 (WoS)001205750000149
Első szerző:
Gálné Remenyik Judit (kémia tanár, okleveles vegyész)
Cím:
Exploring the interplay between the core microbiota, physicochemical factors, agrobiochemical cycles in the soil of the historic tokaj mád wine region / Judit Remenyik, László Csige, Péter Dávid, Péter Fauszt,Anna Anita Szilágyi-Rácz, Erzsébet Szőllősi, Zsófia Réka Bacsó, István Szepsy, Krisztina Molnár, Csaba Rácz, Gábor Fidler, Zoltán Kállai, László Stündl, Attila Csaba Dobos, Melinda Paholcsek
Dátum:
2024
ISSN:
1932-6203
Megjegyzések:
A Hungarian survey of Tokaj-Mád vineyards was conducted. Shotgun metabarcoding was applied to decipher the microbial-terroir. The results of 60 soil samples showed that there were three dominant fungal phyla, Ascomycota 66.36% - 15.26%, Basidiomycota 18.78% - 14.90%, Mucoromycota 11.89% - 8.99%, representing 97% of operational taxonomic units (OTUs). Mutual interactions between microbiota diversity and soil physicochemical parameters were revealed. Principal component analysis showed descriptive clustering patterns of microbial taxonomy and resistance gene profiles in the case of the four historic vineyards (Szent Tama? s, Kira? ly, Betsek, Nyu? la?szo? ). Linear discriminant analysis effect size was performed, revealing pronounced shifts in community taxonomy based on soil physicochemical properties. Twelve clades exhibited the most significant shifts (LDA > 4.0), including the phyla Verrucomicrobia, Bacteroidetes, Chloroflexi, and Rokubacteria, the classes Acidobacteria, Deltaproteobacteria, Gemmatimonadetes, and Betaproteobacteria, the order Sphingomonadales, Hypomicrobiales, as well as the family Sphingomonadaceae and the genus Sphingomonas. Three out of the four historic vineyards exhibited the highest occurrences of the bacterial genus Bradyrhizobium, known for its positive influence on plant development and physiology through the secretion of steroid phytohormones. During ripening, the taxonomical composition of the soil fungal microbiota clustered into distinct groups depending on altitude, differences that were not reflected in bacteriomes. Network analyses were performed to unravel changes in fungal interactiomes when comparing postveraison and preharvest samples. In addition to the arbuscular mycorrhiza Glomeraceae, the families Mycosphaerellacae and Rhyzopodaceae and the class Agaricomycetes were found to have important roles in maintaining soil microbial community resilience. Functional metagenomics showed that the soil Na content stimulated several of the microbiota-related agrobiogeochemical cycles, such as nitrogen and sulphur metabolism; steroid, bisphenol, toluene, dioxin and atrazine degradation and the synthesis of folate.
Tárgyszavak:
Természettudományok
Biológiai tudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
terroir microbiom
NGS
Megjelenés:
Plos One. - 19 : 4 (2024), p. 1-24. -
További szerzők:
Csige László
Dávid Péter (1984-) (biológia tanár)
Fauszt Péter (1992-) (mikrobiom)
Szilágyi-Rácz Anna Anita (1995-) (molekuláris biológus)
Szőllősi Erzsébet (1983-) (biológus)
Bacsó Zsófia Réka
Szepsy István
Molnár Krisztina (1981-)
Rácz Csaba (1979-) (agrármérnök)
Fidler Gábor (1987-) (molekuláris biológus, genetikus)
Kállai Zoltán (1986-) (biológus)
Stündl László (1970-) (agrármérnök)
Dobos Attila (1970-) (agrármérnök)
Paholcsek Melinda (1984-) (molekuláris biológus, genetikus)
Pályázati támogatás:
TKP2021-NKTA
Egyéb
Internet cím:
Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
3.
001-es BibID:
BIBFORM120776
Első szerző:
Mikolás Maja (molekuláris biológus)
Cím:
Széklet és szájüregi mikrobiomok változásának vizsgálata intenzív ellátásban részesült válságos állapotú betegekben / Mikolás Maja, Szilágyi-Rácz Anna, Németh Péter, Petrilla Annamária, Szilágyi-Tolnai Emese, Dávid Péter, Fauszt Péter, Stágel Anikó, Stündl László, Gál Ferenc, Gálné Remenyik Judit, Paholcsek Melinda
Dátum:
2023
Megjegyzések:
A bél és szájüregi mikrobiom egymással összeköttetésben van, és főleg a nyál közvetítésével számos orális baktérium transzportálódik a bélbe. Legyengült szervezet, betegség esetén utóbbi ténynek súlyos következményei lehetnek, mivel az orális patogének a bélbe kerülve elszaporodhatnak és fertőzések kialakulásához vezethetnek. A kritikus állapotú betegek mikrobiomját számos hatás éri, mint az antimikrobiális terápiák, mesterséges lélegeztetés, táplálás, szepszis, illetve az egyéb invazív- és non-invazív további kórházi beavatkozások. Köszönhetően elsősorban a sokknak és a megelőző jelleggel adott terápiáknak az intenzív osztályra történő bekerülést követően mikrobiomjuk néhány óra alatt jelentősen romlik. A mikrobiális diverzitásuk csökken, a kialakult diszbiózis utat enged a potenciális patogének elszaporodásának, különböző fertőzések kialakulásának. Így nem meglepő, hogy a halálozás vezető oka az intenzív osztályokon a fertőzések. Mindemellett a fertőzések hátterében gyakran az osztályos környezetben koncentráltan jelen lévő multidrog-rezisztens fajok is állnak, ezáltal tovább nehezedik a betegek kezelése. Ezen mikróbák megtalálhatóak egyrészt a bélmikrobiomban, valamint a kórházi környezet is gyakori forrásuk.
ISBN:
978-615-5709-19-7
Tárgyszavak:
Orvostudományok
Egészségtudományok
előadáskivonat
könyvrészlet
tápcsatorna mikrobiom
diszbiózis
multidrog-rezisztencia
antibiotikum terápia
válságos állapotú betegek
intenzív osztály
Megjelenés:
A PEME XXVI. Nemzetközi PhD - Konferenciájának előadásai / szerk. Koncz István; Szova Ilona. - p. 179-185. -
További szerzők:
Szilágyi-Rácz Anna Anita (1995-) (molekuláris biológus)
Németh Péter
Petrilla Annamária
Szilágyi-Tolnai Emese (1988-) (Molekuláris biológus)
Dávid Péter (1984-) (biológia tanár)
Fauszt Péter (1992-) (mikrobiom)
Stágel Anikó (genetika)
Stündl László (1970-) (agrármérnök)
Gál Ferenc (1964-) (élelmiszertechnológia)
Gálné Remenyik Judit (1965-) (kémia tanár, okleveles vegyész)
Paholcsek Melinda (1984-) (molekuláris biológus, genetikus)
Internet cím:
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
4.
001-es BibID:
BIBFORM118452
035-os BibID:
(cikkazonosító)251 (WoS)001161181000001 (Scopus)85184692675
Első szerző:
Skopkó Boglárka Emese (fogszakorvos)
Cím:
Changes in the Composition of Unstimulated and Stimulated Saliva Due to Chewing Sour Cherry Gum and a Toothbrush Change / Boglárka Emese Skopkó, Judit Rita Homoki, Mónika Éva Fazekas, Melinda Paholcsek, Péter Fauszt, Péter Dávid, László Stündl, Piroska Bíróné Molnár, Ildikó Noémi Forgács, Judit Váradi, Kinga Ágnes Bágyi, Judit Remenyik
Dátum:
2024
ISSN:
2073-4409
Megjegyzések:
Background: Our previous studies demonstrated that sour cherry anthocyanins (AC) reduce the salivary count of Streptococcus mutans and inhibit salivary amylase activity within 30 minutes after chewing AC gum. AC gum and changing toothbrushes after scaling reduced the Gram-negative species in the unstimulated salivary microbiota. The present study examined the effect of AC gums on salivary factors, including changes in microbiome. Methods: The study was conducted over three weeks with two groups; young adults (18-30) and adults (30-45). Ten participants changed their toothbrushes, while the other 10 participants did not change after the control period. After scaling, all participants received three doses of AC gum daily. The salivary mRNA and protein levels of cytokines, mucins, melatonin, and the microbiota of unstimulated and stimulated saliva were determined by polymerase chain reaction, enzyme-linked immunosorbent assay, and 16S rRNA gene sequencing. Results: Significantly higher levels of tumor necrosis factor alpha (TNF alpha), interleukin-1 beta (IL-1 beta), mucin5B (MUC5B), mucin7 (MUC7), and melatonin were detected in stimulated saliva. Correlation analysis of these factors with the microbiota showed positive correlations with the genera Lachnospiraceae, Eikenella, Saccharibacteria_(TM7), Streptococcus, Prevotella, and Haemophilus. Conclusions: AC chewing gum has a beneficial effect on the composition of the oral microbiome, and toothbrush replacement leads to changes in the levels of salivary pro-inflammatory cytokines.
Tárgyszavak:
Orvostudományok
Gyógyszerészeti tudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:
Cells. - 13 : 3 (2024), p. 1-29. -
További szerzők:
Homoki Judit (1978-) (biológus)
Fazekas Mónika (1985-) (biotechnológus)
Paholcsek Melinda (1984-) (molekuláris biológus, genetikus)
Fauszt Péter (1992-) (mikrobiom)
Dávid Péter (1984-) (biológia tanár)
Stündl László (1970-) (agrármérnök)
Bíróné Molnár Piroska (1970-) (biokémia)
Forgács Ildikó Noémi (1992-) (biológus)
Váradi Judit (1973-) (gyógyszerész, gyógyszertechnológus)
Bágyi Kinga (1971-) (fogszakorvos)
Gálné Remenyik Judit (1965-) (kémia tanár, okleveles vegyész)
Internet cím:
Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
5.
001-es BibID:
BIBFORM108820
035-os BibID:
(cikkazonosító)44 (Scopus)85148729067 (WoS)000938385000001
Első szerző:
Skopkó Boglárka Emese (fogszakorvos)
Cím:
High-Throughput Sequencing Analysis of the Changes in the Salivary Microbiota of Hungarian Young and Adult Subpopulation by an Anthocyanin Chewing Gum and Toothbrush Change / Boglárka Skopkó, Melinda Paholcsek, Anna Szilágyi-Rácz, Péter Fauszt, Péter Dávid, László Stündl, Judit Váradi, Renátó Kovács, Kinga Bágyi, Judit Remenyik
Dátum:
2023
ISSN:
2304-6767
Megjegyzések:
The sour cherry contains anthocyanins, which have bactericide action against some oral bacteria (Klebsiella pneumoniae, Pseudomonas aeruginosa). Sour cherry also has antibiofilm action against Streptococcus mutans, Candida albicans, and Fusobacterium nucleatum. Our earlier research proved that chewing sour cherry anthocyanin gum significantly reduces the amount of human salivary alpha-amylase and Streptococcus mutans levels. The microbiota of a toothbrush affects oral health and regular toothbrush change is recommended. A total of 20 healthy participants were selected for the study. We analysed saliva samples with 16S rRNA sequencing to investigate the effect of 2 weeks (daily three times, after main meals) of chewing sour cherry anthocyanin gum-supplemented by toothbrush change in half of our case-control study cohort-after scaling on human oral microbiota. A more stable and diverse microbiome could be observed after scaling by the anthocyanin gum. Significant differences between groups (NBR: not toothbrush changing; BR: toothbrush changing) were evaluated by log2 proportion analysis of the most abundant family and genera. The analysis showed that lower level of some Gram-negative anaerobic (Prevotella melaninogenica, Porphyromonas pasteri, Fusobacterium nucleatum subsp. vincentii) and Gram-positive (Rothia mucilaginosa) bacteria could be observed in the case group (BR), accompanied by build-up of health-associated Streptococcal network connections.
Tárgyszavak:
Orvostudományok
Elméleti orvostudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
sour cherry
gum chewing
toothbrush change
saliva
oral microbiota
recolonization
Megjelenés:
Dentistry Journal. - 11 : 2 (2023), p. 1-16. -
További szerzők:
Paholcsek Melinda (1984-) (molekuláris biológus, genetikus)
Szilágyi-Rácz Anna Anita (1995-) (molekuláris biológus)
Fauszt Péter (1992-) (mikrobiom)
Dávid Péter (1984-) (biológia tanár)
Stündl László (1970-) (agrármérnök)
Váradi Judit (1973-) (gyógyszerész, gyógyszertechnológus)
Kovács Renátó László (1987-) (molekuláris biológus)
Bágyi Kinga (1971-) (fogszakorvos)
Gálné Remenyik Judit (1965-) (kémia tanár, okleveles vegyész)
Internet cím:
Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
6.
001-es BibID:
BIBFORM122233
Első szerző:
Szőke Zsombor (Agrármérnök)
Cím:
Unraveling changes in the duck microbiome and inflammatory processes due to allithiamine-enriched feed / Zsombor Szőke, Emese Szilágyi-Tolnai, Péter Dávid, Péter Fauszt, Endre Szilágyi, Anna Szilágyi-Rácz, László Stündl, Ferenc Gál, Judit Remenyik, Melinda Paholcsek
Dátum:
2024
ISSN:
2416-1640
Megjegyzések:
The gastrointestinal tract of poultry harbors a diverse and intricate microbiome that plays a crucial role in nutrient digestion and absorption, immune system development, and enhances resistance against pathogens. Maintaining a healthy state and proper production is fundamentally determined by the symbiosis between the host and microbes. Due to genetic and technological improvements, intensive growth rate can be associated with many pathological conditions, such as increased susceptibility to infections. Intestinal inflammation in poultry industries detrimentally affects productivity by hindering nutrient absorption and the efficient allocation of nutrients for growth. The host releases different biomarkers in response to inflammation. Hence, there is an utmost interest of reliable, precise, sensitive and robust biomarkers to evaluate both the gastrointestinal health status and inflammation in poultry. The aim of this study was to determine how the developed feed prototype (allithiamine) affects the community diversity in raised duck, and the relationship between gut microbiome composition and inflammatory factor as calprotectin, using targeted 16S rRNA gene amplicon sequencing and Chicken Calprotectin ELISA Kit.
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Élelmiszertudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
phytonutrient
16S rRNA gene amplicon sequencing
microbiome
gastrointestinal tract
inflammation factor
Megjelenés:
Acta Agraria Debreceniensis. - 2024 : 1 (2024), p. 163-171. -
További szerzők:
Szilágyi-Tolnai Emese (1988-) (Molekuláris biológus)
Dávid Péter (1984-) (biológia tanár)
Fauszt Péter (1992-) (mikrobiom)
Szilágyi Endre (1986-)
Szilágyi-Rácz Anna Anita (1995-) (molekuláris biológus)
Stündl László (1970-) (agrármérnök)
Gál Ferenc (1964-) (élelmiszertechnológia)
Gálné Remenyik Judit (1965-) (kémia tanár, okleveles vegyész)
Paholcsek Melinda (1984-) (molekuláris biológus, genetikus)
Internet cím:
Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
7.
001-es BibID:
BIBFORM118186
Első szerző:
Szőke Zsombor (Agrármérnök)
Cím:
The effect of phytonutrient-enriched diet on microbial communities of the gastrointestinal tract of poultry / Zsombor Szőke, Péter Dávid, Péter Fauszt, Anna Szilágyi-Rácz, László Stündl, Ferenc Gál, Judit Remenyik, Melinda Paholcsek
Dátum:
2022
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Élelmiszertudományok
előadáskivonat
könyvrészlet
Megjelenés:
A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és XV. Fermentációs Kollokvium : Absztraktfüzet. - p. 49.
További szerzők:
Dávid Péter (1984-) (biológia tanár)
Fauszt Péter (1992-) (mikrobiom)
Szilágyi-Rácz Anna Anita (1995-) (molekuláris biológus)
Stündl László (1970-) (agrármérnök)
Gál Ferenc (1964-) (élelmiszertechnológia)
Gálné Remenyik Judit (1965-) (kémia tanár, okleveles vegyész)
Paholcsek Melinda (1984-) (molekuláris biológus, genetikus)
Internet cím:
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
8.
001-es BibID:
BIBFORM118185
Első szerző:
Szőke Zsombor (Agrármérnök)
Cím:
Fitonutriensekben gazdag takarmányadalékok hatásának vizsgálata a haszonállatok gyomor-bél traktusának mikrobiom összetételére és rezisztomjára / Szőke Zsombor, Dávid Péter, Fauszt Péter Zsombor, Szilágyi-Rácz Anna Anita, Fidler Gábor, Stündl László, Gál Ferenc Gábor, Gálné Remenyik Judit, Paholcsek Melinda
Dátum:
2023
ISBN:
978 615 6457 23 3
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Élelmiszertudományok
előadáskivonat
könyvrészlet
Megjelenés:
XXVI. Tavaszi Szél Konferencia 2023 - Absztrakt kötet / szerk. Hajdú Péter. - p. 50. -
További szerzők:
Dávid Péter (1984-) (biológia tanár)
Fauszt Péter (1992-) (mikrobiom)
Szilágyi-Rácz Anna Anita (1995-) (molekuláris biológus)
Fidler Gábor (1987-) (molekuláris biológus, genetikus)
Stündl László (1970-) (agrármérnök)
Gál Ferenc (1964-) (élelmiszertechnológia)
Gálné Remenyik Judit (1965-) (kémia tanár, okleveles vegyész)
Paholcsek Melinda (1984-) (molekuláris biológus, genetikus)
Internet cím:
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
9.
001-es BibID:
BIBFORM118184
Első szerző:
Szőke Zsombor (Agrármérnök)
Cím:
Role of optimal gut microbiome composition in alleviating stress-induced effects and antibiotic resistance in poultry farming / Zsombor Szőke, Péter Dávid, Péter Fauszt, Emese Tolnai, Endre Szilágyi, Anna Szilágyi-Rácz, László Stündl, Ferenc Gál, Judit Remenyik, Melinda Paholcsek
Dátum:
2023
ISBN:
978 963 490 535 6
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Élelmiszertudományok
előadáskivonat
könyvrészlet
Megjelenés:
Sustainable and Innovative Solutions in Agriculture and Food Industry (SISAF'23) One Health approach / szerk. Veress Szilvia, Kocsisné Papp Mariett. - p.62. -
További szerzők:
Dávid Péter (1984-) (biológia tanár)
Fauszt Péter (1992-) (mikrobiom)
Szilágyi-Tolnai Emese (1988-) (Molekuláris biológus)
Szilágyi Endre (1986-)
Szilágyi-Rácz Anna Anita (1995-) (molekuláris biológus)
Stündl László (1970-) (agrármérnök)
Gál Ferenc (1964-) (élelmiszertechnológia)
Gálné Remenyik Judit (1965-) (kémia tanár, okleveles vegyész)
Paholcsek Melinda (1984-) (molekuláris biológus, genetikus)
Internet cím:
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
10.
001-es BibID:
BIBFORM118179
Első szerző:
Szőke Zsombor (Agrármérnök)
Cím:
Investigation of the effect of allithiamine-enriched feed on the poultry gut microbiome composition and resistome. / Zsombor Szőke, Péter Dávid, Péter Fauszt, Emese Szilágyi-Tolnai, Endre Szilágyi, Anna Szilágyi-Rácz, László Stündl, Ferenc Gál, Judit Remenyik, Melinda Paholcsek
Dátum:
2023
ISSN:
1587-1282
Megjegyzések:
Over the past 20-25 years, the poultry industry has evolved into a specific protein production system. However, the stress resulting from intensive rearing practices has led to numerous negative consequences, making the optimisation of livestock gut microbiome composition crucial for mitigating these effects. Advancements in modern molecular biology methods have brought attention to the impacts of nutrients on gut microbiota. In our study, we extensively investigated the changes induced by feed formulations rich in phytonutrients on the gastrointestinal microbiota of livestock using targeted 16S rRNA amplicon sequencing. Our objective is to examine how the developed feed prototype affects the composition of core microbiomes in raised poultry, community diversity, and the resilience of complex microbial networks. We seek correlations between biological livestock and environmental samples to identify which community constituents, in what proportions and occurrences, may play a role in the development of specific diseases. Based on our measurement results, it can be asserted that allithiamine positively modulated "beneficial" community constituents. Beyond the impact of allithiamine-enriched feed rich in phytonutrients, the composition of the microbial community in the poultry gastrointestinal tract is significantly influenced by the age of the birds. Furthermore, due to the presence of multi-drug-resistant pathogens in environmental samples from livestock facilities, appropriate transmission risk management measures are of paramount importance.
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Élelmiszertudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
phytonutrient
16S rRNA amplicon
microbiome
gastrointestinal tract
Megjelenés:
Agrártudományi közlemények = Acta agraria Debreceniensis. - 2023 : 2 (2023), p. 149-155. -
További szerzők:
Dávid Péter (1984-) (biológia tanár)
Fauszt Péter (1992-) (mikrobiom)
Szilágyi-Tolnai Emese (1988-) (Molekuláris biológus)
Szilágyi Endre (1986-)
Szilágyi-Rácz Anna Anita (1995-) (molekuláris biológus)
Stündl László (1970-) (agrármérnök)
Gál Ferenc (1964-) (élelmiszertechnológia)
Gálné Remenyik Judit (1965-) (kémia tanár, okleveles vegyész)
Paholcsek Melinda (1984-) (molekuláris biológus, genetikus)
Internet cím:
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
DOI
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.