Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM003410
Első szerző:Szerafin Tamás (szívsebész, mellkassebész)
Cím:Hasfali sérv műtéte No-React R eljárással készült borjúpericardium-folt beültetésével / Szerafin Tamás, Leny Andrij, Palotás Lehel, Veres Lukács, Homolay Ágnes, Papp Csaba
Dátum:2008
Megjegyzések:A hasfali sérvek sebészi kezelése az elmúlt évtizedekben jelentősen fejlődött. A hasfal hiányának feszülésmentes zárása a sikeres mütét alapja, mely sokszor csak sérvhálóval/folttal biztositható. Az erre a célra széles körben elterjedt szintetikus anyagú hálók jelentősen csökkentették a sérvek kiújulását, azonban ezek beültetése fertőzések és egyéb súlyos szövődmények forrása lehet. A szerzők két esetben - a fertőzéses szövődmény elkerülésére- egy különleges eljárással, borjúszívburokból készült sérvfolt segítségével zárták az epigastrialis hegsérvet. Mindkét beteg szövődménymentesen gyógyult. A 7, illetve 15 hónappal a műtét után végzett ellenőrző vizsgálat során sem a sérv kiújulását, sem egyéb szövődményt nem észleltek. A közlemény ismerteti az alkalmazott műtéti eljárást, a beültetett sérvfolt kedvező tulajdonságait, és áttekinti a szakirodalmat. Következtetés: Kezdeti tapasztalatok és irodalmi adatok alapján a Shelhigh No-React R borjúszívburok-sérvfolt biztonságosan és eredményesen használható a direkt varrattal nem helyreállítható hasfali sérvek kezelésében. A módszer alkalmasságának igazolására további vizsgálatok szükségesek.
Tárgyszavak:Orvostudományok Klinikai orvostudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
hasfali sérv
sérvmütét
pericardiumfolt
hasűri összenövés
Megjelenés:Magyar Sebészet. - 61 (2008), p. 61-65. -
További szerzők:Leny Andrij (1969-) (szívsebész, kardiológus) Palotás Lehel (1973-) (szívsebész) Veres Lukács (1973-) (sebész) Homolay Ágnes Papp Csaba (1966-) (aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvos)
Internet cím:elektronikus változat
Borító:
Rekordok letöltése1