CCL

Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM095801
Első szerző:Szabados György (gazdasági agrármérnök)
Cím:Civil szervezetek beszámolási kötelezettsége, változások és tények / Szabados György Norbert, Bácsné Bába Éva, Fenyves Veronika, Bács Zoltán, Helmeczi András, Balogh Renátó, Dajnoki Krisztina
Dátum:2020
ISSN:1788-7593 2676-9867
Megjegyzések:Amennyiben ma Magyarországon a civil szféráról beszélünk, a törvényi szabályozás ellenére sem messze egyértelmű kép tárul a laikus vagy épp a szakember számára. A KSH nonprofit tájékoztatóiban 1993 óta állnak rendelkezésre adatok, a bírósági online kereső civil szervezetek azonosítására, főbb adatainak megismerésére működtet adatbázist, mindemellett, ezektől függetlenül vagy épp ezekre alapozva kevés a további másodelemzés, vagy épp empirikus jellegű kutatás. A civil szervezetek beszámolási kötelezettségeivel kapcsolatosvizsgálódás újszerű területe a civilek kutatásának, apropóját pedig épp a sajtóban egyre több alkalommal megjelenő cikkek adják: civilek, akik nem tudnak támogatásokkal elszámolni, akik nem teszik közé beszámolóikat vagy épp az SZJA 1% kapcsán vélelmezhető valamiféle anomália. 2011 óta a civilek beszámolói is hozzáférhetőek (vagy annak kellene lenniük) a bírósági online keresőben, és a kutatások célja ezzel összefüggésben pedig éppen az, hogy miként és hogyan változott a beszámolási kötelezettség, megfelelően kitöltöttek-e a beszámolók, és mennyire hajlandóak részleteiben is beszámolni a szervezetek működésükről. Az eredmények szerint úgy tűnik, hogy a kevésbé kiélezett elvárásnak a beszámolási hajlandóság lazasága is velejárója.
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
civil szervezetek
sportszervezetek
beszámoló
Megjelenés:Jelenkori Társadalmi és Gazdasági Folyamatok. - 15 : 1-2 (2020), p. 135-147. --
További szerzők:Bácsné Bába Éva (1968-) (bölcsésztanár, szakközgazda) Fenyves Veronika (1978-) (gazdasági agrármérnök) Bács Zoltán (1969-) (agrármérnök) Helmeczi András (1976-) (jogász) Balogh Renátó (1992-) (sportmenedzser) Dajnoki Krisztina (1978-) (közgazdász, gazdasági agrármérnök)
Pályázati támogatás:EFOP-3.6.2-16-2017-00003
EFOP
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1