Bejelentkezés
Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Bejelentkezés
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
Összesen 1 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM094965
Első szerző:
Fekete Anikó (vegyész)
Cím:
Preparation of the pentasaccharide hapten of the GPL of Mycobacterium avium serovar 19 by achieving the glycosylation of a tertiary hydroxyl group / Anikó Fekete, Katalin Gyergyói, Katalin E. Kövér, István Bajza, András Lipták
Dátum:
2006
ISSN:
0008-6215
Megjegyzések:
The chemical synthesis of the glycopeptidolipid-type pentasaccharide hapten of Mycobacterium avium serovar 19 with a trifluoroacetamido spacer at the reducing end is described. The spacer-armed pentasaccharide31, when conjugated to an immuno-genic protein, can be applied to the serodiagnosis of mycobacterial infections. The questionable structure of the penultimate monosaccharide unit was clarified as 6-deoxy-3-C-methyl-2,4-di-O-methyl-LL-mannopyranose. The occurrence of the 6-deoxy-3-C-methyl-2,4-di-O-methyl-LL-talopyranose could be excluded by the presence of the large H-10?H-20 coupling constant, which proves the 4C1(LL) conformation as the favoured one.
Tárgyszavak:
Természettudományok
Kémiai tudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
Mycobacteria
Hapten
Oligosaccharides
Megjelenés:
Carbohydrate Research. - 341 : 10 (2006), p. 1312-1321. -
További szerzők:
Gyergyói Katalin
Kövér Katalin, E. (1956-2023) (vegyész)
Bajza István (1971-) (vegyész)
Lipták András (1935-2012) (vegyész)
Pályázati támogatás:
T 035128
OTKA
T 048798
OTKA
T 048713
OTKA
Internet cím:
Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v10.1.21-SNAPSHOT
© 2024
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.